Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

Σαν Σήμερα στην Ελληνική Ιστορία-20 Αυγούστου.

480 πΧ: Ο Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης, με 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς αντιμετωπίζει στο στενό των Θερμοπυλών, τις στρατιές του Ξέρξη και πέφτει πολεμώντας ηρωικά μαζί με όλους τους μαχητές του. Ο Διηνήκης, ο Αλφαίος, ο Μάρων και ο Διθύραμβος αριστεύουν στην μάχη. Η αυτοθυσία αυτή αποτελεί από τότε παράδειγμα πίστης και υποταγής στο μεγαλείο της Πατρίδας και της Ελευθερίας.
917: Ο Ελληνικός στρατός υπό τον Λέοντα Φωκά και τον Ρωμανό Λεκαπηνό ηττάται στην Αγχίαλο της Βόρειας Θράκης από τους Βουλγάρους υπό τον τσάρο Συμεών.
1716: Τρομακτική θύελλα με αστραπές, κεραυνούς, ισχυρό άνεμο και κατακλυσμιαία βροχή καταστρέφει τον τουρκικό στόλο που πολιορκούσε την Κέρκυρα και βρισκόταν στο ανοικτό πέλαγος, εντελώς απροετοίμαστος για τέτοια ασυνήθιστη κακοκαιρία. Ο λαός αποδίδει την ευμενή αυτή εξέλιξη σε σωτήρια επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος.
1823: Οι Κρήτες επαναστάτες νικούν σε σκληρή μάχη τους Τούρκους στις Αμουργέλλες της επαρχίας Μονοφατσίου.
1824: Κυκλοφορεί η "Εφημερίς των Αθηνών".
1921: Λήγει η μάχη του Τσαλ Νταγ, μετά την ολοκληρωτική κατάληψή του, που όμως προκάλεσε βαριές απώλειες στα επιτιθέμενα τμήματά μας. Λήγουν οι επιθετικές ενέργειες του Α' Σώματος Στρατού ανατολικά του Σαγγάριου.
1944: Οι Γερμανοί εκτελούν Έλληνες στην Ναύπακτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop