Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Οι Μετανάστες στην Ελλάδα (τα 5,5 χρόνια της Ν.Δ.)

η Ν.Δ. απέτυχε και δίκαια μας αποχαιρετά.

Σε όλους τους τομείς κυβερνητικού έργου η κυβέρνηση της Ν.Δ. απέτυχε και το έκανε με τρόπο οικτρό για το έθνος.
Ανάμεσα τους και ο χειρισμός του μεταναστευτικού –που αποτελεί πρόβλημα και μάστιγα για το λαό μας.
Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή εξέλιξη ήταν,
α) η εισροή των παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας που έφθασε σε επίπεδα-ρεκόρ, καθώς ο αριθμός των συλληφθέντων για παράνομη είσοδο ή παράνομη παραμονή στην χώρα ήταν ο υψηλότερος της τελευταίας επταετίας
β) σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2008 οι συλληφθέντες για παράνομη είσοδο ή παράνομη παραμονή στην Ελλάδα αποτελούσαν σχεδόν το εν τέταρτον (24,54%) του συνόλου των συλληφθέντων παρανόμων μεταναστών σε όλη την ΕΕ
γ)στα τέλη του περασμένου Μαϊου έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας το πρώτο επεισόδιο «σύγκρουσης πολιτισμών» επί ελληνικού εδάφους με τις ταραχές που ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων μουσουλμάνων μεταναστών και δυνάμεων της Αστυνομίας με αφορμή την –μη υπαρκτή, όπως αποδείχθηκε– «βεβήλωση» του ιερού μουσουλμανικού βιβλίου, του Κορανίου.
Έντονη υπήρξε όμως και η αντίσταση των Ελλήνων, καθώς πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων της Αθήνας και της Πάτρας με επίκεντρο το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
Μάλιστα ο επίτροπος της ΕΕ (σε θέματα Δικαιοσύνης και Ασφάλειας) Ζακ Μπαρό επισήμανε ότι «η μαζική παρουσία λαθρομεταναστών και προσφύγων μπορεί να αποσταθεροποιήσει χώρες όπως η Ελλάδα».
Το χρονικό διάστημα 2005-2008, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης διογκώθηκε, καθώς το 2004 είχαμε 45.000 χιλιάδες συλληφθέντες για παράνομη είσοδο ή παραμονή, για να φθάσουμε τους 146.000 χιλιάδες το 2008.
Δεν ήταν βέβαια το μοναδικό ζήτημα για το οποίο η Ν.Δ. δεν είχε προετοιμασθεί για την αντιμετώπιση του.
Στην Ελλάδα τέσσερεις φορές έως τώρα, το 1997, το 2001 -οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ- 2005 και το 2007 –οι κυβερνήσεις της Ν.Δ.- παρά τις αντίθετες συστάσεις της ΕΕ – ακολούθησαν τακτική νομιμοποίησης παρανόμων μεταναστών.
Έδωσαν -με τον τρόπο αυτό- επιπλέον κίνητρα και σε άλλους μετανάστες να εισέλθουν παρανόμως, σίγουροι πως και εκείνοι θα νομιμοποιηθούν.
Η τακτική αυτή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., παρέβαινε τον ποινικό νόμο αγνοώντας τα αδικήματα:
α) του μετανάστη που παράνομα εισήλθε και παρέμεινε παράνομα,
β) των εργοδοτών που τους χρησιμοποιούσαν παράνομα κι αυτοί.
Ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος δήλωνε:
.....«Θα κάνουμε όσες προσπάθειες νομιμοποίησης χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει έστω και ένας παράνομος μετανάστης στη χώρα μας. Μπροστά στις ανάγκες που έχει ο κόσμος μας, για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλους τους ανθρώπους δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα».
Από κοντά κι ο υφυπουργός Θανάσης Νάκος:
....«στην χώρα μας έχουν θέση όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν, να δημιουργήσουν και να ζήσουν. Κι εμείς και μπορούμε και θέλουμε να τους στηρίξουμε».
Και τότε γιατί χριστιανοί μου τα έχετε τα ρημαδοσύνορα, αφού τα θεωρείται εμπόδιο κι αφού δεν μπορείτε ή –σωστότερα- δεν θέλετε να τα φυλάξετε;
Γιατί να τρέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί για εξοπλιστικά προγράμματα; Μόνο για τις μίζες;
Μπορεί μετά την ψυχρολουσία ή σωστότερα το σοκ, των Ευρωεκλογών, τα συντηρητικά κόμματα –και ο ΛΑΟΣ- να μη θέλουν να αγγίξουν το μεταναστευτικό γιατί «καίει» όμως οι εκλογές θα δείξουν πως οι Έλληνες πολίτες κουράστηκαν απ’ αυτό το γαϊτανάκι γύρω από τους παράνομους μετανάστες.
Θα καταψηφίσουν μαζικά τη Ν.Δ. –και γι’ αυτό το λόγο- οι συντηρητικοί ψηφοφόροι της και θα αποδοκιμάσουν τις παλινωδίες του ΛΑΟΣ οι δικοί του ψηφοφόροι.
Να μη μας διαφεύγει ότι ο Γιώργος Γεωργίου, νο2 του ΛΑΟΣ, δήλωσε πρόσφατα πως ....

«Θα μπορούσαμε να σηκώσουμε το θέμα της ασφάλειας και των λαθρομεταναστών και να πάρουμε ένα 10%, αλλά προτιμήσαμε το 4-5 % και να μείνουμε εντός συστήματος»!!!
Δεν θέλουν ή κάτι τους εμποδίζει; Αν δεν θέλουν, άραγε γιατί και αν κάτι τους εμποδίζει τι (ή ποιοί) να είναι;

* Δεν νομίζουμε να περιμένετε σχολιασμό των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ , του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων από τις «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Τι να σχολιάσεις; «Τα λόγια είναι περιττά» στην περίπτωση τους και περιγράφουν τη ζοφερή για τον Ελληνισμό πραγματικότητα της πολιτικής τους ατζέντας για τη (λαθρο)μετανάστευση.
** Να λείπουν οι «εξυπνάδες» για τους «Έλληνες που ήταν λαός μεταναστών». Οι Έλληνες ήταν πράγματι λαός ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Όπου κι αν πήγαν αυτό έγινε με τη βούληση της τοπικής εξουσίας και συντεταγμένα. Δεν «μπούκαραν» πουθενά, (ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, κλπ). Ουδεμία σύγκριση λοιπόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop