Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Indymedia: Ποινική δίωξη στον πρύτανη του ΕΜΠ....

για τη "φιλοξενία" του στους server του Πολυτεχνείου.

Δίωξη ασκήθηκε στον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις του Πολυτεχνείου, που διώκονται επειδή το Indymedia λειτουργεί μέσα από τους server του Πολυτεχνείου. Ο εισαγγελέας δεν επείσθη ότι οι πρυτάνεις αγνοούν την ταυτότητα των διαχειριστών του Indymedia.
Ο ίδιος ο Πρύτανης έχει εμμέσως πλην σαφώς παραδεχθεί την παράνομη λειτουργία του Indymedia. Τη μια λέει ότι αν καταδικασθεί δεν θα το κλείσει και την επομένη, ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση της δικαιοσύνης και το Indymedia να απομακρυνθεί.
Οι διαχειριστές του Indymedia, αν θέλουν ας πάνε να το λειτουργήσουν σε ιδιωτική εταιρεία και να δούμε αν θα μπορέσουν να το κάνουν ανώνυμα και τσάμπα.
Το επιχείρημα πως δεν μπορούμε να κατηγορούμε το Indymedia, επειδή μία τρομοκρατική ομάδα επέλεξε να δημοσιεύσει την προκήρυξή της σε αυτό, είναι στη βάση του σωστό. Με λίγη προσοχή όμως, θα διαπιστώσει κανείς ότι οι προκηρύξεις δημοσιεύονται σε ενότητες όπου δεν υπάρχει δυνατότητα καταχωρήσεως από απλούς χρήστες. Αυτό λέει πολλά για όσους καταλαβαίνουν!
Ο πλέον αφελής πολίτης καταλαβαίνει ότι το Indymedia υπάγεται σε κάποιο κέντρο. Ακόμη και αν ίσχυε η διαρκής μετακίνησή του, θα μπορούσε το κέντρο να το απομονώσει και να το κλείσει. Δεν διαφέρει καθόλου από το να διαθέτεις έναν αριθμό τηλεφώνου, να διαπράττεις αδικήματα μέσω αυτού και ο ΟΤΕ να σου κόβει απλά το τηλέφωνο. Άρα δεν τίθεται θέμα αδυναμίας διακοπής της λειτουργίας του εντός του Πολυτεχνείου. Το ότι μπορούν άνετα να λειτουργήσουν έξω από αυτό το ξέρουμε, όμως ας το κάνουν και βλέπουμε.
Τα Δεκεμβριανά 2008, συντονίζονταν από το Indymedia, με προσωπικά στοιχεία και φωτογραφίες αστυνομικών να δημοσιοποιούνται και απλούς αστυνομικούς να στοχοποιούνται. Το Indymedia είναι το κέντρο συντονισμού της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και υπάρχει σοβαρό ερώτημα αν πρέπει να λειτουργεί.
Το Πολυτεχνείο και το άσυλο είναι για όσους σπουδάζουν και όχι για να κάνουν την πρακτική τους οι τρομοκράτες της Αριστεράς.
Και για να τελειώνουμε με αυτό το περίφημο "πανεπιστημιακό άσυλο", ας απαντήσει κάποιος, τι άλλο εκτός από τα δίκτυα και τους υπολογιστές μπορεί κανείς να αξιοποιήσει μέσα σ' ένα πολυτεχνειακό ίδρυμα.
Λείπει άραγε κάτι απ' όλα όσα χρειάζονται για να φτιάξεις μια βομβίτσα ή ένα αυτοσχέδιο όπλο;
Η νομική επιστήμη και τα συντάγματα των προηγμένων δημοκρατικών χωρών είναι βασισμένα στο δεδομένο ότι κανένα δικαίωμα δεν είναι απόλυτο.
Δικαιώματα όπως η ελευθερία του λόγου υποχωρούν απέναντι στα ατομικά δικαιώματα. Κανείς δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Υπάρχουν όρια. Ελεύθερος είναι κάποιος μέχρι εκεί που προσκρούει στους κανόνες ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας μας.
Αυτό δεν είναι ένα θέμα προς συζήτηση. Είναι λυμένο και δεν χρειάζεται κανένα θάρρος για να το επικαλεσθεί κανείς. Έφτασαν οι αριστεροί να αμφισβητούν τις αρχές και το πολίτευμα και η κοινωνία να συζητά εάν τα κεκτημένα ισχύουν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop