Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Το αίσχος του Ομίλου Αλαφούζου....

Απροκάλυπτη προπαγάνδα το βράδυ των εκλογών.

Απροκάλυπτη προπαγάνδα (και) την Κυριακή των εκλογών έκανε ο όμιλος Αλαφούζου.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», σύντομα πρόκειται να γίνει προκήρυξη νέων εκλογών για την ανάδειξη κυβερνήσεως.
Οι δημοσιογράφοι των μέσων του Ομίλου Αλαφούζου, -μέχρι και λίγη ώρα πριν τις 21:00΄-επέμειναν πως κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να εκλέξει πάνω από 150 βουλευτές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτοδυναμία.
Επέμειναν μάλιστα ότι, σ’ αυτό το αποτέλεσμα οδηγούσε η μικρή διαφορά ποσοστών - δηλαδή γύρω στις 5 μονάδες- μεταξύ του πρώτου Πα.Σo.Κ. και της δεύτερης Νέας Δημοκρατίας αλλά και η παρουσία του κόμματος «Οικολόγοι-Πράσινοι», οι οποίοι κατόρθωναν –κατά τον Άρη Πορτοσάλτε και τους συνεργάτες του- για πρώτη φορά στην ιστορία τους να μπουν στη Βουλή εξασφαλίζοντας 8-9 βουλευτές, συμβάλλοντας έτσι στην στέρηση της αυτοδυναμίας από το Πα.Σο.Κ.!
Έχει σημασία ότι, η τελική διαφορά των κομμάτων ήταν 10,5%; Ότι το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση; Ότι οι «Οικολόγοι-Πράσινοι» δεν μπήκαν στη Βουλή;
Καμία σημασία!!
Όσοι στην αρχή της ραδιοφωνικής μεταδόσεως είχαμε την ατυχία να συντονιστούμε –μέσω διαδικτύου- στον ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ», για να μάθουμε τα αποτελέσματα, «πιαστήκαμε κότσοι». Και πώς να μη την «πατήσουμε», όταν διοργανώθηκαν ακόμη και περισπούδαστες αναλύσεις από ανθρώπους με ύφος «χιλίων καρδιναλίων», που έφτασαν στο σημείο να λοιδορούν εκείνους που την ίδια ώρα σε άλλα ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά δίκτυα πρόβλεπαν τα προφανή!
Δεν πήγαν όμως πίσω και τα υπόλοιπα κανάλια, τα οποία συνεργάστηκαν μάλιστα για να έχουμε από τις 7 η ώρα το αποτέλεσμα «σύμφωνα με την ασφαλή μέθοδο των exit poll» κατά το Mega Channel.
Tο προβλεπόμενο «τελικό αποτέλεσμα» (!) τους έκανε «ρόμπες»! Έπεσαν έξω σε όλα. Στο ανώτατο ποσοστό για το ΠΑ.Σο.Κ., στο εύρος της μεγαλύτερης διαφοράς, ανάμεσα στα δύο κόμματα, στο κατώτερο δυνατό ποσοστό για τη Ν.Δ.!
Μα σε όλα ρε παιδί μου;
Για να τα λέμε όμως όλα, μόνος ο ΑΝΤ1 και ο Νίκος Ευαγγελάτος, από πολύ νωρίς
-σχετικά- αναφέρθηκαν στην διαφορά των 10 ποσοστιαίων μονάδων, μεταξύ των δύο κομμάτων, για να δεχθούν επιθέσεις σε ανοίκειο ύφος και λοιδορίες από τους «συναδέλφους» τους του ραδιοφωνικού «ΣΚΑΪ», με εκφράσεις όπως, «μα τι λένε οι άνθρωποι» και άλλα τέτοια «χαριτωμένα»!
Κατά τα λοιπά το βράδυ των εκλογών, την επόμενη, και σε μια μακρά σειρά ημερών, ΟΛΟΙ πανηγύριζαν για την επιτυχία των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ exit polls αλλά και πόσο «έπεσαν μέσα οι συνεργάτες του σταθμού μας»!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop