Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

142 Εκλογικό Τμήμα Παναιτωλίου-Δημοτικές εκλογές 2010

Τελικά στη δημοτική κοινότητα του χωριού μας.

Αμέσως μετά την έκδοση και την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών για το νέο διευρημένο δήμο Αγρινίου, τα επεξεργάστηκα και τα αποθήκευσα. Αυτό (που) κάνω τα τελευταία 30 χρόνια. Τα αποτελέσματα αποκτούν ιστορική σημασία, αφού μετά την «περιπλάνηση» του Παναιτωλίου στον αλήστου μνήμης Δήμο Θεστιέων και την αναζήτηση των ιστορικών μας καταβολών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ματαιοδοξίες τοπικών παραγόντων, το χωριό μας βρήκε τη θέση του εκεί που ανήκε από την αρχή, με την εφαρμογή του σχεδίου «Καποδίστριας».
Η παροιμία που λέει ο λαός μας «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σ’  αυτή την περίπτωση βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της. Μην πάει το μυαλό σας όταν λέμε για τοπικούς παράγοντες, (μόνο) στον Δημήτρη Τραπεζιώτη και κυρίως μην πάει μόνο σ' αυτόν.
Ο παλιός συμμαθητής και οιωνεί φίλος μου Δημήτρης, απλώς περπάτησε το δρόμο που χάραξαν άλλοι πριν απ' αυτόν, για δικούς του λόγους ο καθένας.
Παρατηρώντας τ' αποτελέσματα σταθείτε στο 149ο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν ομογενείς και «ομογενείς»  και «ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ». Εκείνος ο άθλιος ο Πάκης διαβάζει άραγε εφημερίδες; Στέκεται στα εκλογικά αποτελέσματα;  Τι νιώθει που ο υποψήφιος του κόμματος στο οποίο ακόμη ανήκει «βάζει» στην κάλπη του τα μισά ψηφοδέλτια απ'  όσα ο υποψήφιος του Πα.Σο.Κ.;
Η Νέα Δημοκρατία τα βλέπει αυτά; Εξακολουθεί να διατηρεί την ίδια γνώμη γαι την παροχή  δικαιώματος στην Ιθαγένεια; Το παράδειγμα των Τούρκων της Γερμανίας το έχουν υπ' όψη τους;  Βλέπουν την προφανή εκλογική αλλοίωση; Μπορούν, θέλουν ή καλλίτερα τολμούν ν' αντιδράσουν;

Εκλογικό Τμήμα
Εγγεγραμένοι
Ψήφισαν
Συμμετοχή
Αποχή
142
440
269
61,14 %
38,86 %
Παιδικός Σταθμός
Παναιτωλίου
από ΑΒΡΑΜΠΟΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
έως ΓΥΦΤΟΜΗΤΡΟΥ
ΣΟΦΙΑ 
Έλαβαν :
Άκυρα (στο τμήμα)
11
 4,09  %
Λευκά (στο τμήμα)
2
 0,74  %
Βασίλης Νικάκης - ΚΚΕ
26
 9,67  %
Παύλος Μοσχολιός – Πα.Σο.Κ.
136
50,56  %
Δημ.Σταμάτης – Ν.Δ./Λα.Ο.Σ.
94
34,94  %

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop