Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Πόσο κουρασμένος θα πρέπει να νιώθει ο Περικλής...

Του Παύλου Παπαδάτου*

ΟΤΑΝ ΤΟ 85% των Ελλήνων είναι αντιαμερικανοί, ό­ταν ο Μπιλ Κλίντον, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, επισκέπτε­ται την Ελλάδα και ο κύριος Καζάκος με την παρέα του στήνει λαϊκό δικαστήριο στο Σύνταγμα για την καταδί­κη του, όταν κάθε τρεις και λίγο όλοι οι «προοδευτικοί» προσπαθούν να κάψουν την αμερικανική πρεσβεία, πώς εσείς εξηγείτε το γεγονός ότι σχεδόν το 100% των Ελλή­νων πολιτικών ανησυχεί ή απορεί που ο Ομπάμα επισκέ­πτεται μόνο την Τουρκία και όχι την Ελλάδα;
Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΟΥ στο δημοτικό σχολείο μάς έλεγε ότι οι βλάκες και οι «αδιάβαστοι» βρίσκονται πάντα ενώπι­ον εκπλήξεων.
ΔΙΑΒΑΣΑ σε πρόσφατη έρευνα ότι το 44% των Ελλήνων δεν θέλει να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Ως φαίνεται, αυτό το 44% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι Έλληνες φοιτητές κινδυνεύουν από την επέμβαση της αστυνομίας που μπορεί να εισβάλει στα εργαστήρια των επιστημονικών ερευνών τους ή στα άδυτα των πνευμα­τικών τους αναζητήσεων και να διακόψει το ερευνητικό τους έργο!
Μεταξύ μας τώρα κατάλαβα γιατί το επιστη­μονικό έργο των πανεπιστημίων Stanford, Harvard, Yale, MIT κ.λπ. υπολείπεται του αντίστοιχου δικού μας. Γιατί εκεί, όπως και παντού αλλού στον κόσμο, δεν υπάρχει άσυλο! Σαν δεν ντρεπόμαστε...
ΔΙΑΒΑΣΑ ότι τουλάχιστον το 30% των Ελλήνων πιστεύ­ει ότι οι κάμερες στους δημόσιους χώρους σκοπό έχουν την παρακολούθηση τους και όχι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Δηλαδή, κάποιος δεν θέλει τις κάμερες γιατί τον απασχολεί το γεγονός μήπως τον καταγράψουν να αγοράζει μαλλί της γριάς και δεν τον ενδιαφέρει αν μία κάμερα καταγράψει αυτόν που λήστεψε σε δημόσιο χώρο τη γυναίκα του, τη μητέρα του, αυτόν που πυρπό­λησε το αυτοκίνητο του, κακοποίησε το παιδί του ή τέ­λος πάντων κάποιον που έβαλε μια βόμβα και σκότωσε κάποιους αθώους περαστικούς! Βλέπεις δημοκρατία έ­χουμε και όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές.
ΑΚΟΥΣΑ στο ραδιόφωνο ότι, σε μεγάλη έρευνα που έ­γινε για την ανάδειξη των δέκα «μεγαλύτερων» Ελλή­νων όλων των εποχών, οι Ελληνες που «ψήφισαν» -πά­ντα σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό- κατέταξαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ένατο! Μπροστά μάλι­στα από τον Περικλή, τον Σοφοκλή και φυσικά πολύ μπροστά από πρόσωπα όπως ο Ομηρος ο Αρχιμήδης ο Πυθαγόρας, ο Αριστοφάνης, ο Κλεισθένης και άλλα παρόμοια... Είμαι σίγουρος ότι αν ξαναγεννιόταν ο Πε­ρικλής κάποιους«κανόνες» στη δημοκρατία του σίγου­ρα θα τους άλλαζε.
ΑΛΛΗ ΕΡΕΥΝΑ έδειξε ότι ένα σημαντικό ποσοστό ερω­τηθέντων δεν θέλει την κατάργηση της κουκούλας! Αν είχαν ερωτηθεί οι ρουφιάνοι της Κατοχής και οι εκπρό­σωποι της Κου Κλουξ Κλαν, θα συμφωνούσαν 100% μαζί τους.

*Γενικός διευθυντής της εταιρείας Sense Intergrated

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop