Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Διάτρητο το Ελληνικό σύστημα ελέγχου διαβατηρίων

στη Δανία βρέθηκαν 26 αλλοδαποί με πλαστά διαβατήρια.

Eπιθετικά αντανακλαστικά -εναντίον της Ελλάδος- ενεργοποίησε στη Δανία η υπόθεση 26 αλλοδαπών που ταξίδεψαν εκεί με πλαστά διαβατήρια ή διαβατήρια άλλων ατόμων.
Ολοι τους ήταν Ιρακινοί, Αφγανοί και Σομαλοί –ενήλικοι και οικογένειες με παιδιά- και έφτασαν με πτήση δανικής εταιρείας. Η παρουσία τους δεν κίνησε υποψίες καθώς επρόκειτο για καλοντυμένους ανθρώπους με πολύ καλή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, διότι σε αυτές ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΑΤΟΜΑ με πλαστά έγγραφα, παρατηρούσαν τους επιβάτες. Η έκφραση χαράς τους -όταν πλησίασαν την έξοδο- τους πρόδωσε.
Οι 15 από αυτούς οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης για αιτούντες άσυλο και οι 11 φυλακίσθηκαν με την κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων.
Το συμβάν απασχόλησε τα ΜΜΕ με έντονη τη δυσαρέσκεια για την χώρα μας. Αναγνώστες των εφημερίδων και επισκέπτες ιστοσελίδων απαιτούσαν την επιστροφή όλων στην Ελλάδα.
Για το θέμα υπήρξε επίσημη διαμαρτυρία προς την υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων, που για λογαριασμό της συγκεκριμένης (δανικής) εταιρείας γίνεται από την «Ολυμπιακή", ενώ οι δανικές αρχές ασφαλείας λένε ότι, «η άφιξη τόσο μεγάλου αριθμού προσφυγών από την Ελλάδα είναι πρωτόγνωρη και όχι υπεράνω υποψίας» (μωρέ λέτε να υπαινίσσονται ότι κάποιοι τους προωθούν από την Ελλάδα, κάποιοι που τα "παίρνουν", κοινώς χρηματίζονται και ανήκουν σε παράνομα κυκλώματα; Γίνονται τέτοια πράγματα στη χώρα μας; ).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop