Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Σαν Σήμερα στην Ελληνική Ιστορία- 3 Απριλίου.

1821: Οι οπλαρχηγοί Βασ.Μπούσδος και Ι.Λάππας εισέρχονται στην Θήβα, εκδιώκουν τους Τούρκους και υψώνουν την σημαία της Επαναστάσεως. Τουρκικές δυνάμεις υπό τον Γιουσούφ πασά προερχόμενες από το Αγρίνιο μπαίνουν στην Πάτρα, πυρπολούν την πόλη και προβαίνουν σε βιασμούς και άγριες σφαγές Ελλήνων. Η σημαία της Επαναστάσεως υψώνεται στα νησιά Σπέτσες, Πόρο, Αίγινα και Σαλαμίνα. Οι πρόκριτοι των Σπετσών αποφασίζουν να συμπαρασταθούν στον ναυτικό αγώνα και προσφέρουν αξιόλογη μοίρα από τον στόλο τους.
1822: Στην Χίο οι Τούρκοι συνεχίζουν τις σφαγές. Επιτίθονται κατά του χωριού Αγ.Γεώργιος και σφάζουν 2.300 Χιώτες και Σαμιώτες.
1897: Ελληνική δύναμη φυλακίου της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Θεσσαλία μπαίνει στο τουρκικό έδαφος και καταλαμβάνει το ύψωμα Ανάληψη που βρισκόταν σε ουδέτερο έδαφος. Το μεθοριακό αυτό επεισόδιο έγινε αφορμή ελληνοτουρκικού πολέμου.
1944: Τμήμα 30 Ιερολοχιτών υπό τον αντισυνταγματάρχη Ανδρέα Καλλίνσκι εκτελεί καταδρομή εναντίον του διδασκαλείου της Μυτιλήνης και απελευθερώνει από τους Γερμανούς τους Έλληνες ομήρους που κρατούνταν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop