Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πράκτορες και σαμποτέρ ετοίμαζε το ΚΚΕ

αμέσως μετά το συμμοριτοπόλεμο 1944-49.

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009, δημοσίευμα της κεντροαριστερής εφημερίδος το «ΒΗΜΑ» αποδεικνύε πέρα από κάθε αμφιβολία και με πληθώρα ιστορικών στοιχείων, ότι οι κατηγορίες εναντίον του σταλινικού ΚΚΕ για πράξεις ΕΣΧΑΤΗΣ εθνικής προδοσίας, κατά την 91χρονη παρουσία του στην πολιτική ζωή, είναι απολύτως αληθινές και δεν έχουν την παραμικρή δόση αντικομμουνισμού ή συκοφαντίας, όπως ψεύτικα ισχυρίζονται οι σταλινικοί του ΚΚΕ.
Οι αμετανόητοι και «υπερήφανοι» όπως δηλώνουν για τη εθνοπροδοτική δράση τους, οι ταγμένοι στην εξυπηρέτηση (και) των συμφερόντων ξένου κράτους(Τσεχοσλοβακία, τουλάχιστον)σταλινικοί του ΚΚΕ, «απάντησαν» από τις στήλες της εφημερίδος ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ».
Μαθημένοι κι εξασκημένοι στο «φτύσιμο» το βρίσκουν πλέον, δροσιά και πηγή ζωής.
Αναμασάνε λοιπόν τα γνωστά, «Η νεκρανάσταση του πιο βρώμικου αντικομμουνισμού. Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη για δεύτερη φορά», ότι το άρθρο «θα το ζήλευαν ακόμα και οι παλαιοί διώκτες του ΚΚΕ, οι αρχιχαφιέδες Ρακιντζής και Πανόπουλος, συνεχίζεται και αποκτά νέα «ποιότητα» η αντικομουνιστική επίθεση», ομολογούν πως «Η παράνομη δράση του ΚΚΕ συγκροτεί πολλές από τις καλύτερες σελίδες της πολυκύμαντης πορείας του, για τις οποίες οι νεότεροι κομμουνιστές είναι περήφανοι. Και όχι μόνο δεν απολογούμαστε, αλλά και τις υπερασπίζουμε από τις επιθέσεις ισχυρότατων ιμπεριαλιστικών κρατών, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού. Δήλωση μετανοίας το ΚΚΕ δεν υπέγραψε…», δηλώνουν ότι «Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τη διεθνιστική αλληλεγγύη και βοήθεια που δέχτηκε και που έδωσε», διαλαλώντας (ακούει άραγε κάποιος;) και λέγοντας, «Αυτό κάνει επί 91 χρόνια και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στον αιώνα τον άπαντα, αντιπαλεύοντας τον αντικομουνιστικό οχετό κάθε μορφής και προέλευσης», (θα συνεχίσουν να εκπαιδεύουν πράκτορες και ενόπλους;), για να καταλήξουν υπερασπιζόμενοι ποιόν άλλον; Τον «γλυκύτατο» και προσφιλή πατερούλη τους, τον Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι (Στάλιν), που δεν έφταιγε (το «τσαμένο»!)για το «Σύμφωνο μη επιθέσεως με την (Ναζιστική) Γερμανία, «Αυτόν το στόχο υπηρετούν και τα συνεχή δημοσιεύματα του ΒΗΜΑΤΟΣ για το σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότοφ».
Όμως οι σταλινικοί της Αλέκας του ΚΚΕ, δεν αμφισβητούν την αλήθεια των εγγράφων που παρουσιάσθηκαν. Για την «ταμπακέρα» δηλαδή, δεν λένε και δεν θα πουν το παραμικρό.
Υβριστές μια ζωή. Αυτοί που απαιτούν να γράφουν τη δική τους ιστορία όπως τους βολεύει, κόβοντας, ράβοντας, αποσιωπώντας αλλά ταυτόχρονα να παραμορφώνουν, μέσα από τους δικούς τους ιδεολογικούς καθρέπτες, την ιστορία των άλλων. Πάντα κατά το δοκούν και (κομματικό) συμφέρον τους.
Στην έρευνα των συντακτών Ν. ΜΑΡΑΝΤΖΙΔΗ και Κ. ΤΣΙΒΟΥ, αναφέρεται :
«Με ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, οι υπογράφοντες σε συνεργασία με τον Στάθη Καλύβα αποκτήσαμε πρόσβαση σε έναν αριθμό αρχειακών πηγών οι οποίες βρίσκονται στην Τσεχοσλοβακία και αφορούν την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια. Τα έγγραφα φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχείο Πράγας (κάποια από αυτά στη Συλλογή Γκότβαλντ) και τα περισσότερα είναι προσβάσιμα στο ευρύ κοινό. Κάποια από τα συγκεκριμένα αρχεία ήταν ταξινομημένα ως «άκρως απόρρητα» και χρειάστηκε ιδιαίτερη επιμονή προκειμένου να ανοίξουν στους ερευνητές.
Σε χώρες όπως η Τσεχία ή η Πολωνία, τα αρχειακά τεκμήρια για τη δεκαετία του ΄40 είναι σε γενικές γραμμές προσβάσιμα και ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά…
*Η βοήθεια από τα βόρεια
Τα αρχεία αυτά δείχνουν με σαφήνεια τη σημαντική ενίσχυση του Δημοκρατικού Στρατού από τα ανατολικά κράτη. Το ΚΚΕ εξαρτήθηκε απόλυτα από την υλική υποστήριξη των ξένων συντρόφων του. Χωρίς τη συστηματική ροή πολεμοφοδίων, τροφίμων και άλλου υλικού, την προστασία και εκπαίδευση των μαχητών στο έδαφος των γειτονικών χωρών, την περίθαλψη τω
ν τραυματιών, ο πόλεμος αυτός θα είχε λήξει πολύ νωρίτερα- αν είχε ποτέ αρχίσει….
Η δράση αυτή, όπως πλέον αποκαλύπτουν τα αρχεία, κάθε άλλο παρά «κατασκευή της ΚΥΠ» υπήρξε, όπως θέλησε να την παρουσιάσει η προπαγάνδα του ΚΚΕ…
*Η ίδρυση της σχολής

Επιστολή του τότε Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη προς την ΚΕ του ΚΚ Τσεχοσλοβακίας με την οποία ζητεί…
3. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για τη λειτουργία σεμιναρίου για 40-50 συντρόφους που θα ειδικευτούν στην παράνομη τεχνική δουλειά, δηλαδή στην πρακτορειακή εξειδίκευσή τους σε ό,τι αφορά ασυρμάτους, κωδικοποίηση, φωτογραφήσεις, έκδοση ταυτοτήτων, βεβαιώσεων, σφραγίδων κλπ., καθώς και για την έκδοση παράνομου Τύπου.
4. Θέλουμε να αποστείλουμε στη χώρα σας 300 συντρόφους από το στρατό και τη νεολαία προκειμένου να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση στα νέα όπλα: αεροπορία- πτώση με αλεξίπτωτο, άρματα, πυροβολικό, μηχανικό κλπ.
5. Παρακαλούμε να μας εξασφαλίσετε 100 ασυρμάτους οι οποίοι είναι απαραίτητοι στις αντάρτικες ομάδες….
*Οι εγκαταστάσεις και η εποπτεία
Οι παραπάνω αξιώσεις υλοποιήθηκαν…. Από το ΚΚΕ την ευθύνη είχαν ο Γ. Ιωαννίδης, ο οποίος επέλεξε τη λίστα των επίδοξων κατασκόπων, ο Β. Μπαρτζιώτας, και ο Βάσος Γεωργίου…. Ενήμεροι ήταν οι Βλαντάς και Πορφυρογένης. Η «Σχολή» είχε τρεις διευθυντές: έναν Έλληνα (πιθανότατα τον Βάσο Γεωργίου) και δύο Τσεχοσλοβάκους, τους
Μύλλερ και Ρέβελακ, οι οποίοι και επέλεξαν τους τσεχοσλοβάκους εκπαιδευτές….. Οι εκπαιδευτές ήταν ως επί το πλείστον αξιωματικοί του τσεχοσλοβακικού στρατού, «πολιτικά αξιόπιστοι». Το «τεχνικό πρόγραμμα» της εκπαίδευσης σχεδιάστηκε από το τσεχοσλοβακικό υπουργείο Εσωτερικών….
*Το πρόγραμμα μαθημάτων
Η λειτουργία της σχολής, άρχισε στις 14 Φεβρουαρίου 1950. Έλαβαν μέρος 41 εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι «αποφοίτησαν» τον Αύγουστο του 1950…..η «τεχνική εκπαίδευση» της πρώτης σειράς επικεντρώθηκε σε θέματα επικοινωνιών (ασύρματος, κρυπτογράφηση, αποκρυπτογράφηση), η δε δεύτερη σειρά μαθητών ειδικεύτηκε σε θέματα παραχαράξεων εγγράφων και παράνομων εκτυπώσεων. …..Σαράντα οκτώ ώρες στη χημεία (εκπαιδευτής: Χαλούπα)- αφορούσε την εργασία με σινική μελάνη καθώς και την προετοιμασία εκρηκτικών μηχανισμών με νιτρογλυκερίνη ή άλλα υλικά…... Είκοσι οκτώ διδακτικές ώρες αφιερώθηκαν στις εκτυπώσεις (εκπαιδευτής: Μύλλερ)- ανατύπωση ντοκουμέντων, παραχάραξη εγγράφων, αναπαραγωγή σφραγίδων. Τριάντα έξι διδακτικές ώρες αφιερώθηκαν στο σαμποτάζ (εκπαιδευτής: Στρόουγκαλ).
*Τα παράπονα των Τσεχοσλοβάκων
……Στην πρώτη αναλυτική έκθεση που έστειλαν οι δύο Τσέχοι διευθυντές της σ
χολής στον πολιτικό προϊστάμενό τους στις 5 Ιουνίου 1950 γίνονται εκτενείς επισημάνσεις στις αδυναμίες της εκπαίδευσης (αναφέρεται, π.χ., το πρόβλημα της μετάφρασης και της αδυναμίας απευθείας επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων), ενώ εκφράζονται και παράπονα προς την πλευρά των «Ελλήνων συντρόφων»…..
Μετά την «αποφοίτηση» της πρώτης σειράς κατασκόπων ακολούθησε και δεύτερη σειρά εκπαιδευομένων. …..διαφαίνεται η πρόθεση του ΚΚΕ να εκπαιδεύσει μια ομάδα κατασκόπων γυναικών, ηλικίας μεταξύ 40 και 50 ετών, οι οποίες…..θα διεισέδυαν ως γραμματείς, υπηρετικό προσωπικό ή παραμάνες σε σπίτια πολιτικών και ανωτέρων στρατιωτικών με στόχο την υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών…
*Η αποστολή στην Ελλάδα
…….Στο Βουκουρέστι τούς παρέλαβε ο έλληνας κατάσκοπος-σύνδεσμος με το όνομα «Αθανάσιος».…Στη Σόφια σε αυτή την ομάδα προστέθηκαν άλλοι πέντε Έλληνες, εκ των οποίων οι δύο ήρθαν από την Ουγγαρία και ένας από την Πολωνία, απόφοιτοι όλοι τους παρόμοιων σχολών σε αυτές τις χώρες.
Διοικητής της ομάδας ήταν ο ομαδάρχης με το όνομα Φοίβος, βοηθοί του ο Περικλής Π. και ο Μιχαελής….. η ομάδα οδηγήθηκε στη Σόφια …..παρέλαβαν από τη βουλγαρική αστυνομία στολές, γερμανικά πιστόλια και εφόδια…..το πρωί η ομάδα πέρασε τα σύνορα. ……Αυτή η ομάδα ήταν το πρώτο τμήμα που στάλθηκε για κατασκοπεία και δραστηριότητα σαμποτάζ στην Ελλάδα.
*Η ανακάλυψη από την ΚΥΠ
…..Η ελληνική ΚΥΠ…..κατόρθωσε να συλλάβει έναν από τους πρώτους αποφοίτους της, οι οποίοι στο μεταξύ στάλθηκαν στην Ελλάδα προκειμένου να εκτελέσουν την πρώτη τους αποστολή, «σπάζοντας» έτσι το δίκτυο των πρακτόρων…… Τον Ιανουάριο του 1951…..ο έλληνας παρτιζάνος «Τ-203», ………ομολόγησε για την εκπαίδευση….. με σκοπό την εκτέλεση σαμποτάζ στην Ελλάδα…»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop