Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Εγκύκλιος 1010: τι έλεγε για τον Κομμουνισμό.

Με αφορμή των εορτασμό της "επετείου" του ΚΚΕ!

Ο πρωθυπουργός Γεώργιος (Β΄) Παπανδρέου ο Γ΄, μιλώντας στην 66η Επέτειο της Απελευθερώσεως των Αθηνών από τον Γερμανικό ζυγό, έκανε υμνητική αναφορά στον παππού του τον Γεώργιο (Α΄) Παπανδρέου Α΄.
Στο άκουσμα του ονόματος του ιδρυτή της παπανδρεϊκής δυναστείας, το ΚΚΕ έξαλλο και σε κατάσταση απώλειας της κομματικής του ψυχραιμίας, εξέδωσε εξαιρετικά επιθετική ανακοίνωση.
Οι θέσεις του Γεωργίου Παπανδρέου Α΄ για το ΚΚΕ, που έλεγε ότι «το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το κόμμα του Εγκλήματος και της Προδοσίας», αμέσως μετά τα Δεκεμβριανά του 1944, αλλά και η εγκύκλιος 1010, όταν ο αείμνηστος «Γέρος της Δημοκρατίας» ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος και υπουργός Παιδείας και θρησκευμάτων, αποτελούν την αφορμή που το ΚΚΕ τρελαίνεται κάθε φορά που αναφέρεται το όνομα του παππού του (σημερινού) πρωθυπουργού.
Η εγκύκλιος 1010, απεστάλη στους Γενικούς Επιθεωρητές και Διευθυντές όλων των Ελληνικών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως στις 16 Μαρτίου 1965, με αφορμή τον προσηλυτισμό που επιχειρούσε στους Έλληνες μαθητές η «Νεολαία Λαμπράκη».
Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι, «Ο Κομμουνισμός είναι εχθρός και του Έθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενεάς….Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες αλλά και απλώς συμπαθούντες ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν, δεν έχουν θέσιν εις την εκπαίδευσιν»!!..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop