Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

"Πνεύμα συνεργασίας" στη συνάντηση Παπανδρέου-Ιερώνυμου..

Προτεραιότητα οι...μετανάστες και τα ...τζαμιά!!!

Συνάντηση.. εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Παπανδρέου Γ΄ (που ευτύχησε, πριν αποδημήσει εις Κύριον, να τον δει η μανούλα Μάργκαρετ Τσάντ αρχηγό της χώρας) με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, γνωστό για την ιδιαίτερη ευαισθησία του στους λαθρομετανάστες.
Στο τέλος της συνάντησης, έγιναν και, οι «απαραίτητες», δηλώσεις.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε,
«…… ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια…… για να εμπεδώσουμε μια κοινωνία αξιών, μια ευνομούμενη πολιτεία, μια κοινωνία Δικαίου που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και……. έχουμε πολλές κοινές προσπάθειες να μοιραστούμε με την Εκκλησία.
Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε την ελληνική κοινωνία και να δώσουμε προοπτική στη συνεργασία μας σε τομείς όπως της πρόνοιας, της φτώχειας και των μεταναστών».
«Μέσα από αυτή τη συζήτηση και με το πνεύμα συνεργασίας πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στην επίλυση πολλών θεμάτων» ήταν η δήλωση του Ιερώνυμου.
Προτεραιότητα για τον Παπανδρέου αποτελούν οι... μετανάστες και ζήτησε την συνδρομή και την μεγαλύτερη βοήθεια της Εκκλησίας προς αυτή την κατεύθυνση.
Μάλιστα προτάθηκε να γίνονται... κηρύγματα στους Ιερούς Ναούς, για την σημασία της... μετανάστευσης και την ανάγκη να δεχτούν οι Έλληνες -σαν... καλοί χριστιανοί- όσους κουβαλιούνται παράνομα στην Ελλάδα και επιμένουν να τους κρατάνε και μάλιστα να τους νομιμοποιούν οι πρασινοκοκκινομπλέ.
Στο τραπέζι των συζητήσεων μπήκε και η δημιουργία ΤΖΑΜΙΩΝ, διότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών στη χώρα μας είναι μεγάλος για να καλυφθούν οι ανάγκες τους με ένα μόνο τζαμί!
Σύμφωνα με πληροφορίες μυστικοσύμβουλοι του Γιωργάκη –κάτι σαν τον Βαλλιανιάτο που είχε προτιμήσει για σύμβουλο του σαν υπουργός Παιδείας παλαιότερα- ζητάνε χώρους που ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος και όπου υπάρχουν ναοί που δεν λειτουργούν να δοθούν για την ικανοποίηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων ετερόδοξων, δηλαδή μουσουλμάνων για να είμαστε σαφείς!
Και αντί ο Ιερώνυμος να βάλει ταφόπλακα στα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να εφαρμόσει όλους τους σχεδιασμούς ξένων κέντρων, είπε απλά ότι θα μεταφέρει τις συζητήσεις στην Ιερά Σύνοδο!
Και η Ελλαδική Εκκλησία, ούτε φωνή! Ξεψυχισμένη, σέρνεται δεμένη στο άρμα ενός υποταγμένου Αρχιεπισκόπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop