Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Προπαγάνδα υπέρ των Λαθρομεταναστών!

από τους Θεολόγους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Διαβάστε τι μεταδόθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας -από το Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος- στην εκπομπή του θεολόγου Αλέξανδρου Καρυώτογλου, που έχει τίτλο... «Δός μοι τούτον τον ξένον, επειδή στον κόσμο αυτό ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ».
α) Πρέπει να παραδειγματιστούμε από τους αναρχικούς που γράφουν στους τοίχους της Αθήνας ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ». Αυτό είναι το μήνυμα του Χριστιανισμού. Δεν υπάρχουν ιθαγενείς. Όλοι είμαστε ξένοι, ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στην Ελλάδα!
(Προφανώς οι αναρχικοί που φωνάζουν και γράφουν αυτό το σύνθημα, ξέρουν καλύτερη Θεολογία από τους χριστιανούς)!..
β) Στα φανάρια, όταν μας πλησιάζουν τα «παιδιά των φαναριών» να μας καθαρίσουν τα τζάμια, πρέπει να τα ρωτάμε αν επικοινωνούν με τους γονείς τους στην πατρίδα. Αν δεν έχουν λεφτά, να τους δίνουμε εμείς για να τηλεφωνούν στους γονείς τους, διότι αυτό δίδαξε ο Χριστός!..
γ) Πρέπει να βοηθάμε όλους τους μετανάστες, χωρίς να ρωτάμε αν είναι παράνομοι, αν έχουν αρρώστιες κλπ: Είναι μέσα στην Ορθόδοξη Παράδοση μας η αποδοχή του Ξένου. Δεν πρέπει να ρωτάμε, ούτε πόσοι ξένοι βρίσκονται στην Ελλάδα, ούτε πόσοι θα έλθουν ακόμη. Πρέπει απλώς να τους βοηθάμε με κάθε τρόπο, γιατί αυτό δίδαξε ο Χριστός, μας βεβαίωσε ο κύριος Θεολόγος!..
Η φράσις «Δός μοι τούτον τον Ξένον» που προέρχεται από ένα δοξαστικό του Επιταφίου, το οποίο έγραψε ο Επιφάνιος Κύπρου, είχε σκοπό να καυτηριάσει τους Εβραίους για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον Ιησού!
Στο δοξαστικό ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας ζητάει το νεκρό σώμα του Χριστού και λέει:
«Δός μοι τούτον τον Ξένον, ον Εβραίοι τω φθόνω αποξένωσαν κόσμω».
Δηλαδή στην ουσία πρόκειται για ένα αντισημιτικό τροπάριο της Μεγάλης Εβδομάδος, που εδώ και χρόνια δεν ψάλλεται στις ορθόδοξες εκκλησίες, για να μη θιγούν οι Εβραίοι, στα πλαίσια του "πολιτικά ορθού".
Οι Ορθόδοξοι θεολόγοι κατέληξαν να χρησιμοποιούν το -αντισημιτικό- τροπάριο για να μας "φοβίσουν" να αγαπήσουμε τους λαθρομετανάστες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop