Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Ρίτσος: 100 χρόνια από τη γέννηση του..

Ήταν ομοφυλόφιλος ο ποιητής της Αριστεράς Γιάννης Ρίτσος ; ..
Σχετική φήμη υπήρχε εδώ και χρόνια, αλλά επιβεβαιώθηκε με την συνέντευξη που έδωσε στην «Ελευθεροτυπία» η 87χρονη Καίτη Δρόσου, στενή φίλη του Ρίτσου και σύζυγος του αδικοχαμένου αριστερού συγγραφέα Άρη Αλεξάνδρου (έγραψε το μυθιστόρημα «Το Κιβώτιο»).
Η συνέντευξη της Δρόσου δόθηκε στην (αριστερή) δημοσιογράφο Σταυρούλα Παπασπύρου ...
«....0 Ρίτσος με περνούσε δεκατρία χρόνια και ήταν τα πάντα για μένα, πατέρας, εραστής, παιδί και α­δελφός. Κανείς μας δεν ήξερε από ζήλια, απ' αυτό το εγωιστικό αίσθημα του να κατέχεις. Κα­μία βιογραφία του Ρίτσου δεν θα είναι όπως την ξέρω εγώ.
Ένα αρχοντόπουλο ήταν ο Γιάννης, που έχασε τη μισή του οικογένεια απ' την τρέλα και την άλλη μισή απ' τη φυματίωση, ένα χαϊ­δεμένο παιδί, που από τη μια μέρα στην άλλη είδε τον πατέρα του με πιστοποιητικό απορίας στο δημόσιο ψυχιατρείο.
Σ' αυτήν την κατάστα­ση τον πλησίασαν οι αριστεροί κι άλλαξε η ζωή του. Ίσως γι' αυτό να δυσκολευόταν ν' αρνηθεί τις εντολές τις κομματικές. ...
Εκείνη την περίοδο (δεκαετία του 1930) συμμετείχε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος του Βασιλι­κού Θεάτρου υπό τον Ροντήρη, αλλά νωρίτερα είχε δουλέψει και σ' εμπορικούς θιάσους, σαν αυτόν του Μακέδου, στο Μεταξουργείο, που -το βάζει ο νους σας;- είχε εμφανίσει στην Αθήνα του '30 ανδρικό μπαλέτο επί σκηνής!
Και από τότε χρονολογούνται οι φήμες περί ομοφυλο­φιλίας του.
Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά μέσα μου το πιστεύω: Πολλές φορές το Κόμμα τις χρησιμοποίηοε αυτές τις φήμες, καθώς ποτέ δεν ενέκρινε τον λυρισμό της ποίησης του»!!..
Δηλαδή το (αντιρατσιστικό) ΚΚΕ επί δεκαετίες εκβίαζε τον Ρίτσο με τις φήμες περί Ομοφυλοφι­λίας του για να το παίζει Αριστερός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop