Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ποιος σκότωσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη?

Σε εκπομπή της ΕΤ3 το 2003 ο Μανώλης Χατζηαποστό­λου, ο «Τίγρης» που έπιασε τον Γκοτζαμάνη και τον Εμμανουηλίδη, δή­λωνε ότι κάτι μεσολάβησε α­νάμεσα στο κτύπημα με το τρίκυκλο και το θάνατο του στον Ερυθρό Σταυρό, κατ­ηγορώντας σαφώς την Αριστερά:
«Μέσα στο α­μάξι τον αποτελειώσανε ή με καουτσούκ ή με άμμο. Επαγγελματικά στελέχη. Ο Βέρρος (με­τέπειτα βουλευτής του ΚΚΕ) και άλλος ένας», ενώ δήλωνε ότι «το κτύπημα του Γκατζογιάννη δεν ήταν θανατηφόρο».
Της ίδιας άποψης ήταν και ο καθηγητής Οι­κονόμου που έκανε την αυτοψία. Για αυτόν το κτύπημα που είχε οριζόντια φορά δεν θα μπο­ρούσε ποτέ να είχε μεγάλη δύναμη και χρειαζόταν μεγάλη φόρα, πράγμα που δεν μπορούσε μια και το κτύπημα ήταν από πίσω. Θα έπρεπε να συνδυαστεί η μεγάλη φόρα και η ένταση για να επιτευχθεί το κρα­νιακό κάταγμα, πράγμα που απορρίπτεται.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι όταν ο γιος του Γρηγορίου Λαμ­πράκη συνάντησε μετά το 1998, που έληξε η θητεία του, τον Χρήστο Σαρτζετάκη, στη Θ­άσο του είπε:
«Δεν είναι τώρα η ώρα για να πούμε ποιος σκότωσε τον Λαμ­πράκη».
Τέλος σύμφωνα με το δημοσιογράφο Κυριά­κο Ζαφειρίου, οι Γιώργος Ρωμαίος του «Βήματος», Γιώργος Βούλτεψης της «Αυγής» και Γιώργος Μπέρτσος της «Ελευθερίας» που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, δήλωσαν ότι ούτε ο Καραμανλής, ούτε και η Φρειδερίκη και το Παλάτι είχαν σχέ­ση με τη δολοφονία του Λαμπράκη.
Μήπως πρέπει να γίνει αντικειμενική αναψηλάφη­ση της δίκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop