Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Καταστροφικές (για τη λογική) ανακοινώσεις...

«Το χρονικό......ενός προαναγγελθέντος θανάτου για το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση των βάσεων......Τρείς από τις επτά σχολές του ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου καταγράφουν μηδενικό αριθμό εισακτέων......, ενώ στους 2.286 σπουδαστές που χάθηκαν τα δυο προηγούμενα χρόνια εφαρμογής της βάσης του 10........ Πριν από μερικούς μήνες ..... είχα επισημάνει τα εξής:«....Οφείλουμε συντονισμένα - Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ΤΕΔΚ, οι εκπαιδευτική κοινότητες στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Αγρινίου, Επιμελητήρια - να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτές και να απαιτήσουμε την απόκτηση αυτών που δικαιούμαστε στο επίπεδο της αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού μας».
.......Η τοπική οικονομία βουλιάζει συνεχώς, τα εισοδήματα των κατοίκων της περιοχής λιγοστεύουν και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται κυρίως για την πελατεία των ιδιωτικών κολλεγίων. Προφανώς γι’ αυτά, όπως και για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, η βάση του 10 δεν ισχύει ...... Η ανάπτυξη.....δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε!!!
Ο κύριος στη φωτογραφία (ΑΡΙΣΤΕΡΑ) είναι ο αιρετός Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κύριος Ευθύμιος Σώκος, εκλεγμένος με το κόμμα της μείζονος αντιπολιτεύσεως και υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών του κινήματος. Όλα τα λεφτά είναι η ανακοίνωση του. Μας άφησε ξερούς. Μαγική ζωγραφιά δημιούργησε.
"Χάθηκαν" λέει σπουδαστές. Χάθηκαν; Στο σπίτι τους το ξέρουν ή θα το μάθουν από την ανακοίνωση; Η Νικολούλη τι κάνει; Ο Χαρδαβέλλας; Δε βοηθάει κανείς τους κύριε Νομάρχα;
"Παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκοινωνία".
Να μην υπάρχει η βάση του "10". Παλιοβάση τι μας κάνεις. Α να μου χαθείς.
Και επειδή " η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει άλλο" και " η τοπική οικονομία βουλιάζει συνεχώς" καταργείστε το "10", που να πάρει και να σηκώσει!
Τώρα όσον αφορά το ατράνταχτο και αήττητο επιχειρημά σας πως "η κυβέρνηση ενδιαφέρεται κυρίως για την πελατεία των ιδιωτικών κολλεγίων. Προφανώς γι’ αυτά, όπως και για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, η βάση του 10 δεν ισχύει και οι χιλιάδες των νέων μπορούν να σπουδάσουν σ’ αυτά αλλά όχι στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας τους", θέλετε να το αφήσουμε ασχολίαστο; (Καλλίτερα θα ήταν δηλαδή για όλους μας).
ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΝΕΑΣ ΕΧΕΙ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Αυτά για τον αιρετό νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και διορισμένο υπεύθυνο Εσωτερικών του κινήματος!

Πιο λογικός φάνηκε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου(στη φωτογραφία ΔΕΞΙΑ).
"Ως αίτια αυτής της μείωσης .....είναι η «βάση του 10», τα γνωστικά αντικείμενα των εν λόγω τμημάτων, η άναρχη ίδρυση τμημάτων σε διάφορες πόλεις με όμοια γνωστικά αντικείμενα και η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά".
Αλλά κι αυτός εκεί το βιολί βιολάκι του. Η "βάση του 10".
Ξέρουμε κύριε Δήμαρχε. Αιρετός είσαι, θα χρειαστείς ψηφαλάκια για την επανεκλογή σου, αλλά κράτει. Τι να κάνουμε δηλαδή;
Να την καταργήσουμε όλως διόλου; Να μην υπάρχει καμμία βάση; Πείτε το!!!
Να είναι ελεύθερη η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια; Το λες; Εμ δεν το λες!!!
Ελεύθερη εισαγωγή σημαίνει άλλες επιλογές, άλλες σχολές, άλλες πόλεις.
Κι αυτό δεν το θες.
Θέλεις να έρχονται και να τ' ακουμπάνε στους ψηφοφόρους σου, αυτό θέλεις!!!
Ευτυχώς που μας κάνεις τη χάρη και αναγνωρίζεις και "οικονομική δυσπραγία" στα ελληνικά νοικοκυριά.
Αλήθεια είναι ότι υπάρχει ζήτημα με τα "γνωστικά αντικείμενα" των εν λόγω τμημάτων και πως παρατηρείται "άναρχη ίδρυση τμημάτων σε διάφορες πόλεις με όμοια γνωστικά αντικείμενα". (Ανάμεσά τους βέβαια και η δική σας).
Μια και το αναγνωρίσατε πείτε το και στο Νομάρχη. Με την ευκαιρία μάλιστα ρωτήστε τον, ποιά κυβέρνηση δημιούργησε την "άναρχη ίδρυση τμημάτων σε διάφορες πόλεις με όμοια γνωστικά αντικείμενα";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop