Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Χρυσόστομος Σμύρνης: Ασφάλεια ζωής το 1905!!

Στον κατάλογο με τα ονόματα των 1.031 χριστιανών Μικρασιατών, οι οποίοι είχαν υπογράψει ασφαλιστικά συμβόλαια με την Αμερικάνικη Εταιρεία «New York Life Insurance Company» που τώρα επιστρέφει στους κληρονόμους τους 15 εκατομμύρια δολάρια,
ο υπ'αριθμόν 414 ασφαλισμένος είναι ο Εθνομάρτυς Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος Καλαφάτης που γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1867 και υπέγραψε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την εταιρεία στις 20 Γενάρη 1905!..

Τα χρήματα προφανώς θα πάνε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, εκτός κι αν τα διεκδικήσει η «Ένωσις Σμυρναίων»...
Πού ακούστηκε όμως, Ορθόδοξος Ιεράρχης να κάνει συμβόλαιο ζωής και μάλιστα το 1905;
Ο χριστιανός -λένε- πρέπει να προσεύχεται για το θάνατό του, για να πάει μια ώρα αρχύτερα στον Παράδεισο.
Αρκετά παλιά υπόθεση λοιπον η εμπλοκή της Θρησκείας με το χρήμα και το κέρδος. Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι ο Εφραίμ είναι φαινόμενο της δικής μας εποχής.
Τι να κάνουμε τώρα λοπόν; Να διαγράψουμε άραγε τον Εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης από τα Αγιολόγια της Εκκλησίας, όπου τον τοποθέτησε το 1992 ο -μακαριστός- "Εθνικιστής" Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεραφείμ με τον (τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος) -μακαριστό- Χριστόδουλο , επίσης "εθνικιστή" και "μεγαλοϊδεάτη";

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω να ξέρεις την ιστορία του και αν έκανε ασφάλεια οπως λες σίγουρα δεν ήθελε να την καρπωθεί ο ίδιος αλλά μετά τον θάνατο του για κάποια αγαθοεργία σίγουρα, αλλά τη να πούμε αν δεν ξέρουμε τους όρους του συμβολαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop