Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ευτυχώς που υπάρχουν οι Ελληνες της διασποράς...

Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία, οργανώνει ο Κρις Σπύρου.

Την πρόθεσή του να οργανώσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 θεία λειτουργία στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ο Κρις Σπύρου, πρόεδρος της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας", σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Αθήνα. Στο προσκύνημα θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι του Αμερικανικού αλλά και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Αποκατάσταση του ναού.
Στη συνέντευξη ο Σπύρου, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή (Διαβάστε ΕΔΩ, παλαιότερη συνέντευξη του κ. Σπύρου στο apodimos.com) που έχει στείλει προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία τον ενημερώνει για την κίνηση αυτή και τον καλεί να συμμετάσχει σε αυτό το "ιστορικό", όπως το χαρακτηρίζει, "παγκόσμιο προσκύνημα και προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 556 χρόνια".
"Πεποίθησή μας είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ότι το παγκόσμιο προσκύνημα και η λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει το έναυσμα για μία παγκόσμια συνάντηση κορυφής για την ειρήνη και τη συνύπαρξη",
τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Σπύρου.
Την επιστολή του αυτή ο κ. Σπύρου την έχει κοινοποιήσει στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάμουελ Μπόγκαρ και τους πρέσβεις της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop