Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Στην "ΑΥΓΗ", τρισάθλιο άρθρο για το έπος του '40...

Θαυμάστε τι έγραψε στέλεχος του Συ.Ριζ.Α.!

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, η «Αυγή» το έντυπο της Πλατείας Κουμουνδούρου των συμπλεγματικών της προόδου, ξαναχτύπησε, με ένα τρισάθλιο άρθρο στελέχους του «Συνασπισμού» και –βεβαίως, βεβαίως- μέλους της «Αντιεθνικιστικής Κίνησης».
Το όνομα του συντάκτη είναι Νάσος Θεοδωρίδης και ο τίτλος του άρθρου,
«28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν τρικούβερτο γλέντι».
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πάρτε μια γεύση, ή διαβάστε -αν αντέξετε- ολόκληρο το "άρθρο" στην "ΑΥΓΗ".

«Εξήντα εννέα χρόνια μετά…. έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε ατό τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΑΠΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός).
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε«το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πάλεμα……
……….Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. …..Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη του 1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας γα το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή…….».
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Θεοδωρίδης κράτησε την ίδια –το αντίθετο θα ήταν περίεργο- ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ στάση και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΝ να αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»!
Οι παλαιότεροι έλεγαν -για κάτι τέτοιους σαν κι αυτόν- πως, «τον τσάκισαν στο ξύλο και μίλησε». Ετούτοι όμως μαρτυράνε δίχως ξύλο. Αβίαστα και σαν έτοιμοι από καιρό, παίρνουν φόρα και τα λένε όλα.
Η ελληνική κοινωνία, συνέπλεε με το «φασιστικό καθεστώς του Μεταξά».

Δηλαδή σύντροφε μόνη της πήγε η κοινωνία. Και γιατί συχνά μας λέτε πως όλα γίνονταν με τις πιέσεις των πραιτοριανών του Μεταξά;
Ώστε επρόκειτο ΠΕΡΙ ΑΠΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΩΣ ενός άλλου φασιστικού στρατού;
Αστείος γίνεσαι σύντροφε, εντελώς αστείος. Θα ήταν αβλαβής τουλάχιστον η διέλευση, ή μήπως δεν έφθασε ως εκεί η ανάλυση;
Και πως θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η εμπλοκή της Ελλάδος; Με την υποταγή της, με την παράδοση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων; Με συμφωνία ανταλλαγμάτων; Με ποιο ακριβώς τρόπο;
Η ηρωική και ξεκάθαρη στάση του Ιωάννη Μεταξά, σας χάλασε τη μανέστρα. Οι σύγχρονοι ιστορικοί, αναγνωρίζουν πλέον την κρυστάλλινα εθνική και αδιαπραγμάτευτη τοποθέτηση του, απέναντι στους στρατούς του Μουσολίνι και του Χίτλερ.
Αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες πως για την Αριστερά, περισσότερη σημασία έχουν τα ιδεολογικά της «κολλήματα», παρά το Εθνικό συμφέρον.
Κι έτσι φτάνεις να δίνεις –εκ των υστέρων- και δικαιολογίες στον Ιταλικό στρατό για τη συντριβή του.
Δεν έφταιγαν καϋμένε οι Ιταλοί. Αυτός, «ο κακός λύκος», ο Μεταξάς, είχε κηρύξει από την άνοιξη επιστράτευση, -όλα κι όλα, εδώ την αλήθεια γράφεις- και «έφταιγε η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της Ιταλικής επίθεσης, οι δυσκολίες ανεφοδιασμού, τα ακατάλληλα Αλβανικά λιμάνια, και η πολύ ισχυρή στρατιωτική μηχανή της Ελλάδος».
Για κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ιταλικού φασιστικού καθεστώτος, μια χαρά τα πήγες, κι αυτή την 28η Οκτωβρίου! Τύφλα να έχει ο Τσιάνο βρε Νάσο Θεοδωρίδη!
Άντε παππούλη, και του χρόνου και του παραχρόνου και γενικώς χρόνια πολλά να ζήσεις, να μας διασκεδάζεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop