Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Οι δημοτικές εκλογές στο Αγρίνιο και η Νέα Δημοκρατία.


Προσωπική κατάθεση και μαρτυρία.

Μπορεί να είμαι μακριά, παρακολούθησα όμως με εξαιρετική προσοχή τις δημοτικές εκλογές, την πρώτη αλλά και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.
Το αποτέλεσμα τους (απλώς μου) επιβεβαίωσε ότι η ήττα του Δημήτρη Σταμάτη (Ακούστε την κεντρική του ομιλία πριν τις επαναλητικές εκλογές) ή η νίκη του Παύλου Μοσχολιού ήταν ΕΚΠΛΗΞΗ, μόνο για όσους δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της πόλης. Όταν η Νέα Δημοκρατία επέλεγε το συγκεκριμένο υποψήφιο ως επιλογή που θα διεκδικούσε το διευρημένο Δήμο Αγρινίου, πίστευε και μαζί της και οι άδολοι ψηφοφόροι και φίλοι της ότι επέλεγε στο πρόσωπό του τον άνθρωπο εκείνο που θα μπορούσε να τιθασεύσει «επιτήδειους ανυπότακτους» και «(επι)δέξιους επαγγελματίες». Πάνω απ’  όλα πίστευε –ατυχώς- ότι η επιλογή της θα αντιστρέψει τις εγγενείς αδυναμίες του κομματικού της μηχανισμού, τις εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού ελλείψεις στελεχιακού δυναμικού και κυρίως την ανυπαρξία συνεπούς πολιτικής παρουσίας στην κοινωνία.
Αξιολογώντας σχολαστικά και βαθμολογώντας με προσοχή –όχι όμως με επιείκεια ή ιδιαίτερη αυστηρότητα - όσους αποτέλεσαν το στελεχιακό δυναμικό των δύο συνδυασμών, τόσο σε επίπεδο υποψηφίων όσο και επιτελείων, θα καταλήξετε σε προφανή συμπεράσματα και η ζυγαριά θα γύρει.
Επιτέλους, η συντηρητική παράταξη και ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία –ως το μεγάλο κομμάτι της- ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αντιμετωπίσει το δήμο Αγρινίου σαν ένα σημαντικό πολιτικό στοίχημα.  Αξίζει ν’ αναζητήσει στην κοινωνία τους πολίτες που θα έχουν τις ικανότητες, το χρόνο και τη θέληση ν’ αφοσιωθούν με όρεξη και όραμα στο σκοπό. Ως στόχος πρέπει να είναι το ΛΥΓΙΣΜΑ, το ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ, η ΑΛΩΣΗ και τελικά η ΑΠΟΣΑΡΘΡΩΣΗ και η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ του συστήματος εξουσίας που κυβερνά την πόλη από το 1974, συνεχώς κι αδιαλείπτως, σ’ ένα ιδιότυπο πολίτευμα –κομματικού- κληρονομικού δικαίου.
Όσο η Νέα Δημοκρατία θ’ αναζητά στην εκάστοτε ευκαιριακή της επιλογή τον μεσσία, (και δεν είναι αιχμή για τον Τάκη Σταμάτη, αλλά και να το εκλάβει έτσι, σκασίλα μου), τόσο θα παρασέρνεται βαθύτερα στην «κινούμενη άμμο», που επιτρέπει στο Πα.Σο.Κ να διαιωνίζει τη «θρύλο» του δήθεν «πράσινου κάστρου».  Ας πάψει δε επιτέλους και σε κάθε περίπτωση, (απλώς) να παρακολουθεί τους «δεξιούς» να χαίρονται –κάθε φορά- την ήττα του υποψηφίου που ορίζει η συντηρητική παράταξη και να πανηγυρίζουν που για μια ακόμη τετραετία –πάνε τώρα σχεδόν δέκα- δικαιώθηκαν οι καφενειακές τους αμπελοφιλοσοφίες κι ας αναλάβει δράση.
Καταθέτω την άποψη μου, όπως δεσμεύτηκα σε προηγούμενα post, άλλωστε έχω βιώσει από πολύ κοντά –πιο κοντά δεν γινόταν- και εξαιρετικά έντονα, τι σημαίνει να διεκδικείς με τη συντηρητική παράταξη το δήμο Αγρινίου, σ’ ένα δήμο που όταν είσαι «δεξιός» στέκεσαι στην «αθέατη πλευρά του φεγγαριού».
Δεν με χωρίζει το παραμικρό με τον Παύλο Μοσχολιό, ενώ αντίθετα μας ενώνουν οι φιλικές και αδιατάρακτες -για πάνω από είκοσι χρόνια- σχέσεις των παιδιών μας, από τα μαθητικά τους χρόνια (στα «Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου- Μπαλαούρα»), έως και σήμερα που είναι ενήλικες. Αξίζει και του εύχομαι τα καλλίτερα για εκείνον αλλά και την πόλη, που είναι και τυπικά πλέον πόλη μου. Είναι όμως, ο Παύλος Μοσχολιός κι όχι με αποκλειστικά δική του ευθύνη, μέρος ενός συστήματος εξουσίας που δυνάμωσε και επιθυμεί να διαιωνίσει την παρουσία του στα δημοτικά και κοινωνικά δρώμενα. Ο νέος και συνάμα παλαιός δήμαρχος Αγρινίου, αποτελεί εξάρτημα ενός μηχανισμού που αντικατέστησε την εκλογική διαδικασία με την «θέλημα Πα.Σο.Κ.» εξουσία και που πρέπει –όπως όλα τα συστήματα εξουσίας- να τελειώσει.

-----------------------

Για τον Βασίλη ΚΑΠΕΡΔΑ να γράψω μόνο δύο λόγια. Χρειάζονται παραπάνω; Του τα είπαν οι πατριώτες και χωριανοί του, που τον έστειλαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ώστε ο Βασίλης Καπέρδας, ο εθνικιστής των νεανικών και φοιτητικών χρόνων του, ο Βασίλης των χρόνων της Εθνικής Παρατάξεως, μαζί με τον υποψήφιο του Πα.Σο.Κ.; (!)  Ο Βασίλης που μας «νουθετούσε» όταν βρισκόμασταν -πάντα δηλαδή- απέναντι στους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας; Ο Βασίλης δικαιώνει απόλυτα τη λαϊκή ρήση «που ήσουνα νιότη που 'δειχνες πως θα γινόταν άλλος».

Νικητής στο derby με το Καινούργιο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναιτωλίου.

με δεκάλεπτη καθυστέρηση ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της σημερινής, 9ης αγωνιστικής της Α΄κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας μετά από διακοπή 15 ημερών, λόγω των εκλογών για την εκλογή δημάρχων και περιφερειάρχη.
Στο τοπικό derby Ολυμπιακού Παναιτωλίου - Καινούριου που έγινε στο Παναιτώλιο, η ομάδα μας αν και αγωνιζόταν από το 15λεπτο με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του τερματοφύλακα, επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟ Δόξα Καινούργιου και συνεχίζει το κυνήγι της πρωτιάς, αγωνιζόμενη το επόμενο Σάββατο στο Μεσολόγγι σε δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Γ.Ο. Μεσολογγίου.
Νίκη στις καθυστερήσεις για τον πρωτοπόρο Αμφίλοχο στο Αντίριο, αποτέλεσμα που εδραιώνει την ομάδα της Αμφιλοχίας, στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Μεγάλες σε έκταση ήταν οι νίκες του Άρη Αιτωλικού και του Α.Ο. Πλαγιάς, σε μιά αγωνιστική όπου τα θεωρητικά φαβορί, επικράτησαν αλλού εύκολα κι αλλού δύσκολα.
Αναλυτικά:
α.α
Γηπεδούχος
Φιλοξενούμενος
Σκορ
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναιτωλίου ΠΑΟ Δόξα Καινούργιου
2-0
2.
Αλυζιακός ΜύτικαΑ.Ε. Τρικόρφου
2-1
3.
Προμηθέας Γαβρολίμνης Ηρακλής Αστακού
0-2
4.
Α.Ο. Πλαγιάς Ελπίδες Αγρινίου
5-0
5.
Αετός ΣταμνάςΓ.Ο. Μεσολογγίου
0-3
6.
Ατρόμητος Αντιρίου Αμφίλοχος
0-1
7.
Αμβρακικός ΛουτρούΕθνικός Γουριάς
2-0
8.
Α.Ε. Ευηνοχωρίου Άρης Αιτωλικού
0-7Βαθμολογία (9η Αγωνιστική)

α.α
Ομάδα
Α.
Ν.
 Ι.
Η.
Τέρματα
Βαθμοί
1.
Αμφίλοχος Αμφιλοχίας 
9
8
0
1
21-4
24
2.
Γ.Ο. Μεσολογγίου
9
5
4
0
17-6
19
3.
Άρης Αιτωλικού
9
5
3
1
17-6
18
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναιτ.
9
5
3
1
12-7
17
5
Αμβρακικός Λουτρού
9
5
1
3
15-6
16
-
Αλυζιακός Μύτικα
9
5
1
3
14-12
16
-
Ηρακλής Αστακού
9
5
1
3
15-13
16
8.
Ατρόμητος Αντιρίου
9
4
2
2
10-8
15
9.
Α.Ο. Πλαγιάς
9
4
1
5
18-13
13
10.
ΠΑΟ Δόξα Καινούργιου
9
3
2
4
14-12
11
11.
Αετός Σταμνάς
9
3
1
5
13-15
10
-
Α.Ε. Ευηνοχωρίου  
9
3
1
5
16-19
10
13.
Εθνικός Γουριάς
9
2
0
7
9-20
6
14.
Α.Ε. Τρικόρφου
9
1
2
6
3-14
5
-
Ελπίδες Αγρινίου
9
1
2
6
7-25
5
16.
Προμηθέας Γαβρολίμνης
9
1
1
7
4-20
3

(* Επόμενος αγώνας εκτός έδρας με την ομάδα του Γ.Ο. Μεσολογγίου).
(** Την εξέλιξη των αγώνων παρακολουθήσαμε από το Radio Akarnania και τη δημοσιογραφική του ομάδα.)

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Οι (νέο)εκλεγέντες δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Αγρινίου


Ποιοι αποτελούν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το συνδυασμό του Δημάρχου ΠΑΥΛΟΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Μοσχολιός Παύλος
Κατσαρή–Μαυραγάνη Κωνσταντούλα
Λαδάς Θεόδωρος
Γαλαζούλα Μαρία
Σερπάνου Μαργαρίτα
Τσούκαλος Ευστάθιος
Πιστιώλη–Σαλακίδου Όλγα
Γρίνος Γεώργιος
Παπαθανάσης Βασίλης
Γιαννακόπουλος Δημήτριος
Σφυρής Βλάσιος
Κραββαρίτη Ευαγγελία
Παπαθανασίου Κών/νος
Δεληγιάννης Γεώργιος
Ζαμπάρας Γεώργιος
Σφυρής Σπυρίδων
Παπαϊωάννου Χριστόφορος
Κοκκινοβασίλης Παύλος
ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ :Ράπτης Γεώργιος
ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ :Θεοδωρόπουλος Νίκος
ΘΕΣΤΙΕΩΝ :Ράπτης Ευθύμιος
ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ:Σιδερίδης Ιωάννης
ΝΕΑΠΟΛΗΣ: Ρούσση – Ντζιμάνη Αγγελική,
                      Καλαντζής Ιωάννης
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ :Μπαλάσκας Επαμεινώνδας
ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ :Κορδολαίμης Χρήστος
ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ :Κούρος Αντώνιος
ΣΤΡΑΤΟΥ :Τζαμαλής Παναγιώτης


Από το συνδυασμό του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Σταμάτης Δημήτριος,
                   Ζήσης Γρηγόριος,
                   Γκρίζης Νικόλαος,
                   Καζαντζής Νικόλαος,
                   Κοτρολός Λάµπρος,
                   Καλαντζής Κων/νος
ΑΡΑΚΥΝΘΟΥ:Βασιλείου Ιωάννης,
                      Αλεξόπουλος Βασίλειος
ΘΕΣΤΙΕΩΝ :Αλεξόπουλος Γεώργιος
ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ :Καρακώστας Βασίλειος ,
                         Δημητρέλης Αντώνιος
ΝΕΑΠΟΛΗΣ :Σβεντζούρης Δημήτριος
ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ :Μπόκα Γεωργία
ΣΤΡΑΤΟΥ :Στυλιαράς Ιωάννης,
                  Μουρτζιάπης Δημήτριος

Από το συνδυασμό του ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΑΚΗ
ΑΓΡΙΝΙΟΥ :Νικάκης Βασίλειος,
                   Δήμας Δημήτριος
ΘΕΣΤΙΕΩΝ :Σιδέρης Κων/νος

Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Τελικά (σε όλα τα Ε.Τ.) του Δήμου Αγρινίου - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

 Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά (σε όλα τα Ε.Τ.) Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

 Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 149 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

 Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 148 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.


ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

 Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 147 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 146 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

 Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 145 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.


Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 144 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 143 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τελικά στο 142 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία.
Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Από το 1979 ήξεραν για το Δ.Ν.Τ. όσοι κυβερνούσαν.


Δημόσια το έλεγε –από τότε- ο Σπύρος Μαρκεζίνης

Μην ακούτε τα ψέματα που λένε οι Μαυρογιαλούροι της πολιτικής ζωής, οι πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου θεάτρου σκιών της Ελλάδος.
Ο Σπύρος Μαρκεζίνης από το 1979 επεσήμανε ότι η Ελληνική οικονομία με την πολιτική που (δεν) ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις μετά το 1974, μοιραία θα μετατρεπόταν σε αιχμάλωτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το 1979 και το 1980 σε τρεις δημόσιες ομιλίες του δύο στο ξενοδοχείο «HILTON» στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, απευθυνόμενος σε ακροατήριο απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, είχε τονίσει:
«Οι κυ­βερνώντες, επειδή εσωτερικώς δεν δύνανται να δανεισθούν, εκδίδουν χαρτονόμισμα και δια το συνάλλαγμα προσφεύγουν εις τον εξωτερικόν δανεισμόν, υπό δυσμενείς όρους, πλησιάζο­ντες το σημείον που δεν θα δυνηθούν να αποφύγουν τις πιέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου...»

---------------

Αφήστε τους πρώην φοιτητές και αιώνια ανεπάγγελτους τέως συγκάτοικους στις  εστίες των Ηνωμένων Πολιτειών, να ορκίζονται ότι δεν γνώριζαν τίποτε για το «έγκλημα». Οι πάντες γνώριζαν και το ακόμη πιο τραγικό είναι ότι και ο λαός ενήμερος ήταν και έκανε το κορόιδο, όπως ακριβώς και σήμερα.

Ο Χουσεΐν Ομπάμα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.


Το  «tea party» πέτυχε (και) εκλογικές νίκες.

Οι ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση της Βουλής και της Γερουσίας στην Αμερική, είχαν, όπως κάθε αναμέτρηση όπου όσοι συμμετέχουν σέβονται τον εαυτό τους, νικητή και ηττημένο. (Στην αθάνατη και μνημονιακή Ελλάδα, όλοι κερδίζουν, πάντα).
Έδειξαν επίσης ότι το φθαρμένο, διεφθαρμένο και πολλαπλώς αποδυναμωμένο Δημοκρατικό Κόμμα μάλλον δεν θα καταφέρει (πλην συγκλονιστικού απροόπτου) να επανεκλέξει τον «ηλιοκαμένο» (κατά τον Μπερλουσκόνι...) το 2012.
*** Τον ηττημένο λοιπόν τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Οι Δημοκρατικοί (του Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα) έχασαν καθαρά. Αν νομίζετε όμως ότι κέρδισε το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, γελαστήκατε.
Ο Χουσεΐν Ομπάμα δέχτηκε τεράστιο πλήγμα, που δείχνει να τον οδηγεί στην ήττα στις προεδρικές εκλογές το 2012. Το «tea party» επέμενε με πείσμα και συνέπεια ότι ο πρόεδρος είναι «σοσιαλιστής» και αυτή η στρατηγική (τον) πέτυχε. Τα στελέχη του πατριωτικού Κινήματος απαιτούν περιορισμό των κρατικών δαπανών, απομάκρυνση των σπάταλων γραφειοκρατών της πρωτεύουσας και μείωση της υπέρογκης και δυσβάστακτης κρατικής φορολογίας. (Προφανώς κανείς τους δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα.)
Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων -στους κόλπους των οποίων εντάσσονται οι εκπρόσωποι του «Tea Party»- κέρδισε ξεκάθαρα και μάλλον άνετα την Βουλή των Αντιπροσώπων (διαθέτει πλέον 239 από τις συνολικά 422 έναντι 183 έδρες). Παρ’ όλα αυτά οι Δημοκρατικοί σώθηκαν διότι μόνο 37 από τις 100 έδρες της Γερουσίας ανανεώθηκαν, πράγμα που τους επέτρεψε να διατηρήσουν την ελάχιστη πλειοψηφία (51 έδρες έναντι 49 ) διατηρώντας οριακά τον έλεγχο της. Όμως πλέον ο Χουσεΐν είναι αναγκασμένος να ζητά (ή να πετυχαίνει) διακομματική συναίνεση, για τα νομοθετήματα της κυβέρνησης του. (Εδώ το εκλογικό σώμα δεν αστειεύεται και η ανάγκη για συνεργασία, όπου είναι απαραίτητη, «θα γίνει φιλότιμο», για τον Πρόεδρο αλλά και την κοινοβουλευτική αντιπολίτευση.)
Το πατριωτικό κίνημα «Tea Party» πέτυχε σημαντικές νίκες εκλέγοντας τον Μάρκο Ρούμπιο (στη Φλόριντα), τον Ραντ Πολ (στο Κεντάκι) και τον Μάϊκ Λί ( στη Γιούτα με 62%) ως γερουσιαστές. Επίσης εκλέχτηκε Κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας η Νίκι Χέιλι. (Η εκλογή της απόκτησε ιδιαίτερη σημειολογική σημασία διότι στρατευμένη μαζί της ήταν από την αρχή η Σάρα Πέιλιν). Απέτυχαν να εκλεγούν η Κριστίν Ο Ντόνελ (στο Ντελάγουερ) και ο Καρλ Παλαντίνο (στην Νέα Υόρκη), σε πολιτείες όμως, προπύργια των Δημοκρατικών.
*** Συνειδητά οι υπεύθυνοι του κινήματος «Tea Party» επέλεξαν και στήριξαν αντισυστημικούς και μη ε­παγγελματίες πολιτικούς, δίνοντας στην αμερικανική κοινωνία νέους και άφθαρτους (ταλαντούχους «ερασιτέχνες») τοπικούς ηγέτες. Το κίνημα με αιφνιδιαστική έφοδο κατέλαβε τον μηχανισμό των Ρεπουμπλικάνων επιβάλλοντας τους υποψηφίους του και σήμερα αποτελεί υπολογίσιμη πολιτική δύναμη. Ήδη οι μετρήσεις συμφωνούν ότι υποστηρίζουν το «Tea Party» οι 4 από τους 10 Α­μερικανούς πολίτες, όμως πάνω από τους 5 στους 10 θα το ψήφιζαν στις κάλπες. Όπως και στη 2η εκλογική νίκη του George Buss, έτσι και τώρα υπάρχει αυξημένη κινητοποίηση των συντηρητικών και θρησκευόμενων ψηφοφόρων.
Ο επόμενος στόχος για το πατριωτικό κίνημα, όπως όλα δείχνουν,  είναι να  διεκδικήσει και να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2012, με υποψήφια τη Σάρα Πέιλιν.

--------------

Ημέρα εκλογών (και) η σημερινή στην Πατρίδα μας. Η διεφθαρμένοι και διαβρωμένοι μέχρι το κόκκαλο υποψήφιοι του κόμματος των πολιτικών κομμάτων, αυτοί που οδήγησαν τον λαό στα σαγόνια του Δ.Ν.Τ. και του μηχανισμού στήριξης, διαγκωνίζονται για τη συνέχεια, καταγγέλοντας το μηχανισμό στήριξης και το μνημόνιο!!! Ο λαός συμμετέχει και ζητωκραυγάζει, επιβραβεύοντας τους καταχραστές, τους διασπαθιστές και τους Μαυρογιαλούρους της πολιικής σκηνής. Τις πρώτες βραδυνές ώρες όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους και από αύριο το πρωί θα αρχίσουν να (αχνο)φαίνονται οι συνέπειες των πράξεων των χειροκροτητών.

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Τελικά Παναιτωλίου (Α' γύρος) - Δημοτικές εκλογές 2010

κρατήστε το αποτέλεσμα και καλή ψήφο.


Τρεις χιλιάδες πεντακόσιοι εξήντα οκτώ (3.568) είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην Δημοτική κοινότητα Παναιτωλίου. Από αυτούς το 62,86% ψήφισε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010, δηλαδή δύο χιλιάδες διακόσιοι σαράντα τρεις, ενώ απείχαν χίλιοι τριακόσιοι είκοσι πέντε ή το 37,14%.
Έγκυρα ήταν δύο χιλιάδες εκατόν τριάντα δύο (2.132) –το 95,05 %, άκυρα ήταν ογδόντα επτά (87)– το 3,88 %, λευκά ήταν είκοσι τέσσερα (24) –το 1,07 % των ψηφοδελτίων όσων ψήφισαν.
Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια χίλια σαράντα πέντε (1.045) κέρδισε ο Παύλος Μοσχολιός –το 49,02% , οκτακόσια εννιά (809) –το 37,95% ο Δημήτρης Σταμάτης και διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) –το 13,04% των εγκύρων ψηφοδελτίων, ο Βασίλης Νικάκης. (Στην παραπάνω ανάλυση δεν υπάρχει λαθεμένος υπολογισμός. Σας δίνω πως θα είχαν διαμορφωθεί τα ποσοστά μετά την αφαίρεση -από τα έγκυρα ψηφοδέλτια- λευκών και άκυρων.)
Συνολικά : 


Εκλογικά Τμήματα
Εγγεγραμένοι
Ψήφισαν
Συμμετοχή
Αποχή
Οκτώ (8) της Δ.κ. Παναιτωλίου
3568
2243
62,86 %
37,14 %
Έλαβαν :
Άκυρα
87
 3,88 %
Λευκά (στο τμήμα)
24
1,07 %
Βασίλης Νικάκης - ΚΚΕ
278
12,39 % 
Παύλος Μοσχολιός -Πα.Σο.Κ.
1045
46,59 %
Δημ. Σταμάτης - Ν.Δ./Λα.Ο.Σ.
809
36,07 %
 
ΕπιστροφήTop