Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Οι (λαθρο)μετανάστες αλωνίζουν…

και η εξουσία …χτενίζεται!

Ορδές λαθρομεταναστών μπουκάρουν και στη συνέχεια σουλατσάρουν (κι ότι άλλο αποφασίσουν), ανενόχλητοι στο καφενείο με τη –νέον- επιγραφή «Η Ωραία Ελλάς»...
Στον τόπο μας, υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται –με όποιες δυνάμεις και μέσα διαθέτουν.
Υπάρχουν εκείνοι που αδιαφορούν, καθαρά για λόγους ιδιοτέλειας και συμφέροντος.

Υπάρχουν και πολλοί που –τυφλωμένοι από ιδεολογήματα- τα «έχασαν» και λένε για να πουν. Απλά και μόνο για να καταγραφεί η «παρόλα» τους.
Αυτοί χωρίζονται σε δύο βασικές –κατά την ταπεινή μας γνώμη- κατηγορίες.
Είναι όσοι σκοπό και στόχο ζωής, έχουν θέσει την καταστροφή με κάθε τρόπο και μέσο του τόπου μας. Θα μπορούσαμε να τους ονοματίσουμε –τουλάχιστο τους κομματικούς τους φορείς.
Είναι όμως και οι υπόλοιποι που ζαλισμένοι προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη λογική και στην τρέλα, που τους επιβάλλει –πιέζοντας τους ποικιλότροπα ο εθνικά άρρωστος –πολιτικός τους- περίγυρος.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο (πατριώτης ο ίδιος) Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.
Διαβάστε τι δήλωσε:
«…..άλλοι 570 λαθρομετανάστες εγκαταστημένοι στο κέντρο υποδοχής στη Μυτιλήνη, μεταξύ των οποίων πολλοί άρρωστοι, καθώς και νέα παιδιά, μεταφέρονται και θα βρίσκονται αύριο το πρωί στην Αθήνα. …..θα καταλήξουν στα χέρια των διακινητών ναρκωτικών, των μαστροπών και των νονών του εγκλήματος….Η Αθήνα δεν είναι χωματερή ανθρώπινης δυστυχίας και δεν αντέχει το βάρος άλλων λαθρομεταναστών… Καλώ την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης να μην προχωρήσει στην εύκολη λύση επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Την καλώ, επίσης, να προχωρήσει στην επίσπευση της χορήγησης πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται, στην προσωρινή εγκατάσταση σε ανθρώπινα κέντρα υποδοχής των χωρίς έγγραφα παρανόμως εισερχόμενων στη χώρα, όπου για το σκοπό αυτό θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και ξενοδοχεία εκτός του Νομού Αττικής, που σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργούν. Επιπλέον οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να προχωρήσουν στη νομιμοποίηση των μεταναστών που είναι εγκατεστημένοι εδώ πάνω από πέντε χρόνια, δεν έχουν δικαστικές εμπλοκές και γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα»!!..
Καταλάβατε κάτι; «Τι κάνεις Γιάννη μ’ ; Κουκιά σπέρνω»
Κύριε Νομάρχα, αν νομιμοποιήσουμε δηλαδή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (ίσα με 10-12 εκατοντάδες τους υπολογίζουν οι ειδικοί) παλιούς λαθρομετανάστες, θα αντιμετωπίσουμε έτσι το πρόβλημα των περίπου εκατό χιλιάδων νέων (λαθρο)μεταναστών, που κάθε χρόνο (τους) μπουκάρουν μέσα από τα ανατολικά σύνορά μας;
Κύριε Νομάρχα, αν τους εγκαταστήσουμε σε «ξενοδοχεία εκτός Νομού Αττικής, που σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν θα λειτουργούν», αυτά δεν πρόκειται να γεμίσουν ποτέ;
Ποιος θα επιβαρύνεται την σίτιση, την περίθαλψη και όλα τα άλλα;
Παραλογίζονται Κύριε Νομάρχα όσοι σας παρασύρουν και σας προτείνουν απλά να προσπαθήσετε να απομακρύνετε το πρόβλημα των (λαθρο)μεταναστών –γιατί είναι προφανές από την ανακοίνωση σας, ότι ως πρόβλημα το αντιμετωπίζετε- από το κέντρο της Αθήνας ή γενικότερα από την Αττική.
Να τους στείλουν στο Αγρίνιο; Στη Ναύπακτο; Στο Μεσολόγγι; Στο Αστακό; Στο Θέρμο; Στην Αμφιλοχία; Στο Παναιτώλιο;
Που; Πέστε μας!
Κι άντε και τους έστειλαν. Χωράει Γιάννη Σγουρέ –πατριώτη Νομάρχη Αθηνών, ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΑΣΙΑ και η ΑΦΡΙΚΗ στον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΖΩΤΙΚΟ –για την επιβίωση των Ελλήνων και των παιδιών τους- ΧΩΡΟ;
Το άλλο που το βρήκες; «νομιμοποίηση των μεταναστών που είναι εγκατεστημένοι εδώ πάνω από πέντε χρόνια, δεν έχουν δικαστικές εμπλοκές…».
Μα και μόνη η παράνομη είσοδος και παραμονή δημιουργεί δικαστική εμπλοκή Κύριε Νομάρχα. Τα χάσαμε δηλαδή τα νομικά;
Μη κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας λοιπόν.
Ποσόστωση, (αυστηρά) μέτρα φύλαξης των συνόρων, άμεση επαναπροώθηση στους τόπους προέλευσης, διακρατικές συμφωνίες, αποφάσεις για το είδος και τον αριθμό των εργαζομένων αλλοδαπών, αυτά χρειάζονται.
Ακούγονται «ρατσιστικά»; Τι να κάνουμε. Δύο κυρίους ΔΕΝ μπορείς να υπηρετείς. Ή με τους Έλληνες ή με τους (λαθρο)μετανάστες!
Τα υπόλοιπα είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop