Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Πολυπολιτισμική κοινωνία και Πολυγαμία στο Ισλάμ.

Επιχείρηση εξωραϊσμός του τρικοκοσμικού Μουσουλμανισμού!

Ο ιμάμης του τεμένους Χουσεΐν στο Κάιρο σε συνέντευξη του –πριν λίγο καιρό και πριν την κυβερνητική αλλαγή- στο «Έθνος» επιχείρησε να απενοχοποιήσει το Ισλάμ δίνοντας μια εικόνα που πολύ απέχει από την πραγματικότητα και στις ερωτήσεις της εφημερίδος απαντάει:

«Ερ.: Υπάρχει η άποψη ότι η μουσουλμάνα γυναίκα έχει υποβαθμισμένο ρόλο στην κοινωνία Είναι αυτό επιταγή από το Κοράνι;
«Όχι πρόκειται για λανθασμένη άποψη Ο ισλαμισμός έχει δώσει δικαιώματα στη γυναίκα και της δίνει ελευθερία σκέψης και βούλησης. Για παράδειγμα, η γυναίκα, όταν δεν θέλει να παντρευτεί κάποιον, το εκφράζει, δεν μπορεί να παντρευτεί με το ζόρι, επίσης τα δικαστήρια δίνουν διαζύγιο στις γυναίκες. Ο μουσουλμάνος είναι και πολύ καλός σύζυγος.
Ερ.: Η πολυγαμία δεν είναι υποτιμητική για τη γυναίκα; Γιατί δεν ισχύει και αντίστροφα;
Σας καλώ να σκεφτείτε τι είναι καλύτερο: ένας άντρας να έχει δύο ή τρεις επίσημες συζύγους με δικαιώματα στην κληρονομιά, τη σύνταξη και την περιουσία ή να έχει ερωμένες; Το αντίστροφο δεν ισχύει, γιατί η γυναίκα από τη φύση της δεν είναι φτιαγμένη για να είναι παντρεμένη με πολλούς συζύγους. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι από τη φύση της η γυναίκα δεν μπορεί να παντρεύεται παραπάνω από έναν άντρα. Δεν μειώνει αυτό τη γυναίκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές γυναίκες δέχονται τον ρόλο της δεύτερης συζύγου παρά να είναι ερωμένες χωρίς γάμο».

Πριν τρεις μήνες που δόθηκε και δημοσιεύθηκε η συνέντευξη, φάνταζε σαν μια απλή και «στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου» αλλά και του πιθανού ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης. Ήταν όμως προφανές από πότε, αλλά και και πως προετοιμαζόταν οι Έλληνες για όλα όσα τώρα βλέπουμε να διαδραματίζονται, μπροστά στα, άλλοτε, έκπληκτα, άλλοτε, παθητικά, και άλλοτε παντελώς αδιάφορα ή χαρακτηριστικώς υποστηρικτικά, βλέμματα των κατοίκων αυτού του άμοιρου τόπου.
Οι ιμάμηδες, οι μουεζίνηδες και οι λοιποί υποστηρικτές και προωθητές του Ισλάμ μας περνάνε για βλάκες.
Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι τα δικαιώματα των γυναικών στις μουσουλμανικές χώρες, όπου το λιγότερο είναι ότι περπατάνε πίσω από τους συζύγους τους, εμπρός στο λιθοβολισμό που αντιμετωπίζουν αν στις χώρες αυτές μιλήσουν για τα αυτονόητα δικαιώματα τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop