Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2008

Κράτος σεβασμού και δικαίου, για τους πολίτες!

Το παρακάτω δημοσιεύθηκε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" (25 Σεπτεμβρίου 2008 σελίδα 64, στη στήλη "Το αναγνωστικό της τελευταίας σελίδας" από τον Χρήστο Μιχαηλίδη:
"ΤΟ καλοκαίρι του 1996 ήμασταν στην Ατλάντα, καλύπτοντας για την «Ε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μια μέρα, φύγαμε οδικώς από την πόλη για να επισκεφθούμε, από περιέργεια, την πόλη Athens, της εκεί Πολιτείας της Τζόρτζια.
Βγαίνοντας από την Ατλάντα για να πάρουμε τον αυτοκινητόδρομο, σταματήσαμε στον έναν και μοναδικό σταθμό διοδίων που υπήρχε εκεί.
Αλλοι περνούσαν με ηλεκτρονική κάρτα, άλλοι ρίχνοντας νομίσματα σε ένα χωνί, που τα «ζύγιζε» και, εάν ήταν εντάξει, άνοιγε αυτομάτως η μπάρα.
Υπήρχε σε κάθε λωρίδα μια μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη που έγραφε:
«Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε με δικά σας λεφτά. Κόστισε τόσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχετε πληρώσει τόσα (και έβλεπες ότι συνεχώς άλλαζε, μειούμενο, το νούμερο του αρχικού κόστους). Μόλις εξοφληθεί αυτό το ποσόν, τα διόδια αυτά θα ξηλωθούν. Σας ευχαριστούμε».
Συγκρίνετέ το, λοιπόν, αυτό με την απίθανη απόφαση των δικών μας απίθανων τύπων, που ασκούν σ' αυτόν τον τόπο πολιτική, να αυξήσουν την τιμή των διοδίων στον πιο άθλιο δρόμο της Ευρώπης, τον Αθηνών - Κορίνθου, που έχει «καθαρίσει» κόσμο και κοσμάκη και που, χρόνια τώρα, χρόνια αμέτρητα, εισπράττει λεφτά που δεν ξέρουμε πού πάνε.
Πάντως, όχι εκεί που πρέπει. ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΩΝ."

Κατάντια κι αυτή στο κράτος των ανηλεών, ασπλάχνων και ανθρωποφάγων καπιταλιστών!!!
Φαντάζεσθε ανάλογη φωτεινή επιγραφή σε Ελληνικό δρόμο; Στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου ή Αντιρίου-Ρίου, αναλόγως την κατεύθυνση που την προσεγγίζετε, για παράδειγμα;
Ευτυχώς που τα γράφουν στην γνωστή κι αγαπημένη των Ελλήνων "προοδευτικών".
(Τους ξεφεύγει κι αυτών -κατά καιρούς- η αλήθεια.)
Στην αντιπολίτευση είναι έτοιμοι, αποφασισμένοι κι έχουν λύσεις "δια πάσαν νόσον", όλοι τους.
Όταν γίνονται κυβέρνηση έχουν -σοβαρό- πρόβλημα δυσλειτουργιών κι αξιοπιστίας.
Ας ξυπνήσει ο Έλληνας -ύπνος βαθύς- και ας καταλάβει ποιά πρέπει να είναι η συμπεριφορά του κράτους στους πολίτες του και το βασικότερο ας την απαιτήσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop