Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Αυτοκτονεί ο Καραμανλής...

Τι να του πεις του ανθρώπου. Θυμίζει πλέον τον πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του. Αυτό μόνο ένας απελπισμένος θα μπορούσε να το σκεφθεί. Επέλεξε τη Μαριέτα Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ.
Πρόκειται για τη γνωστή κυρία που ως υπουργός Παιδείας αναστάτωσε όλη την Ελλάδα με το θρασύτατο βιβλίο ιστορίας της Ρεπούση, την άρνησή της να το αποσύρει και τις ύβρεις που εξαπέλυε εναντίον όσων είχαν διαφορετική γνώμη από τη δική της.
Το βιβλίο τελικά αποσύρθηκε μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις και η Γιαννάκου όπως και ο Καλός που παρίστανε τον υφυπουργό, αφού εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση, καταψηφίστηκαν στη συνέχεια από τη βάση της Ν.Δ. η οποία στις βουλευτικές εκλογές, τους άφησε έξω από τη σύνθεση της Βουλής.
Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το χθεσινό "μαύρο πρόβατο" και σημερινό απλώς αμετανόητο και επιεικώς ξεροκέφαλο, είναι το καταλληλότερο για να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου του κυβερνώντος κόμματος.
Το απαιτεί δήθεν η λαϊκή βάση, η ίδια που την μαύρισε πριν δύο χρόνια.
Ακούσαμε λοιπόν τον υπό αποχώρηση Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να λέει ότι του κάνει τη χάρη η Γιαννάκου να πάρει μέρος στις ευρωεκλογές.
Στην 1η θέση του ψηφοδελτίου βέβαια, θέση που διασφαλίζει τη σίγουρη και "πανηγυρική" εκλογή της ίδιας. Τολμά ο Κώστας Καραμανλής να την τοποθετήσει στην 7η σειρά εκλογής; Θα αποδεχόταν άραγε η ίδια την 7η σειρά, ώστε να μετρήσει τις αντιδράσεις των απλών Ελλήνων;
Αν μπορούσε να φανταστεί ο Καραμανλής πόση ένταση έχουν "οι ασκοί του Αιόλου" που άνοιξε με την επιλογή αυτή, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΟΥΣΕ.
Ελάχιστη σκέψη και τεράστιο θράσος χρειάζεται για να κάνεις επιλογή αυτού του είδους, αυτής της πολιτικής ποιότητος, αυτής της κυρίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση Καραμανλή τσακίζεται υπό το βάρος τεραστίων προβλημάτων και ο ίδιος δέχεται επιθέσεις για τις -πολιτικές και προσωπικές- επιλογές του, η Γιαννάκου θα μετατραπεί σε ταφόπλακα γαι τις όποιες ελπίδες του κόμματος του να ανακάμψει.
Αν θα χάσει ή θα κερδίσει και με πόσο η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ, μας αφήνει αδιάφορους. Η παρουσία όμως και μόνο της εν λόγω κυρίας σε ψηφοδέλτιο, ξυπνά μνήμες εφιαλτικές σε κάθε Έλληνα.
Η κουτοπόνηρη σκέψη του Καραμανλή ότι η γνωστή και σχετικά πρόσφατη περιπέτεια της Γιαννάκου, θα κάνει τον απλό Έλληνα πολίτη να ξεχάσει τους λεκτικούς της τραμπουκισμούς σε βάρος του απλού Έλληνα πολίτη και την υβριστική και απαξιωτική της συμπεριφορά σε όσους είχαν αντίθετη γνώμη με τη γνωστή Ρεπούση, το Λιάκο και την παρέα τους, θα αποδειχθεί μάταιη και φρούδα.
Από εδώ και μετά και μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου ο στόχο είναι διπλός.
Αφ' ενός μεν η Γιαννάκου να (ξανα)πάρει το μήνυμα ότι η επιστροφή της στην Ελληνική πολιτική και η άμεση εκλογή της είναι αδύνατη, αφ΄ετέρου δε να βοηθήσουμε τον Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ να "αυτοκτονήσει επιτυχημένα".
Άλλωστε μόνος του "έβγαλε" το (φονικό) όπλο "Μαριέτα" και το έστρεψε στον κρόταφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop