Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Το έπος του '40 και το συγκρότημα Αλαφούζου.

αναρωτιούνται γιατί γιορτάζουμε το "ΟΧΙ"!!!

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, αριστερός δημοσιογράφος σε εκπομπή του στον ΣΚΑΪ, απορούσε -και προφανώς εξίστατο- γιατί γιορτάζουμε την έναρξη της Ελληνικής εμπλοκής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη γνώμη του, εθνική γιορτή για την Ελλάδα έπρεπε να είναι η λήξη του πολέμου κι όχι η αρχή του.
Δεν είναι όμως ο μόνος. Με δημοσιεύματα τους στην εφημερίδα –κι αυτή, όπως και ο «ΣΚΑΪ»του εκδοτικού συγκροτήματος Αλαφούζου- «Καθημερινή» οι -γνωστοί και για τους γνωστούς εθνικούς λόγους εξαιρούμενοι- συντάκτες της ο Τάκης Καμπύλης και ο Στέφανος Κασιμάτης, τόνιζαν και διαδήλωναν πως είναι αντίθετοι στο να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που γιορτάζει την είσοδο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Χρειάζεται εξήγηση γιατί οι Έλληνες γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου 1940 και όχι την 8η Μαϊου 1945;
Για την Ελλάδα η 28η Οκτωβρίου, είναι η ημέρα εισβολής στο έδαφος της, μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης της εποχής του μεσοπολέμου, της Ιταλίας του Μουσολίνι. Στη διάρκεια αυτού του πολέμου τεράστιες σελίδες δόξας και μεγαλείου γράφτηκαν από τον Ελληνικό στρατό και λαό.
Καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί και δεν δικαιούται να γιορτάζει την εμπλοκή της στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο. Όλες κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι μέσα σε μία νύχτα, όσες αντιστάθηκαν, και άλλες δεν πολέμησαν καθόλου, καθώς συμβιβάστηκαν και παραδόθηκαν στον άξονα αμαχητί.

Τι να θυμηθούν και τι να γιορτάσουν;
Μπορεί ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος να τελείωσε για την Ευρώπη τον Μάϊο του 1945, στην Ελλάδα όμως συνεχίστηκε με τον συμμοριτοπόλεμο μέχρι και τις 31 Αυγούστου 1949, όταν ο Ελληνικός Εθνικός στρατός νίκησε τελειωτικά στο Γράμμο και το Βίτσι, τις αριστερές συμμορίες.
Θελουν να γιορτάζουμε τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου πολέμου;
Πως θα τους φαινόταν στο συγκρότημα Αλαφούζου να γιορτάζουμε την 31 Αυγούστου σαν Εθνική γιορτή;
Όλοι αυτοί, ο Τάκης Καμπύλης, ο Στέφανος Κασιμάτης, ο Νάσος Θεοδωρίδης, -άλλο φρούτο, «συνασπισμένο», αυτός- αν ζούσαν την 28 Οκτωβρίου 1940, θα ήταν οι πρώτοι που θα επέλεγαν τη συνεργασία και την άνευ όρων παράδοση στον Άξονα–προφανώς τιμώντας τους Γάλλους δημοκράτες «πουρκουάδες»- και στα γραπτά τους δεν μπορούν να το κρύψουν.
Το συγκρότημα Αλαφούζου, ξεγελά τους αφελείς ακροατές, τηλεθεατές και αναγνώστες του.Οι αντεθνικές του επιλογές είναι προσωπική επιλογή του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ίδιος, παλαιότερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, εκφράσθηκε απαξιωτικά για τον χριστιανισμό και τους χριστιανούς.
Αυτή λοιπόν είναι η κοσμοθεωρία του ιδιοκτήτη και συνεπικουρείται από τους παραπάνω.
Άξιοι της μοίρας τους όσοι τους ακούν, τους βλέπουν και τους αγοράζουν για να τους διαβάσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop