Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

142 Εκλογικό Τμήμα Παναιτωλίου - Περιφερειακές εκλογές 2010

Τα αποτελέσματα ανά τμήμα και συνδυασμό.

Παρακολούθησα έως και την τελευταία ψήφο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα. Από την επομένη των εκλογών της πρώτης Κυριακής μέχρι και σήμερα, δύο 24ωρα πριν τις επαναληπτικές που θα κρίνουν το μέλλον της τοπικής διοικήσεως,  όσο κι αν έψαξα δεν διαπίστωσα να έχει γίνει ουσιαστική και σε βάθος αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.
Διάβασα «βαθυστόχαστες» και «φιλοσοφικές» αναλύσεις. Από ουσία όμως τίποτα. Μαζική προσέγγιση και παρουσίαση των σταυρών που πήρε ο κάθε υποψήφιος. Σιγά μη με ενδιαφέρει ποιος και με πόσους –λίγους ή πολλούς- σταυρούς εκλέχτηκε, αν έμεινε εκτός συμβουλίου και για πόσο. Στην εποχή όπου σχεδόν άρθηκε –στην πραγματικότητα- το «μυστικό» της ψηφοφορίας στην κάλπη, γίνεται ρηχή ανάλυση και θολή παρουσίαση του αποτελέσματος.
Βέβαια ο καθένας διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα να αξιολογεί και να προβάλλει όσα ο ίδιος θεωρεί άξια λόγου και προβολής με τον τρόπο που εκείνος τα προσεγγίζει. Αρκεί όμως να μην προσβάλλει τη δική μου νοημοσύνη και γνώση.
Για ποιο λόγο δηλαδή κρύβουν ότι ο «Δικαίωμα στην Πρόοδο-Κατσιφάρας» είναι καραΠα.Σο.Κ; Γιατί δεν αναφέρουν ξεκάθαρα ότι αυτός ο «Ζούμε Δυτικά-Παπαναστασίου» είναι κάργα Νέα Δημοκρατία; Ότι ο «Λαϊκή Συσπείρωση–Καραθανασόπουλος» είναι φόλα ΚΚΕ; Ντρέπονται να γράψουν ότι ο «Ελπίδα για τη Δυτική Ελλάδα-Χρυσανθακόπουλος» είναι Λα.Ο.Σ.; Γιατί αποφεύγουν όπως «ο διάβολος το λιβάνι» να αποτυπώσουν ότι η «Εθνική Συσπείρωση» είναι συνδυασμός μελών, οπαδών και στελεχών από τη «Χρυσή Αυγή»; Γιατί κανένας δεν αναφέρει –ανά τμήμα- το ποσοστό των άκυρων και των λευκών;
Αυτά σκεφτόμουν το βράδυ και την επομένη των εκλογών κι αποφάσισα -αφού η τεχνολογία το κάνει σχετικά εύκολο- να σας παρουσιάσω ένα μικρό δείγμα που αφορά μόνο τα ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
Στους πίνακες θα δείτε τα ποσοστά επί τοις %, του άκυρου και του λευκού ψηφοδελτίου ανά εκλογικό τμήμα. Θα βρείτε ονομαστικά –και ανά τμήμα- το «από… έως….» των ψηφοφόρων του χωριού μας και στο τμήμα 149, αυτό που ψηφίζουν οι «ομογενείς και υπήκοοι τρίτων χωρών», σταθείτε λίγο παραπάνω. (Τα συμπεράσματα που θα καταλήξετε αξίζουν το χρόνο που θα διαθέσετε).  

Εκλογικό Τμήμα
Εγγεγραμένοι
Ψήφισαν
Συμμετοχή
Αποχή
142
440
270
61,36 %
38,64 %
Παιδικός Σταθμός
Παναιτωλίου
από ΑΒΡΑΜΠΟΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
έως ΓΥΦΤΟΜΗΤΡΟΥ
ΣΟΦΙΑ 
Έλαβαν :
Άκυρα (στο τμήμα)
12
 4,44  %
Λευκά (στο τμήμα)
18
 6,66  %
Λαϊκή Συσπείρωση - ΚΚΕ
24
 8,89  %
Αντίσταση Πολιτών
9
3,33  %
Πα.Σο.Κ.- Κατσιφάρας
97
35,93  %
Αριστερή Παρέμβαση
2
 0,74  %
Εθνική Συσπείρωση - Χ.Α.
5
1,86  %
Οικολογική Ανασύνθεση
5
 1,86  %
Ν.Δ. - Παπαναστασίου
83
30,74  %
Ελπίδα - Λα.Ο.Σ.
6
2,22  %
Όικολογική Δυτική Ελλάδα
9
3,33  %

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop