Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Με υποψήφια την Τουρκάλα Zeybek, η Ν.Δ.

ξεπερνά τα όρια της προκλήσεως

Με συνέντευξη που έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» η τουρκάλα Zeybek προκαλεί:
«Είμαι Τουρκάλα και είναι τιμή για μένα. Θα πρέπει να επιλυθούν επιτέλους τα προβλήματα που θέτει συνεχώς η Ελλάδα για την τουρκική ταυτότητά μας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα, πέρα από τους μειονοτικούς βουλευτές, πρέπει να το συζητήσουν μεταξύ τους η Ελλάδα και η Τουρκία. Το Μειονοτικό είναι θέμα ελληνοτουρκικό. Η ταυτότητά μας είναι τουρκική και τα μεγάλα μας προβλήματα θα πρέπει να συζητηθούν και να επιλυθούν σε επίπεδο διμερών σχέσεων».
Το όνομά της Zeybek το υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν για την καταδίκη των Ελλήνων εθελοντών στην Βοσνία, (μαζί με του Ριχάρδου Σωμερίτη, και του «πολιτικού της αντίπαλου» ευρωβουλευτή των Οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου).
Ακόμη, το 2004, η Zeybek καταδίκαζε φραστικά μουσουλμάνο υποψήφιο, επειδή αυτός «έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με την έκδοση πομακικού λεξικού και εφημερίδας που δεν εκφράζουν τη μειονότητα και στοχεύουν στη διάσπασή της».
Με ανακοίνωση το 2004, επιτίθεται στην Νέα Δημοκρατία, επειδή:
«παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Καραμανλή ότι «θέλει να αγκαλιάσει τη μειονότητα», δεν βρήκε ούτε καν μια τιμητική θέση στη λίστα της για έναν εκπρόσωπό της (...) Η ψηφοθηρική αντιμετώπιση της τουρκικής μειονότητας από τα δύο κυρίαρχα κόμματα και η αδιαφορία των υπολοίπων, δεν μπορεί παρά να διαψεύσει τις ελπίδες της για πολιτική ισοτιμία και αξιοπρέπεια. Όποιοι θέλουν να την «κερδίσουν» θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απόψεις της και πραγματικά να θέλουν να την εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο".
Κατόπιν όλων αυτών οι «απελπισμένοι» της Ρηγίλλης, εκτιμώντας τις οδηγίες της που αναφέρεται σε «τούρκικη μειονότητα», αποφάσισαν να την στρατολογήσουν...
Έπρεπε να έχει και ο Καραμανλής τη δική του "Καραχασάν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop