Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

To σκάνδαλο του International Βacaleureat..

Θα "φωτιστεί" η ιστορία της «αγοράς» θεμάτων του ΙΒ;

Μαθητής που πιάστηκε με τα θέματα στην τσάντα του μέσα στη Σχολή Ζηρίδη, από την οποία ο Οργανισμός ΙΒ (με έδρα στην Ελβετία) αφαίρεσε την άδεια να οργανώνει το σχετικό πρόγραμμα, ήταν η αρχή για το σκάνδαλο.
Παιδιά οικογενειών με οικονομική επιφάνεια, πήραν τα θέματα, δίνοντας 300.000 ευρώ. Κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο, είναι ο πρώην υπεύθυνος του προγράμματος στη Σχολή Ζηρίδη, κ. Κωνσταντίνος Μήτσιου, με τη βοήθεια φίλου του που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιδιαίτερων μαθημάτων.
Οι τιμές για την αγορά των θεμάτων, κυμάνθηκαν από 5.000 έως 10.000 ευρώ για κάθε μάθημα.

Εκτός από εκείνους που πείστηκαν να πληρώσουν και έχουν κάθε λόγο να συγκαλύψουν το θέμα, υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις γονιών που εξοργίστηκαν και ενημέρωσαν το σχολείο. Εκπαιδευτικοί που δίδαξαν τα προηγούμενα χρόνια σε προγράμματα ΙΒ, έχουν καταθέσει στη Δικαιοσύνη στοιχεία για την υπόθεση.
Στο στόχαστρο είναι 40 μαθητές, οι οποίοι ναι μεν πήραν βαθμούς στα μέσα Ιουλίου, από το ΙΒ, αλλά η τύχη τους δεν έχει ξεκαθαρίσει, διότι το σχολικό έτος για το ΙΒ ολοκληρώνεται στις 12 Οκτωβρίου.
Ενας εκπαιδευτικός θεσμός διεθνούς κύρους, όπως το ΙΒ, έχει πληγεί. Τα μεγάλα πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν πλέον τους Ελληνες πτυχιούχους με μισό μάτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop