Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Παναιτώλιο: Ένταση στα "Αμπάρια"


Με ένταση και αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν οι κατεδαφίσεις στην Τριχωνίδα. Συνεχίσθηκε χθες το πρωί ο καθαρισμός του αιγιαλού και της παραλίας στα Αμπά­ρια Παναιτωλίου από κάθε είδος κατα­σκευές και περιφράξεις που εμπόδιζαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών. Αυτή τη φο­ρά όμως υπήρξαν αντιδράσεις...
Αναμενόμενες, αφού την πρώτη ημέρα εφαρμογής των τελεσίδικων αποφάσεων οι μπουλντόζες κινήθηκαν σε αποθήκη, ο «ιδιοκτήτης» της οποίας αναγνώρισε την καταπάτηση και συναίνεσε στην κατεδάφιση. Χθες όμως, οι «θιγόμενοι» δεν ήταν το ίδιο συναινετικοί. Έτσι προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση και απειλήθηκαν επει­σόδια, τα πνεύματα όμως ηρέμησαν γρήγορα, αφού οι εκπρόσωποι του δήμου εξήγησαν στους πολίτες που είχαν καταλάβει το χώρο ότι οι αποφάσεις έχουν τελεσιδικήσει και πως δεν πρόκειται να αλλάξουν. Το έργο έτσι συνεχίστηκε κανονικά και, σε ότι αφορά την περιοχή "Αμπάρια", ολοκληρώνεται εντός των ημε­ρών (μένει να απομακρυνθούν κάποιες περιφράξεις και ορισμένα πρόχειρα παραπήγματα).
Η διαχείριση της όχθης και της παρόχθιας ζώνης, ύστε­ρα απ' τον καθορισμό του αιγιαλού και της παραλίας, ανήκει πλέον στο Δήμο Θεστιεων, ο οποίος πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε παρεμβάσεις ανάδειξης της εν λόγω περιοχής.
Το πρόβλημα όμως δεν αφορά μόνο σ' αυτό το σημείο και σίγουρα όχι μόνο στα όρια του Δήμου Θεστιεων.
Οι καταπατήσεις περιμετρικά της λίμνης είναι καθεστώς και σε πολλές περιπτώσεις, οι παρανομίες εξόφθαλμες...
Φ.ΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop