Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι…»

η απίστευτη "περιπέτεια" ενός post.

Η ανακοίνωση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αμφιλοχίας στις 24 Σεπτεμβρίου, με την υπογραφή του γραμματέα της Γιώργου Τσόγκα, μας κίνησε το ενδιαφέρον.
Η πολιτική κατεύθυνση του Blog (Amfiloxia Press) που τη δημοσίευε δεν άφηνε την παραμικρή αμφιβολία για τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζει. «ΠΑΣΟΚ και τα μυαλά στα κάγκελα» θα περιέγραφαν, το blog και τους διαχειριστές του, οι νεότεροι.
Τι ήταν αυτό που μας κίνησε το ενδιαφέρον;
Η ασυνήθιστη, για μια ήρεμη πολιτικά περίοδο, ειρωνική διάθεση προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό. Περιπαικτική ανακοίνωση έως σημείου υποτιμητικού θα την έλεγες. Αλλά όλα αυτά να αποπνέουν μια –ισχυρότατη- δόση «ρεβανσισμού».
Όμως το επίσημο ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του και τα σημαντικότερα από τα στελέχη του, είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους για τον Κ. Καραμανλή και την παράταξη που εκπροσωπεί.
Η ανακοίνωση ήταν προχειρογραμμένη έως εντελώς κακογραμμένη, ασύντακτη και γεμάτη ορθογραφικά λάθη (εδώ βρίσκονται καταχωρημένα όλα σχόλια του amfiloxia Press στο aitoloakarnania.blogs.) .
Όμως αυτό είναι το λιγότερο.
Πολιτικά λανθασμένη, δείχνει τζογαδόρικη («ρεφάρετε»), του δρόμου («αν είχατε εσείς το πάνω χέρι», λες και παλεύανε «κουτσαβάκια» κι όχι θεσμικά κατοχυρωμένοι πολιτικοί αρχηγοί), ανακόλουθη («η συνταξιοδοτηση σας, στα 53 χρονια σας θα αποτελεσει το μεγαλυτερο σκανδαλο στην κοινωνικη ασφαλιση, που η κα Πετραλια, οσους ειδικους νομους και να κανει δεν μπορει να το καλυψει....», πώς να κάνει νόμους η κακομοίρα; Εσύ χριστιανέ μου γράφεις ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ!), καταλήγει να είναι ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ του ΠΑΣΟΚ, («το συνθημα σας για ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του κρατους… φρουδες ελπιδες για τον λαο!!»).
Ώστε λοιπόν γραμματέα, χρειαζόταν ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ το κράτος που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και ο καλός λογιστής- διαχειριστής («Ευχαριστώ τους Αμερικανούς») Κώστας Σημίτης; Συμφωνούσατε, το 2004, εσείς προσωπικά αλλά και το κόμμα σας, στη λαϊκή απαίτηση για ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του (διαλυθέντος επί ΠΑΣΟΚ, κατά τη Ν.Δ.) κράτους;
Αλλά μας μοιάζει και για αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και πολιτικών αντιλήψεων ή τουλάχιστο ανεπαρκής στα Ελληνικά του, ο γραμματέας.
«Καληνύχτα ΤΕΩΣ πια πρωθυπουργέ…». Γνωρίζετε γραμματέα ποια είναι η έννοια του «τέως» στην Ελλην
ική; Να σας το πούμε σε κατανοητή γλώσσα, «αυτός που αποκλείεται να γίνει πάλι…», «ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος» δηλαδή.
Δεν υπάρχουν «τέως» στις δημοκρατίες γραμματέα. Με «πρώην» έχει γεμίσει ο τόπος, πρέπει δεν πρέπει. Εσείς πως προεξοφλείτε το «τέως»; Υπάρχουν μηχανισμοί που θα το επιβάλλουν; Ποιοι είναι αυτοί; Στέλνετε κάποιο μήνυμα που δεν μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε; Ή απλώς είναι ανεπαρκή τα Ελληνικά σας;
Δύσκολη εργασία η πολιτική, γραμματέα. Αφήστε τη λοιπόν, για εκείνους που μπορούν να την διεκπεραιώσουν, όπως μπορούν να το κάνουν.
Για το λόγο αυτό σας έβαλαν «πάγο» από το κόμμα. Αναγκαστήκατε -σας ανάγκασαν- και «κάνατε την ανάγκη (σας) φιλότιμο» διαγράφοντας την ανάρτηση σας και -όχι μόνο- «τζίφος» η δημοσιότητα που επιδιώκατε, (ακολουθώντας το σύνδεσμο για το συγκεκριμένο σχόλιο καταλήγεις να διαβάζεις πως «Η σελίδα δεν βρέθηκε. Λυπούμαστε αλλά η σελίδα που αναζητάτε στο ιστολόγιο ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ PRESS δεν υπάρχει. Μετάβαση στην κεντρική σελίδα του ιστολογίου».
Προφανώς την διέγραψαν)
αλλά και «ρόμπα» το blog που ενώ στο aitoloakarnania.blogs ΥΠΑΡΧΕΙ η σχετική ανάρτηση, στην ιστοδιεύθυνση του καταλήγεις να διαβάζεις τα παραπάνω. Το amfiloxia.press έκανε μάλιστα και μια ακόμη απρέπεια.
Το σχόλιο που μας στέλνει και δημοσιεύουμε (Διαβάστε το ΕΔΩ, το postάρει σε άσχετο θέμα, συγκεκριμένα στο Εορτολόγιο) ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ (γιατί ανώνυμος Έλληνα; Φοβάσαι κάτι; ), αρχικά δημοσιεύεται στο amfiloxia press, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνέχεια το διαγράφουν. Και συνεχίζει ο (ανώνυμος, γιατί Έλληνα; ) σχολιαστής, «ΣΤΕΛΝΩ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ . ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ..... ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ...ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚ.......».
Τελικά η Αμφιλοχία «είναι ένας έξοχος τόπος για απόμαχους», γραμματείς ή και φαρισαίους! Ακόμη και για ιδιοτελή ή γνώμης υποτελή blogger, (με το συμπάθειο για τα υπόλοιπα Blogs).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop