Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τίμησαν την θυσία του Παύλου Μελά.

Φορείς και απλοί Έλληνες πολίτες.

Στις 12 Οκτωβρίου, έγινε η τελετή τιμής και μνήμης για τον Παύλο Μελά, στην πλατεία Παύλου Μελά, μπροστά στην Λέσχη Αξιωματικών στην οδό Ρηγίλλης.
Έλληνες πατριώτες κρατώντας ελληνικές σημαίες, γέμισαν τον χώρο με υπόκρουση τη μουσική του Κώστα Καπνίση, από την ταινία «Παύλος Μελάς».
Η εκδήλωση άρχισε στις 19:00΄με τον εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα, που τόνισε την αξία της πράξης του Παύλου Μελά για τους σημερινούς Έλληνες και παρουσίασε τους φορείς που παρίσταντο. Σημαντικές ήταν οι αναφορές στην προσωπικότητα του Παύλου Μελά και την θυσία του, όπως και στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Την κεντρική ομιλία αυτήν την χρονιά, έκανε ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, διαβάζοντας απόσπασμα για τον Μακεδονικό Αγώνα και τον Παύλο Μελά, από το νέο βιβλίο του.
Ήταν εκεί και κατέθεσαν στεφάνια, από τη νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΝΕ.Ο.Σ.) ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, από τις εκδόσεις «Γεωργιάδη» ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, από τις εκδόσεις «Νέα Θέσις» ο Γιάννης Σχοινάς, από την εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» ο Τάσος Δημητρακόπουλος, από την εφημερίδα «Στόχος» ο Σάββας Χατζηπαρασκευάς, από το περιοδικό Patria ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παλαίχθων» ο Στέλιος Δασκαλάκης καθώς και ο βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης, από το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» ο Χρίστος Γούδης, από τον βουλευτή Θάνο Πλεύρη ο Ευάγγελος Χανιώτης, για την ΝΕ.Ο.Σ. ο πρόεδρος της Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, από τον Σύλλογο «Αθηνά» ο Σπύρος Σταυρόπουλος, από τον Σύλλογο «Θερμοπύλες», από την «Ελληνική Εστία» ο Κώστας Αρχοντάκης, από τον Σκοπευτικό Σύλλογο «Πελασγοί» ο Χρήστος Χριστόπουλος και από την εφημερίδα «Βήμα Παλαιμάχων» ο Νίκος Τοτονίδης.
Η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop