Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αθηνών Ιερώνυμος: "Αίρεση να μιλάς για την πατρίδα"

Ευθεία επίθεση στους Έλληνες Μητροπολίτες!

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου, μιλώντας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής του Τιμίου Σταυρού, ο Μητροπολίτης Αθηνών Ιερώνυμος είχε προειδοποιήσει τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ότι «είναι Αίρεση το να ασχολούμεθα με ένα και μοναδικό Εθνικό Θέμα», υπονοώντας τις ξεκάθαρες εθνικές τοποθετήσεις του στο Σκοπιανό!!..
Την ίδια ημέρα στο βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΤ-3, δημοσιογράφος ρώτησε (ούτε στημένη να ήταν η ερώτηση!) τον Αθηνών Ιερώνυμο, πώς σχολιάζει την κριτική που του ασκεί ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος για την "χλιαρή" στάση που κρατά στα Εθνικά Θέματα, κι εκείνος απάντησε:
«Θα σας πω κάτι που λέει ο λαός μας: Αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματα του. Ή ... αυτό που λέει το Ευαγγέλιο... "ανεχόμενοι αλλήλων εν αγάπη"... Λοιπόν: Και τα ελαττώματα του τα συγχωρώ, και τον ανέχομαι με αγάπη»!!!...
Ο Άνθιμος βέβαια, του απάντησε και τον «στόλισε» από το Δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου, λέγοντας:
«Δεν είναι ελάττωμα όταν ομιλείς για την Πατρίδα σου. Εγώ δεν μίλησα μόνον για το πρόβλημα μας με τους Σκοπιανούς - που βέβαια είναι το καίριο θέμα μας σε όλον τον Βορειοελλαδικό Χώρο και σε όλη την Ελλάδα - αλλά και για όλα τα άλλα θέματα. Και όταν λέμε μια παροιμία σαν αυτή που είπε... "αγάπα τους φίλους σου με τα ελαττώματα τους", ισχύει για όλους μας: Και για μάς, και για σάς, και για κείνον που το είπε»!..
Κατάντια και αυτή, για την Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία! Να επιβληθεί με κάθε κόστος η "σιωπή των αμνών"! Να πνιγεί κάθε ελεύθερη Ελληνική φωνή!
Ωμά και ξεδιάντροπα τρομοκρατούνται οι (Έλληνες) Μητροπολίτες, ώστε να σιωπούν και να μην έχουν άποψη ακόμη και για ζητήματα που απειλούν με ακρωτηριασμό τον Εθνικό μας κορμό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop