Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η σκοπιμότητα της εκλογής του Ομπάμα.

ο πρώτος μουσουλμάνος πρόεδρος των ΗΠΑ....

Στα μάτια και στη σκέψη των απλών ανθρώπων, το «αμερικανικό όνειρο» έφτασε στην κορύφωση του, όταν ο μιγάς –κι όχι έγχρωμος- Μπάρακ Ομπάμα, που γεννήθηκε στην Κένυα και είναι μουσουλμάνος, εκλέχθηκε επικεφαλής των ΗΠΑ.
Ο Ομπάμα ήρθε από το πουθενά κι έχει ξεσηκώσει ακραίες αντιδράσεις τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στους πολιτικούς του αντιπάλους - Ρεπουμπλικάνους- αλλά και σε στελέχη των δημοκρατικών.
Στην αρχή πλησίασε τους ακραίους και υποανάπτυκτους μουσουλμάνους σε όλο τον πλανήτη, υποσχόμενος αλλαγή στάσεως στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι: «Όσο είμαι εγώ Πρόεδρος δεν πρόκειται ποτέ να κηρύξω πόλεμο στο Ισλάμ». ΑκολούΘησαν επισκέψεις και συνομιλίες με μουσουλμάνους ηγέτες και αρχηγούς, για τους οποίους η 11 η Σεπτεμβρίου αποτελεί μέρα γιορτής.
Μέσα στην οικονομική κρίση, που εξάντλησε τους κρατικούς οικονομικούς πόρους και εκτίναξε τα ποσοστά της ανεργίας, ο Ομπάμα σκαρφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια ιατρική περίθαλψη.
Στο Αμερικανικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου δέχθηκε φραστική επίθεση Ρεπουπλικανού γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα, που του φώναξε εξοργισμένος: «Είσαι ψεύτης».
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο άλλος κομήτης Πρόεδρος των ΗΠΑ, Jimmy Carter έκανε λόγο για ρατσιστικό κρούσμα.
Παράλληλα ο Ομπάμα, εγκαταλείπει τα σχέδια για τη δημιουργία πυραυλικής ασπίδας στη Πολωνία και την Τσεχία.
Η αγανάκτηση των Αμερικανών εκφράζεται πλέον από τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας του Ομπάμα, ενώ στον αμερικανικό Νότο δεν λείπουν και οι εξαιρετικά «ακραίες» αντιδράσεις με ιερωμένους να δηλώνουν -ακόμα και από τον άμβωνα στην Κυριακάτικη λειτουργία- το πόσο μισούν τον Μπάρακ Ομπάμα!
Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, χιλιάδες μουσουλμάνοι της Αμερικής συγκεντρώθηκαν στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να προσευχηθούν στον Αλλάχ, και εκεί ντυμένοι με την παραδοσιακή ενδυμασία, γονάτισαν αλαλάζοντας «Αλλάχ Ακμπαρ». Η εικόνα δεν είχε προηγούμενο στην ιστορία της χριστιανικής Αμερικής.
Η αποθράσυνση των αμερικανών μουσουλμάνων -στην πλειονότητα τους μαύροι απ' το Μπρούκλιν και το Χάρλεμ- έρχεται τη στιγμή που οι μυστικές υπηρεσίες αναζητούν τα άτομα που «άνοιξαν» group στο Face book, μαζεύοντας «σταυρούς» (τι ειρωνεία για μουσουλμάνο Πρόεδρο!) για την δολοφονία του Χουσεΐν Μπάρακ Ομπάμα.
Τελικά τι συμφέροντα εξυπηρετεί η εκλογή μουσουλμάνου Προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop