Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Σαν Σήμερα στην Ελληνική Ιστορία- 11 Απριλίου.

1034: Θάνατος του Ρωμανού Γ' Αργυρού. Ο Μιχαήλ Δ' Παφλαγόνας ανεβαίνει στον θρόνο.1159: Ο αυτοκράτορας Μανουήλ Κομνηνός μπαίνει θριαμβευτικά στην Αντιόχεια.
1453: Ο στόλος του Μεχμέτ Β' του Πορθητού αγκυροβολεί στην ευρωπαϊκή ακτή του Βοσπόρου (Διπλοκόνιο), απ' όπου βάλλει κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821: Ο Νικόλαος Ράπτης επιτίθεται στο λιμάνι της Μήλου εναντίον τουρκικών πλοίων και τα κυριεύει. Ο Ι.Γκούρας αποκρούει τους Τούρκους κοντά στο Τουρκοχώρι. Οι Μιαούλης και Τσαμαδός συλλαμβάνουν στην Σούδα δύο ξένα πλοία που μετέφεραν τροφές στον Ιμπραήμ. Ο Κιουταχής φθάνει στο Αιτωλικό.
1897: Η 4η Ελληνική Ταξιαρχία, που αμύνεται στα Δελέρια, αναγκάζεται, μετά από σφοδρότατη επίθεση της 5ης και 6ης Τουρκικής Μεραρχίας, να συμπτυχθεί προς τον Αμπελώνα Τυρνάβου.
1914: Οι Μεγάλες Δυνάμεις απαιτούν από την Ελλάδα να εκκενώσει και την υπόλοιπη Βόρεια Ήπειρο μεταξύ Κακαβιάς και Δελβινακίου. Επίσης απαιτούν να αποδώσει στην Τουρκία την Ίμβρο, την Τένεδο και το Καστελλόριζο και να ψηφίσει τον νόμο για την παραχώρηση της Σάσωνος στην Αλβανία.
1941: Βυθίζεται από γερμανικό βομβαρδιστικό στο ακρωτήριο Καφηρέας το πλωτό νοσοκομείο «Αττική» με κυβερνήτη τον πλοίαρχο Δημήτριο Μελετόπουλο, γεμάτο τραυματίες, παρόλο που έφερε φανερά τα διεθνή χαρακτηριστικά των πλωτών νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop