Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Εφετείο; Του χρόνου και βλέπουμε!!

Κέρδισαν τελικά τη μάχη οι κάτοικοι και οι φορείς του Μεσολογγίου.
Το Εφετείο δεν πρόκειται να ιδρυθεί στο Αγρί­νιο. Και όσο δεν υλοποιείται η πρωθυπουργική εξαγγελία τόσο μπορούν να ελπίζουν –βάσιμα;- ότι το Μεσολόγγι θα είναι τελικά η έδρα του, αν κι όταν αυτό ιδρυθεί.
Όσοι πίστεψαν τις δικαιολογίες του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη στη συνάντησή του με το Δήμαρχο Αγρινίου Παύλο και τους Βουλευτές Δημ. Σταμάτη και Θάνο Μωραίτη αποδείχθηκαν επιεικώς αφελείς ή αδιάβαστοι.
Επρόκειτο να δημοσιευθεί –είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης- Π.Δ. για την ίδρυση μαζί και άλλων Εφετείων και όχι ξεχωριστά για Εφε­τείο σε κάθε πόλη.
Τελικώς το ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, τουλάχιστο για το δικαστικό έτος που διανύουμε.
Οι δεσμεύσεις του Πρωθυ­πουργού Καραμανλή
για ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο στις 30/3/2002, στις 12/12/2003, την 1/3/2004 και στις 11/2/2007, ήταν λόγια του αέρα. «Είμαστε έτοιμοι να προ­χωρήσουμε στη δημιουργία Εφετείου», έλεγε με καταιγισμό χειροκροτημάτων των πολιτικών πελατών του.
Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα έπρεπε να γνώριζαν οι φορείς του Αγρινίου ότι η ίδρυση Εφετείου, προϋποθέτει μετάθεση δικαστών.
Από την ώρα που στον κατάλληλο χρόνο μεταθέσεων ή αποσπάσεων δικαστών καμία μετάθεση ή απόσπαση για το υπό ίδρυση Εφετείο Αγρινίου δεν είχε γίνει ήταν ολοφάνερο ότι δεν επρόκειτο να υπάρξει Εφετείο Αγρινίου.
Το έργο λοιπόν επαναλαμβάνεται.
Κορόϊδευε 20 χρόνια το ΠΑ.ΣΟ.Κ., συνεχίζει τώρα η Ν.Δ.
Οι βουλευτές του Νομού πλην δύο –Σταμάτης και Μωραϊτης- κάνουν την «πάπια» πατώντας σε δύο «βάρκες», υπηρετώντας και τον «αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ»
Και για να τελειώνουμε με το Εφετείο. Είναι άλλο θέμα το που θα ιδρυθεί και για ποιους λόγους. Αυτό μπορούμε να το συζητάμε χρόνια και άκρη να μην βρίσκουμε.
Σε κάθε περίπτωση όμως η πολιτική εξαπάτηση και ανακολουθία είναι δεδομένη και βαρύνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά τον πρωθυπουργό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop