Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Ιταλία: Κυριαρχία της Δεξιάς!

Τα μέτρα που βλέπουμε να εφαρμόζονται στην Ιταλία, είναι όσα χρειάζεται η Ελλάδα.
Αφού δεξιά κυβέρνηση έχουν αυτοί, δεξιά κυβέρνηση (υποτίθεται) ότι έ­χουμε εμείς, γιατί δεν συμβαίνουν και εδώ;
- Απέλαση λαθρομεταναστών.
- Διάλυση παρανό­μων καταυλισμών και καθολική εφαρμογή του νόμου.
- Μεικτές πε­ριπολίες αστυνομίας και πολιτών στις γειτονιές για την καταπολέ­μηση, της εγκληματικότητας.
- Ο στρατός στους δρόμους για να μα­ζέψει τους λαθρομετανάστες.
- Η Αριστερά στα πρόθυρα διάλυσης ή και εγκεφαλικού....
Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά. Στην Ελλάδα, το μόνο που έχει σημασία είναι ο περιβόητος μεσαίος χώρος και η εμβριθής ανάλυ­ση των τακτικών, εβδομαδιαίων δημοσκοπήσεων.
Στην Ιταλία, ο κυβερνητικός συνασπισμός του Μπερλουσκόνι, συμπεριλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις από το Κέντρο και πέρα. Παλιοί χρισ­τιανοδημοκράτες, κλασσικοί κεντροδεξιοί, νεοφασίστες, αυτονο­μιστές της Λέγκας, όλοι μέσα.
Η ιταλική κυ­βέρνηση θέσπισε πλαφόν στα σχολεία για τα παιδιά των μεταναστών.
Η υπουργός Παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι ανακοί­νωσε ότι από το επόμενο σχολικό έτος τα παιδιά των μεταναστών δεν θα ξεπερνούν το 30% του συνόλου των μαθητών σε κάθε τάξη.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά στη Ρώμη και στη συνέχει στα σχολεία όλης της χώρας. Η εφαρμογή του νέου κανονισμού σε όλα τα σχολεία θα χρειαστεί τουλάχιστον 12 μήνες, διευκρίνισε σχετικά η υπουργός. Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα του δημό­σιου δημοτικού σχολείου της Ρώμης «Κάρλο Πιζακάνε» στο οποίο, σε σύνολο 180 μαθητών, οι 165 προέρχονται από οικογένειες με­ταναστών.
«Περιπτώσεις σαν και αυτή πρέπει να μας κάνουν να προβληματιστούμε. Η γνώση της ιταλικής γλώσσας και του Συντάγματος της χώρας είναι στοιχεία απαραίτητα για την ένταξη των παιδιών» πρόσθεσε.
Στην Ελλάδα, που έχουμε πολλά σχολεία με αντίστοιχα ποσοστά μεταναστών, γιατί δεν προβληματίζεται κανείς;
Απέναντι στο μέτρο, οι αντιδράσεις της αριστεράς ήταν περιορισ­μένες και κινήθηκαν στα όρια του γραφικού. Κάποιος βλέπει «κίν­δυνο εκτοπισμού και υποχρεωτικής μετανάστευσης των ξένων παιδιών από το ένα σχολείο στο άλλο».
Και, αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Η Λέγκα του Βορρά είχε ζητήσει από τον περασμένο Οκτώβριο τη δημιουργία χωριστών τάξεων, για την εκμάθηση των ιταλικών στα παιδιά των μεταναστών και συγχρόνως να μην παρεμποδίζεται η σχολική πρόοδος των γηγενών παιδιών.
Τότε, η πρόταση δεν ε­φαρμόστηκε, οι συνθήκες όμως τώρα ωριμάζουν! Ο δε αρχηγός της Λέγκας, Ουμπέρτο Μπόσι, απείλησε δημοσίως «να πάρει τα όπλα για να σώσει τη χώρα».
Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει και άλλα για τους αγαπημένους, της αριστεράς, λαθρομετανάστες.
– Μεικτές περιπολίες πολιτών, που θα αναλάβουν την επιτήρηση της τάξης στις γειτονιές τους. Υπό τη διοίκηση ενός αστυνομικού οι περίπολοι αυτές θα ελέγχουν κυ­ρίως την ύποπτη δράση των μεταναστών.
Ήδη, η ιταλική κοινωνία έχει πάψει να είναι ανεκτική με τους λαθρομετανάστες και έχει κα­ταλάβει πώς αυτοί ευθύνονται για μεγάλο μέρος των προβλημά­των της ιταλικής κοινωνίας και της οικονομίας.
Φυσικά, τα φρικιά κάνουν λόγο για τα νέα «τάγματα εφόδου», τους μελανοχιτώνες του Καβαλιέρε. Ενώ ασφαλώς, η εκτός ελέγχου εγκληματι­κότητα των λαθρομεταναστών, ουδέποτε τους ενόχλησε.
Αντί για την υπαρκτή βία, τις ληστείες και τους βιασ­μούς των Αλβανών και των Ρουμάνων, υποτίθεται ότι πρέπει να α­νησυχούμε για την «λατρεία του φασισμού και του νεοφασισμού».
-Δήμαρχοι της Λέγκας του Βορρά επικηρύσσουν με 5.000 ευρώ τη σύλληψη και απέλα­ση μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, ενώ παίρνουν και αυστη­ρά μέτρα για την απομάκρυνση των μεταναστών, αλλά και των παραβατικών Ιταλών από το ιστορικό κέντρο των πόλεων που διοικούν.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά!!!
    Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να τα γράψει!!
    Και στην Ελλάδα, που θα πάει, θα ωριμάσουν οι συνθήκες!
    Ιδιαίτερα αν η εγκληματικότητα αυξηθεί κι άλλο, τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop