Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Τελικά στο 146 Ε.Τ. Δ.κ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ - Δημοτικές 2010.

ο Παύλος Μοσχολιός νέος (ο παλιός) Δήμαρχος Αγρινίου.

 Οι δημοτικές εκλογές για το διευρημένο δήμο Αγρινίου, είναι πλέον ιστορία. Νικητές και ηττημένοι –κυρίως αυτοί- θα έπρεπε ήδη να κάνουν τον απολογισμό τους, να αποτιμούν και να σταθμίζουν, να αναλογίζονται τα τι, πως και γιατί της εκλογικής αναμετρήσεως. (Το κάνουν; Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία και θα σας τη διηγηθώ στο τέλος των σχετικών αναρτήσεων.)
Για άλλη μια φορά, η παράταξη που ελέγχει από το 1974 και μετά το δήμο Αγρινίου κατάφερε –αν και τα βρήκε «σκούρα» στο 2Ο γύρο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010- να διατηρήσει στην κατοχή της -κυριολεκτικά-  τη δημοτική εξουσία, επεκτείνοντας την σε ολόκληρη την καρδιά του Νομού, τα όρια της οποίας περιλαμβάνει ο νέος Δήμος Αγρινίου.
Η εκλογική αναμέτρηση –οι δύο Κυριακές του Νοεμβρίου- σηματοδότησε και την έναρξη της νέας εποχής για το Παναιτώλιο. Η προσπάθεια αρκετών χρόνων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν ακόμη τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καποδίστριας» και ζητούσε την ένταξη του χωριού μας στο Δήμο Αγρινίου, ευοδώθηκε.
Μακάρι οι άνθρωποι που από τον Ιανουάριο 2011 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου Αγρινίου, ας φανούν αντάξιοι των προσδοκιών όσων τους εμπιστεύτηκαν και ας καταφέρουν να πείσουν κι εκείνους που στάθηκαν απέναντι τους στην εκλογική αναμέτρηση.

--------------------------
Μετά την παρουσίαση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων της δημοτικής κοινότητος Παναιτωλίου και των συγκεντρωτικών του Δήμου Αγρινίου, θα ακολουθήσει post με τις προσωπικές μου εκτιμήσεις για τα εκλογικά δρώμενα στο δήμο τα τελευταία πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop