Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

"Είμαι Σιωνιστής και είμαι υπερήφανος"...

Μπορείτε να διανοηθείτε κάποιον εκδότη ή διευθυντή μεγάλης ελληνικής εφημερίδος να αρθρογραφεί και να το υπογράφει... «Εί­μαι Ελληνας Εθνικι­στής»;
Οχι, βέβαια. Θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες τον άν­θρωπο.
Στο Ισραήλ όμως, με αφορμή την Εθνική Εορτή της Ανεξαρτησίας του (28 Απρι­λίου) οι διευθυντές και τα μεγαλοστελέχη των Εβραϊκών εφημερίδων έγρα­ψαν άρθρα με τίτλο... «ΕΙΜΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γι' αυτό»!!..
Το πιο εντυπωσιακό, ήταν της Σάρας Μίλερ, που είναι η εκδότρια της μεγαλύ­τερης εφημερίδος του Ισραήλ της «Haaretz» και είχε τίτλο «I am a Zionist and I am proud».
Στο άρθρο της εξηγεί πως, όταν προ 10 ετών μετανάστευσε στο Ισραήλ από την Αγγλία όπου ζούσε η οικο­γένεια της θεωρούσε τον «Σιωνισμό» μια βρώ­μικη και ρατσιστική λέξη, αλλά σήμερα είναι φο­βερά υπερήφανη που είναι Σιωνίστρια!..
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τίμησε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Ισραήλ με μία με­γάλη διάλεξη που έδωσε την Πέμπτη 30 Απρι­λίου στο ευαγές Ιδρυμα της Λεωφόρου Βασιλίσ­σης Σοφίας ο κορυφαίος εν ζωή Ισραηλινός συγ­γραφέας Ααρόν Απελφελντ που δήλωσε σε συνέντευξη του την ίδια ημέρα στην «Ελευθεροτυπία»:
«Στην ουσία το να είναι κανείς Εβραίος σημαίνει να είναι άνθρωπος. Και να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες καλές πράξεις σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο. Να βοηθά και ν’ αγαπά. Όσο πιο πολύ το κάνει αυτό, τόσο πιο Εβραίος είναι»..
Και αβίαστα γεννάται το ερώτημα, πότε αγά­πησαν ή βοήθησαν κάποιον που δεν ήταν Εβραίος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop