Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Σαν Σήμερα στην Ελληνική Ιστορία-23 Αυγούστου.

480 πΧ: Ο Ελληνικός στόλος υπό τον Ευρυβιάδη νικά τον Περσικό στο Αρτεμίσιον. Οι Αθηναίοι Λυκομήδης και Κλινίας αριστεύουν στην ναυμαχία.
1825: Η φρουρά του Μεσολογγίου ανατινάσσει χαρακώματα του Κιουταχή. Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους σε μάχη στα Σκούρτα Βοιωτίας.
1906: Ο μακεδονομάχος Κωνσταντίνος Γαρέφης από την Μηλιά του Πηλίου προσβάλλει τις συμμορίες των αρχικομιτατζήδων Λούκα και Καρατάσου στα Καλύβια, κοντά στο Τσερνέσοβο. Στην μάχη που ακολουθεί σκοτώνονται 14 κομιτατζήδες, οι δύο αρχηγοί τους, αλλά και ο Γαρέφης.
1921: Ο υποστράτηγος Ξενοφών υποβάλλει την έκθεση της Στρατιάς στον υπουργό Στρατιωτικών Θεοτόκη στην Προύσα και ζητά να έρθει εκεί ο πρωθυπουργός Γούναρης. Λόγω κωλύματος του τελευταίου, μεταβαίνει ο ίδιος στην Αθήνα για να τον συναντήσει και να του εκθέσει τις απόψεις της Στρατιάς. Ελληνικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.
1922: Τα υποχωρούντα Ελληνικά στρατεύματα αποκρούουν επίθεση των Τούρκων κατά του σιδηροδρομικού σταθμού Σαλιχλή. Έτσι διευκολύνεται η σύμπτυξη των Ελληνικών δυνάμεων προς τα λιμάνια επιβίβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop