Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Σαν Σήμερα στην Ελληνική Ιστορία- 7 Απριλίου.

1823: Σκοτώνεται στο Καρπενήσι ο Μάρκος Μπότσαρης.
1824: Ο Άγγλος φιλέλληνας λόρδος Βύρωνας πεθαίνει στο Μεσολόγγι από πνευμονία.
1825: Ο Ιμπραήμ εκστρατεύει εναντίον του Κρεμμυδίου Μεθώνης, στο οποίο βρίσκονταν 3250 Έλληνες επαναστάτες υπό τους Κ.Μπότσαρη, Καρατάσο, Χατζηχρήστο, Καραϊσκάκη, Τζαβέλα και Σκούρτη. Αφού κυκλώθηκαν από παντού, αναγκάστηκαν να ανοίξουν δίοδο διαφυγής μέσα από το εχθρικό ιππικό, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης 600 νεκρούς. Την ίδια μέρα ο Ιωαν.Γκούρας αποκρούει τους Τούρκους κοντά στην Δαύλεια Βοιωτίας και τους προξενεί βαριές απώλειες.
1897: Ο στρατός μας περνά τον ποταμό Άραχθο, απελευθερώνει την Φιλιππιάδα Πρεβέζης και αναγκάζει τους Τούρκους να υποχωρήσουν προς τον ποταμό Λούρο.
1917: Ιταλικό απόσπασμα από 150 άνδρες καταλαμβάνει τις Φιλιάτες Θεσπρωτίας.1919: Κυριακή του Πάσχα εκτελείται από Ιταλούς ο ιερέας Παπασάββας, επειδή ζήτησε ένωση των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα.
1939: Ιταλικές δυνάμεις αποβιβάζονται στα λιμάνια του Αγ.Ιωάννη Μεδούης, Δυρραχίου, Αυλώνας και Αγ.Σαράντα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταλαμβάνουν την Αλβανία.
1941: Το οχυρό Ιστίμπεη αμύνεται σθεναρά και προξενεί στους Γερμανούς σοβαρότατες απώλειες, καταρρίπτοντας και 3 γερμανικά αεροσκάφη. Απόπειρα των Γερμανών να εισδύσουν μέσα στις στοές αποκρούεται. Η φρουρά αναγκάζεται να παραδοθεί λόγω διοχέτευσης μέσα σε αυτό αποπνικτικών αερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop