Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

VARDARSKA κι όχι «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Έχει ο πολιτικός μας κόσμος τα κότσια να το απαιτήσει;

Είναι λυπηρό να το λέμε και να το γράφουμε, αλλά ο Ελληνικός λαός δεν έχει καταλάβει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος των σχέσεων μας με το μόρφωμα των Σκοπίων.
Στην πατρίδα μας με πρωτοπορία τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, οι πάντες δείχνουν να παρουσιάζονται μπροστάρηδες για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την απαγόρευση χρήσεως του -ήδη ξεπουλημένου- ονόματος της!
Στην αρχή ήταν η διάλυση του Ανατολικού μπλοκ, ακολούθησε η μανιώδης εμμονή κάποιων στην αναγνώριση των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», για να πάρει σειρά η υπογραφή συνθηκών από χώρες της ΕΕ και του ΟΗΕ που τελικά επέφεραν κοσμογονικές αλλαγές σε συνεργασίες και φιλίες.
Οι Εθνικές σημαίες έπαψαν να έχουν σημασία. Εθνικές ιστορίες χιλιάδων χρονών δεν υπολογίζονταν στις αποφάσεις. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα, το χυμένο Ελληνικό αίμα, οι αγώνες και οι θυσίες του λαού μας δεν είχαν χώρο στα πρωτόκολλα του ΟΗΕ και της ΕΕ.
Για την ιστορία και μόνο, το κράτος των Σκοπίων, ονομαζόταν Βαρντάρσκα Μπανόβινα (Βαρδαρικό Διαμέρισμα). Το όνομα «Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» δόθηκε στα Σκόπια στις 2 Αυγούστου 1944.
Στο μοναστήρι του Προχορ Πτσινσκι συγκεντρώθηκαν (Δυτικοί) Βούλγαροι –με τις ευλογίες του Ιωσήφ Μπροζ (Τίτο)- και αποφάσισαν να αφαιρέσουν -στο μέλλον- τμήματα εδάφους από την Βουλγαρία, την Αλβανία αλλά και την Ελλάδα. Αυτή ήταν η αρχή για τη «Μακεδονία».
Από τότε δεν έκρυβε τις επεκτατικές της διαθέσεις μέχρι τον Πηνειό, τον Εύξεινο Πόντο, και την ΚΟΣ-ΜΕΤ (Κόσσοβο-Μετόχια) με κλεφτές ματιές και προς τα Αλβανικά εδάφη.
Το σχέδιο του Ιωσήφ Μπροζ (Τίτο) προχωρούσε ικανοποιητικά. Τα προβλήματα για εκείνον ξεκίνησαν όταν η πολιτική του βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Σοβιετική Ένωση. Χωρίς πολιτική υποστήριξη, οι (Δυτικοί) Βούλγαροι έγιναν (και παρέμειναν) αλυτρωτικοι "Μακεδόνες".
Διαμαρτυρίες δεν υπήρξαν από τους Ελλαδίτες πολιτικούς, που κάτω από ισχυρές συμμαχικές πιέσεις, πρόσφεραν στον Ιωσήφ Τίτο την ανοχή και σε πολλές περιπτώσεις την πλήρη συνεργασία τους.
Πως λοιπόν φτάσαμε στα Σκόπια-«Μακεδονία»; Το όνομα «παραδόθηκε» στην γείτονα με τις ευλογίες του πολιτικού κόσμου της (άμοιρης) Ελλάδος, με πρωτομάστορες τον Κώστα Μητσοτάκη και τον Πέτρο Μολυβιάτη.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη στάση του Υπουργού Αντώνη Σαμαρά, στάση που προκάλεσε την απόλυτη έκπληξη όλης της Ευρώπης στις συνομιλίες της Λισσαβόνας;
Ας αλλάξουμε λοιπόν κατεύθυνση. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα είναι μακριά από τις προσδοκίες και όνειρα του Ελληνισμού.
Σήμερα λέμε (όσοι το λέμε) πως δεν θέλουμε τα Σκόπια «Μακεδονία». Δεν θέλουμε δηλαδή την παρουσία (Δυτικών) Βουλγάρων σφήνα στα πλευρά του Ελληνικού χώρου.
Τότε πως αφήνουμε τα αεροπλάνα των Σκοπίων να τροχοδρομούν στα Ελληνικά αεροδρόμια; Γιατί υπογράφουμε το Stability Pact, το Balkan Trust και τις υπόλοιπες ομοειδείς συμφωνίες που απαιτούν συνεργασίες με τους (Δυτικούς) Βουλγάρους, που από το 1944 είναι «Μακεδόνες»;
Δεν θέλουμε τον George Soros και τους Μ.Κ. Οργανισμούς του, να έχουν άποψη στον Ελλαδικό χώρο;
Τότε γιατί δεχόμαστε τα (βρώμικα) χρήματα του; Απ’ αυτά χρηματοδοτείται άλλωστε -πρώτο και καλλίτερο- το ΕΛΙΑΜΕΠ, ο δημιουργός και διαχειριστής της Ελληνικής εξωτερικής πολίτικης.
Ας το κατανοήσουμε επιτέλους. Δεν έχουμε κανένα απολύτως δικαίωμα να επιβάλλουμε πως θα ονομάζονται τα Σκόπια.
Έχουμε όμως, ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΚΑΘΗΚΟΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ VETO -αυστηρό κι ανυποχώρητο- σε ότι δε μας βρίσκει σύμφωνους. ΑΜΕΣΑ λοιπόν VETO.
ΤΕΛΟΣ τα ταξιδάκια και τα πεταμένα χρήματα σε γεύματα στην Νέα Υόρκη. Η πόλη είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ. Άλλωστε ΜΟΝΟ το ΕΛΛΗΝΙΚΟ VETO θα πονέσει την ΠΓΔΜ.
Είσαστε ευχαριστημένοι; Είναι το Εθνικό μας σήμερα καλλίτερο από το χθες;
Αν ΝΑΙ στήστε -στους πολιτικούς σας ταγούς- αγάλματα. Δώστε -στους διπλωμάτες- βραβεία, τιμητικές διακρίσεις, μεγαλόσταυρους και διπλώματα.
Σε τελική ανάλυση, γκρεμίστε και τις συνοριακές οχυρώσεις. Η Ελλάδα δεν τις χρειάζεται. Καταργείστε και τους ένστολους. Η Ελλάδα δεν τους έχει ανάγκη.
Αν είστε δυσαρεστημένοι, υποδείξτε τα προβλήματα. Απαιτείστε εξηγήσεις από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από τους κομματικούς υπευθύνους των «φιάσκο», ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ αμέσως.
Παράλληλα απομονώστε κι αναγκάστε σε σιωπή, όσους αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Διαβάστε την ομιλία του Κρις Σπύρου, τα είπε έξω από τα δόντια.
Μια πρέπει να είναι η Ελληνική απόφαση, VETO.
Αν κάποιοι απ’ τους σλαβόφωνους επιθυμούν την επιστροφή τους στα «μέρη» μας, ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ να τους ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ τα έξοδα για τις καταστροφές που υπέστη ο Ελληνικός λαός και ο ζωτικός μας χώρος από τους (Δυτικο)Βουλγάρους στα χρόνια της Βαλκανικής παραφροσύνης. Να δούμε τότε, πόσοι θα επιστρέψουν!
Στα τομάρια που επαγγέλλονται τους γηγενείς «Εθνικούς Μακεδόνες», ΘΥΜΙΣΤΕ τους σε όλους τους τόνους ότι, είναι απλά ομοϊδεάτες, εραστές, οπαδοί και ΑΞΙΟΙ συνεχιστές του «έργου» της ΣΝΟΦ.
Έχει κανείς τ’ ΑΝΤΕΡΑ (και τους αδένες) να το ΚΑΝΕΙ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop