Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Λαθρομετανάστευση: Συρματοπλέγματα παντού!!

Με την λαθρομετανάστευση να εξελίσσεται σε πραγματική μάστι­γα για όλο και περισσότερες χώρες, η ανάγκη αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλες αυτές τις χώρες, φτωχές και πλούσιες.
Παντού στον κόσμο, οι Αρ­χές προσπαθούν να προστατεύσουν τους πολίτες τους από την α­λόγιστη μετανάστευση, που γεννά εγκληματικότητα και ανεργία.
Στο Ελλαδιστάν, οι Πάκηδες ευχαριστούν τους τριτοκοσμικούς εισβολείς, που μας έκαναν την τιμή να μας «ε­πιλέξουν» για την παραμονή τους. (σ.σ. με ελαφρύ βούρκωμα και σπάσιμο της φωνής, γιατί είμεθα και ευαίσθητοι, τρομάρα του).
Οι πιο δραστήριοι στο έργο «Σύρματα Παντού» είναι φυσικά οι Αμε­ρικάνοι. Στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ήδη έχει υψωθεί τείχος 3.360 χιλιομέτρων με στόχο να περιορίσει την λαθρομετανάσ­τευση. Στις περιπολίες από την αμερικανική πλευρά, το έργο των Αρχών συνδράμουν και εθελοντές, οι οποίοι έχουν συστήσει ομά­δες και περιπολούν στα σύνορα, συλλαμβάνοντας μεξικανούς λαθ­ρομετανάστες.
Επόμενη η Σαουδική Αραβία, η οποία θέλει να ασ­φαλίσει τα σύνορα της με το Ιράκ. Εδώ το πρόβλημα, πέρα από τη μετανάστευση για οικονομικούς λόγους, είναι κυρίως η τρομο­κρατία. Τα πιο ακραία ισλαμικά στοιχεία του Ιράκ και οι πυρήνες της Αλ Κάιντα, περνούν στην Σαουδική Αραβία, με τους φανατικούς ισ­λαμιστές της οποίας έχουν αγαστή συνεργασία, εξασφαλίζοντας όπλα και χρήματα.
Άλλωστε, είναι πιο εύκολο να πλήξεις αμερικάνικους και γενικά δ­υτικούς στόχους στο βασίλειο των Σαούντ, παρά στο κατεχόμενο Ιράκ. Είναι ένας κίνδυνος που το καθεστώς των Σαούντ, θέλει να εξαλείψει. Και επειδή η Σαουδική Αραβία έχει πολλά λεφτά, εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό συρματόπλεγμα, αλλά για επίδειξη τεχνολο­γίας. Ένα υπερσύγχρονο τείχος στα σύνορα με το Ιράκ, μήκους 900 χιλιομέτρων και αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διαθέτει υπόγειους ανιχνευτές κίνησης, κάμερες υπεριώδους ακτι­νοβολίας και αυτοματοποιημένα συστήματα... όπλων. Ανάλογος «φράκτης» δε, υπάρχει και στα σύνορα με την Υεμένη.
Μποιραί γεννιέται η απορία.
Αφού οι Σαουδάραβες δεν δέ­χονται να προσφέρουν άσυλο στους αδελφούς μουσουλμάνους του Ιράκ και τους κρατάνε μακριά τους με κάθε μέσο, η μικρή και μακρινή Ελλάδα, γιατί να δέχεται δεκάδες χιλιάδων ιρακι­νών και κούρδων, τάχα «προσφύγων»;
Στην άλλη πλευρά της Μεσογείου, τείχος και η Ισπανία. Συρματόπλεγμα έντεκα χιλιομέτρων προσπαθεί να κρατήσει μακριά τους εισβολείς από την Αφρική. Σε περίπτωση που καταφέρουν και περάσουν μέσα, -υπάρχει γι' αυτούς μια θέση σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, πριν πά­ρουν σειρά για επαναπροώθηση στις χώρες τους.
Τέλος η Ινδία. Αρχικά, ίσως προκαλεί απορία, τι έ­χει να φοβηθεί μια φτωχή χώρα 800 εκατομμυρίων κατοίκων από την λαθρομετανάστευση. Η απάντηση είναι απλή.
Πρώτον, οι μετανάστες παίρνουν όλες τις δουλειές, αφού αποτελούν φτηνή εργατική δύναμη, επομένως δημιουργούν ανεργία (σ.σ. και μη μου πείτε ότι οι "αριστοκράτες και καλομαθη­μένοι Ινδοί" δεν καταδέχονται τις ταπεινές εργασίες και άρα χρειά­ζονται οι ξένοι).
Δεύτερον, οι μουσουλμάνοι μετανάστες από Πακι­στάν και Μπανγκλαντές αλλοιώνουν την πληθυσμιακή σύσταση, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της ινδουιστικής πλειοψη­φίας.
Στα σύνορα με το Πακιστάν υπάρχει φράκτης μήκους 2.400 χιλιομέτρων, στην αμφισβη­τούμενη και ταραγμένη πε­ριοχή του Κασμίρ. Εδώ, εκτός από λαθρομετανάστες, στό­χος είναι και να περιοριστούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες, που επιδιώκουν την ανεξαρ­τητοποίηση του Κασμίρ.
Αλλά η Ινδία κατασκευάζει και φράκτη στα σύνορα της με το Μπανγκλαντές, μήκους 4.100 χιλιομέτρων. Θα έχει τρία μέτ­ρα ύψος, αναμένεται να στοιχίσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και όταν ολοκληρωθεί (σήμερα είναι έτοιμα τα δύο τρίτα) θα έχει πε­ρικυκλώσει κυριολεκτικά το Μπανγκλαντές! Μετά, μόνο δια θαλάσ­σης θα μπορεί κάποιος να περάσει λαθραία στην Ινδία. Τα επιχει­ρήματα των Ινδών για την αναγκαιότητα κατασκευής του τείχους, είναι ότι στην χώρα υπάρχουν ήδη δέκα εκατομμύρια μετανάστες από το Μπανγκλαντές και δεν θέλουμε άλλους. Δηλαδή, είναι να τρελαίνεται κανείς.
Για την Ινδία των 800 εκατομμυρίων, τα 10 ε­κατομμύρια, δηλαδή το 1,2% επί του πληθυσμού, είναι πολλοί και δεν θέλει άλλους. Ενώ εδώ, τα 2,5 εκατομμύρια με­ταναστών, ήτοι άνω του 20% του πληθυσμού, είναι μια χαρά και δεν τρέχει τίποτα!
Επιπλέον, τα σύνορα με το Μπαν­γκλαντές φρουρούν και 80.000 άνδρες της Συνοριακής Δύναμης Ασφαλείας της Ινδίας, ενώ άλλοι τόσοι φυλάνε τα σύνορα με το Πακιστάν.
Αυτό σημαίνει «φυλάω τα σύνορα μου» Πάκη...
Κι ένας ελαφρώς ευτράπελος λόγος που θέλουν να κλείσουν τα σύνορα τους οι Ινδοί, είναι ότι ναι μεν, μπαίνουν λαθρομετανάστες, αλλά βγαίνει κιόλας κάτι.
Βγαί­νουν, όχι άνθρωποι, αλλά... αγελάδες. Ως γνωστόν, στην Ινδία οι α­γελάδες θεωρούνται ιερές και περιφέρονται ελεύθερες και ανε­νόχλητες. Απέναντι όμως είναι μουσουλμάνοι και τις αγελάδες τις βλέπουν μόνο ως μπριζόλες. Έτσι, συμμορίες απαγάγουν τις ιερές αγελάδες και τις οδηγούν απέναντι, για να φαγωθούν από τους πιστούς του Προφήτη.
Αυτό είναι κάτι που δαιμονίζει τους Ινδούς, πε­ρισσότερο από την λαθρομετανάστευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop