Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Παναιτώλιο: Κατεδαφίσεις στη Λίμνη Τριχωνίδα




Οι καταπατήσεις στις λίμνες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, είναι καθεστώς. Ο δήμαρχος Δημήτρης Τραπεζιώτης, εντόπισε το θέμα εγκαίρως. Κί­νησε λοιπόν τις διαδικασίες για την οριοθέ­τηση του αιγιαλού και της παραλίας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και έχει πλέον ξεκαθαριστεί τι είναι ιδιωτικό και τι όχι. Για τις περιπτώσεις που υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις αποβολής, ο Δήμος Θεστιέων και η Κτηματική Υπηρεσία ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις...
Η αρχή έγινε με παράνομη αποθήκη στην περιοχή των Αμπαριών, μεταξύ Παναιτωλίου και Καινούριου. Ο «ιδιοκτήτης» του εν λό­γω κτίσματος αναγνώρισε το δίκαιον της πράξης της Κτηματικής και του Δή­μου και συναίνεσε με την κατεδάφιση.
Δεν ισχύει όμως τα ίδιο και με τους υ­πόλοιπους πέντε, οι εγκαταστάσεις των οποίων (στάνες, περιφράξεις, διάφορες κατασκευές) πρόκειται σήμερα να ξη­λωθούν. Οι αποφάσεις πάντως είναι αμετάκλητες και το έργο του «καθαρισμού» της παραλίμνιας ζώνης στα Αμπάρια θα ολοκληρωθεί κανονικά.
Να σημειωθεί ότι «με την οριοθέτη­ση της ζώνης του αιγιαλού, ο Δήμος Θεστιέων ανέλαβε τη διαχείριση της, με στόχο την ορθολογική διαχείριση και την απόδοση της σ' αυτούς που πραγματικά ανήκει, στο σύνολο των πολιτών δηλαδή».
Αυτό δηλώνει ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η όλη προσπάθεια ξε­κίνησε τεσσεράμισι χρόνια πριν και ήταν επίπονη.
ΦΩΤΗΣ ΜΠΕΡΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop