Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Δήμος Θεστιέων: Πιό καλή η μοναξιά ή ΕΝΤΑΞΗ στο ΑΓΡΙΝΙΟ;

Καμμία συζήτηση για τον Καποδίστρια 2. Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των "Δημοτικών αρχόντων" , ανά την Αιτωλοακαρνανία.
Ο "διάλογος" όμως έχει ήδη ξεκινήσει. Τι το αρνούνται οι τοπικοί άρχοντες; Το αποδεικνύουν με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, με τις λαϊκές συνελεύσεις και με τα κάθε λογής, είδους και περιεχομένου ψηφίσματα.
Στο Δήμο Θεστιέων -δημοτικό διαμέρισμα του οποίου είναι το Παναιτώλιο- το συμβούλιο πήρε απόφαση που αναφέρει ότι "δεν θα δεχθεί αλλαγή στα σημερινά δημοτικά του όρια, ακόμη κι αν προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση".
Η απόφαση αυτή προκαλεί.
Πρώτον τους πολίτες του Παναιτωλίου τουλάχιστο.
Δεύτερον προκαλεί την κοινή λογική.
Τρίτο ανοίγει πληγές που μετά τη βέβαιη μεταβολή των διοικητικών ορίων του Δήμου-με την ένταξή του σε ευρύτερα γεωγραφικά σχήματα- θα αποτελούν σημείο τριβής στο διηνεκές.
Στην εφημερίδα "συνΕΙΔΗΣΗ", δημοσιεύθηκε μάλιστα το παρακάτω σχόλιο:
"Απόφαση που μας εξέπληξε, πρέπει να πούμε, αφού από έναν άνθρωπο με γνώσεις, λόγο πειστικό και διορατικότητα όπως ο δήμαρχος Δημ. Τραπεζιώτης, περιμέναμε άλλη στάση και άλλη απόφαση. Και εστιάζουμε στην περίπτωση του Δήμου Θεστιέων, ακριβώς επειδή θεωρούμε τον κ. Τραπεζιώτη ως ένα απ' τα πλέον ικανά στελέχη της αυτοδιοίκησης.
Γνωρίζει ο κ. Τραπεζιώτης και το Δημοτικό Συμβούλιο πως αν τελικά προχωρήσει η μεταρρύθμιση, ο Δήμος Θεστιέων δεν πρόκειται να μείνει ως έχει. Προς τι λοιπόν μια τέτοια απόφαση;
Γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων δεν προσπαθεί τουλάχιστον να εντοπίσει το μέλλον του, αντί να περιχαρακώνεται στα στενά σημερινά γεωγραφικά του όρια;
Αν ένας δήμαρχος όπως ο Τραπεζιώτης παίρνει μια τέτοια απόφαση, τι να περιμένουμε από άλλους και τι θα πουν μετά στους δημότες τους όταν έρθει η κυβέρνηση και αποφασίσει γι' αυτούς;"
Σημαντική η παρατήρηση "γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων δεν προσπαθεί να εντοπίσει το μέλλον του..." που με μορφή ερωτήματος υποβάλλει ο συντάκης του σχολίου.
Είναι Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ και -πιστεύουμε- του συνόλου των κατοίκων του Δ.Δ. Παναιτωλίου ότι το μέλλον της πρώην κοινότητος Παναιτωλίου, βρίσκεται στην ένταξή της στο Δήμο Αγρινίου.
Δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν προσωπικά ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ τα υποστηρίζουν.
Οι πολίτες της πρώην κοινότητος ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ οργανικά, οικονομικά και κοινωνικά είναι από χρόνια ενταγμένοι στον ιστό του ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Η -προ ετών- ένταξη του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ στο δήμο Θεστιέων, ήταν λάθος και βήμα στο παρελθόν. Το λάθος αυτό πρέπει να διορθωθεί με κάθε τρόπο και ο Καποδίστριας 2, είναι μοναδική ευκαιρία.
Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται να είναι σίγουροι πως θα λογοδοτήσουν στους πολίτες του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
Όταν τα Καλύβια ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου, πρέπει απλώς να εξυπηρετούν δικές τους πολιτικές ή εκλογικές σκοπιμότητες, προσωπικά (μικρο - μεγαλο) συμφέροντα ή να είναι γεωγραφικά και πολιτικά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ όσοι δεν βλέπουν ότι το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ είναι πλέον κομμάτι της πόλεως του Αγρινίου.
Ας διαλέξουν σε ποιά κατηγορία ανήκουν! Σε τελική ανάλυση ας διαλέξουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θ' αφήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop