Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η χώρα «πωλείται σε ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ».

Ολόκληρη η Ελλάδα, ένα τεράστιο «πωλείται».

Ήρθαν οι Κινέζοι και το Πα.Σο.Κ. «γλύφει» τώρα, «εκεί που έφτυνε». Πουλάει τα πάντα. Υπουργικό συμβούλιο, λιμάνια, τρένα και αεροδρόμια. Στην επίσκεψή του ο Κινέζος Πρωθυπουργός (τους) είπε ότι θα αυξήσουν τις εισαγωγές Ελληνικών αγροτικών προϊόντων και οι αναλυτές μαζί με τα παπαγαλάκια των Παπανδρέου ξεσάλωσαν. Όμως ας ηρεμήσουν λίγο. Η Κίνα είναι τεράστια δύναμη που παράγει αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα. Όλα βέβαια είναι κακής ποιότητας αλλά σε τόσο φτηνές τιμές, τσακίζουν στον ανταγωνισμό τα δικά μας στις αγορές που συναντώνται. Στην παραγωγή ροδάκινων η Κίνα εμφανίζεται στην τρίτη θέση, μετά τις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Στις εξαγωγές κομπόστας έχουν φτάσει στους 130.000 τόνους, και έγιναν ο δεύτερος, μετά την Ελλάδα, εξαγωγέας παγκοσμίως. Στην αμερικανική αγορά ιδιαίτερα έχουν εκτοπίσει ολοκληρωτικά τα Ελληνικά προϊόντα. Στο παρελθόν είχαμε αναλογία 40.000 έναντι μηδενός και σήμερα πραγματοποιούν 40.000 τόνους έναντι 5.000 τόνων.
Ίδια είναι η εικόνα και στις εξαγωγές μας προς την Ρωσία, όπου τα τελευταία χρόνια βρεθήκαν τα Ελληνικά γεωργικά προϊόντα εκτός αγοράς, ενώ αντίστοιχη περίπου είναι η εικόνα και στις αγορές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι τα μόνα Ελληνικά προϊόντα που (μπορεί να) ενδιαφέρουν τους Κινέζους, είναι το ελαιόλαδο και το κρασί. Το λάδι δεν γνωρίζουν να το χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους και περισσότερο ως φάρμακο το χρησιμοποιούσαν, που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει χρήματα για την προώθηση του μέσα από μια εξαιρετικά δαπανηρή διαφημιστική καμπάνια, που θα λάβει υπ’ όψη της ότι παρ’ όλα αυτά έχουν ήδη φυτευτεί 100.000 ελαιόδεντρα (ποικιλία κορωνέϊκη).
Στο κρασί, έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Αυστραλία, που ήδη έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.
Ποια Ελληνικά γεωργικά προϊόντα θα προωθήσουν στην (Κινεζική) αγορά τα Πα.Σο.Κ ικά παπαγαλάκια;
Οι Κινέζοι εργάζονται ώστε να διαμορφώσουν το αύριο, το δικό τους και της χώρας τους. Η κυβέρνηση τους διατηρώντας το μαρξιστικό μανδύα διακυβερνήσεως, δεν χάνει την ευκαιρία να αξιοποιεί ή και δημιουργεί συγκυρίες ώστε να ωφελήσει την οικονομία και την επιχειρηματικότητα της Κίνας.
Το μοντέλο της οικονομικής τους πολιτικής παρ' όλον τον συγκεντρωτισμό του, αποδεικνύεται πιο πρακτικό ευέλικτο και λιγότερο γραφειοκρατικό από αυτό της Ελλάδος. Την ίδια ώρα ο κομματισμός, ο κρατισμός και η γραφειοκρατία που ευθύνονται για την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδος στοιχειώνουν ως εφιάλτης και εμποδίζουν κάθε επενδυτική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop