Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΕΛΛΑΔΑ: Χώρα (αληθινή) ΕΡΗΜΟΣ!

Με τα χάλια που έφτασαν τα οικονομικά της Ελλάδας, καταλήγουμε ότι οι νυν και τέως κυβερνήτες, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε έρημο!
Γίναμε Αραβικό Εμιράτο! Ήδη (ξανα)αποκτήσαμε κληρονομική διαδοχή της εξουσίας!
Τουλάχιστο ας υπήρχε η προοπτική να γίνουμε Ντουμπάι.
Το 1953 το Ντουμπάι ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι με καλύβες από πυλό και ύφασμα. Πετρέλαιο για εξαγωγή υπήρχε αλλά ήταν πολύ λίγο σε ποσότητα και εξαν­τλήθηκε το 1969. Το Ντουμπάι σήμερα εισάγει πετρέλαιο και φυ­σικό αέριο από το Αμπού Ντάμπι που είναι η πρωτεύουσα των Η­νωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τι έκανε λοιπόν το Ντουμπάι;
Καταρχήν φρόντισε να γίνει παράδεισος για τους ξένους επενδυ­τές έχοντας σε πολλές περιπτώσεις μηδενικούς φόρους επί των κερδών.
Έκοψε όλη την γραφειοκρατία και «έστησε» τις υποδομές του πάνω στην υποδοχή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.
Οργά­νωσε επενδύσεις υποδομής και εισήγαγε -οργανωμένα-εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες σύμφωνα με τις απαιτήσεις των επενδυτών.
Τα όποια εισοδήματα είχε από το πετρέλαιο τις δεκαετίες του 50 και του 60 φρόντισαν να τα επενδύσουν για το μέλλον της χώρας.
Όταν διαπιστώθηκε ότι ο εμίρης τη δεκαετία του 50 έβαζε τα χρή­ματα στη τσέπη του η ίδια η βασιλική οικογένεια έκανε πραξικόπη­μα και έβαλε άλλον στη θέση του!
Εκπόνησαν και εκπονούν προγ­ράμματα συνεχούς ανάπτυξης τα οποία τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.
Είναι απίστευτα αποτελεσματικοί στη διαχείριση των λίγων φυσι­κών πόρων που διαθέτει η χώρα τους.
Έχουν επαναχρησι­μοποίηση υδάτινων πόρων σε ποσοστό που αγγίζει το 99%.
Έχουν μπει δυναμικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα τελευταία χρόνια αλλά και στην ανακύκλωση υλικών.
Εκτός από τον πολύ υψηλού επιπέδου τουρισμό που δημιούργη­σαν από το μηδέν, εκτός από διεθνούς φήμης αερομεταφορές, έχουν δημιουργήσει (σε αε­ροδρόμια και λιμάνια) κόμβους για το διεθνές εμπόριο από τα οποία αποκομίζουν μεγάλα οφέλη.
Με όλα αυτά έδωσαν αξία στη γη τους (την οποία ουδείς μη Άρα­βας δικαιούται να κατέχει).
Μέχρι και πριν την κρίση γινόταν πραγ­ματικά σκοτωμός για ένα ακίνητο στο Ντουμπάι, είχαν τεράστια εισροή συναλλάγματος για κατοικίες, που πω­λούνταν στα χαρτιά 3 χρόνια μπροστά!
Οι άνθρωποι είχαν σχεδιά­σει τι θα χτιστεί από δρόμους, σταθμούς μετρό, οικοδομικά τετρά­γωνα, λιμάνια κλπ κλπ μέχρι το 2014.
Οι ξένοι ουσιαστικά υπενοικιάζουν τη γη για 99 χρόνια αφού κανένας μη άραβας δεν μπορεί να κατέχει γη!
Δεν υπάρχει ΦΠΑ (υπάρχει κάποιος δημοτικός φόρος επί των αγαθών πολύ χαμηλότερος), οι Άραβες κάτοικοι απολαμβάνουν δημόσια δωρεάν παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη υψηλού επιπέ­δου (οι ξένοι γιατροί πληρώνονται αστρονομικά χρήματα εκεί), δωρεάν κατοικία από το δημόσιο με το που παντρεύονται και ε­ξασφαλισμένη εργασία στον δημόσιο τομέα (εκεί όμως δου­λεύουν και μάλιστα πολύ).
Το πετρέλαιο κοστίζει 0,18/λίτρο, το νερό κοστίζει 0,23/λίτρο το εμφιαλωμένο!
Οι δε ξένοι εργαζόμενοι πληρώνουν φόρο παραμονής στη χώρα με βάση κλίμακα εισοδήματος. Για κάποιον που αμείβεται με 50.000 ευρώ το χρόνο ο φόρος είναι περίπου 1.000 ευρώ.
Το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλό και τα τρόφιμα είναι φθηνό­τερα από ότι στην Ελλάδα (παντού τελικά τα τρόφιμα είναι φθηνότερα από την πατρίδα μας).
Εντυπωσιάζει η μεθοδικότητα τους, ο προγραμματισ­μός τους, η εθνική προσήλωση στους στό­χους και η τήρηση των κανόνων του κράτους.
Ακόμα και οι τεράστιοι κήποι τους και οι δενδροφυτεμένες εκτά­σεις, είναι κυριολεκτικά γυαλισμένες και δεν υπάρχει ούτε ένα σκουπιδάκι.
Αν ο αρμόδιος για τον έλεγχο τα δει αφρόντιστα ο υπεύθυνος θα απελαθεί αν είναι ξένος, ενώ αν είναι Άρα­βας τον περιμένει βαρύ χρηματικό πρόστιμο και φυλακή αν το ξα­νακάνει δεύτερη φορά!
Ακόμα και στους τουρίστες εφιστάται η προσοχή να μην πετούν σκουπίδια στους δρόμους και ειδικά στους Έλληνες να μην πετούν γόπες στους δρόμους! (ακόμα και εκεί έγινε γνωστή η χάρη μας!)
Φανταστείτε να είχαν τις φυσικές ομορφιές της δικής μας χώ­ρας, τι θα κάνανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop