Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Παναιτώλιο, Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών.

"Παναιτώλιο2010", είναι ο τίτλος του νέου blog  -Δείτε το ΕΔΩ -, και το "ανακάλυψα" στη σύντομη πρωινή περιήγησή μου στο διαδίκτυο. Αντιγράφω από εκεί και σας παρουσιάζω την πλέον πρόσφατη ανάρτηση του, σχετική με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του χωριού μας.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ

"Σήμερα έλαβε χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Αλληλεγγύης Παναιτωλίου. Παλαιά μέλη έδωσαν το παρόν, ενώ είχαμε τη χαρά να καλοσωρίσουμε στο χώρο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και πολλά νέα μέλη. Ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Τραπεζιώτης και άλλοι τοπικοί φορείς μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα όμως επιθυμούμε να σταθούμε στην παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου κ. Παπαγιάννη Σπυριδούλας. Μας μετέδωσε την εμπειρία της, ανταλλάξαμε απόψεις και σύντομα θα ορίσουμε το πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Σύλλογο Αγρινίου, που είναι ο 4ος μεγαλύτερος Σύλλογος στην Ελλάδα.

Το ΔΣ"

Πηγή: Panaitolio2010
----------------------
Καλό ταξίδι παιδιά! Πάντα επιτυχίες και καλές ειδήσεις από το χωριό μας.

Παναιτώλιο, σύλληψη για κατοχή ηρωίνης.

Η μάστιγα απλώνει τα πλοκάμια της.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 νωρίς το απόγευμα, εποχούμενοι αστυνομικοί της ομάδος ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ακαρνανίας βρισκόταν σε υπηρεσία στο Παναιτώλιο.
Στη διάρκεια ελέγχου πολιτών συνέλαβαν Έλληνα υπήκοο 32 ετών, διότι κατείχε ηρωίνη βάρους 10 γραμμαρίων, τα οποία ήταν συσκευασμένα σε νάιλον. Όπως ήταν φυσικό, η ποσότητα της ηρωίνης κατασχέθηκε και ο παραβάτης του σχετικού νόμου συνελήφθη.
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αγρινίου.

Παναιτώλιο, φυσική προέκταση του Αγρινίου.

Τελειώνει στις 7 Νοεμβρίου το εκτρωματικό δημιούργημα του «Καποδίστρια»

Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010, με ανάρτηση που είχε τίτλο «Ενωτική κίνηση των δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και Παναιτωλικού» και υπότιτλο «(ή τι σκαρφίζονται για να μείνουν πολιτικά ενεργοί)» , σημείωνα:
«Προφανώς «έσφιξαν –πολύ- τα γάλατα», με τη συνένωση των Δήμων, με το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» 2 ή ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, όπως τελικά το ονόμασε ο Ραγκούσης. Με «το φόβο των Ιουδαίων», την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010 το απόγευμα, έγινε σύσκεψη εκπροσώπων των δήμων Θεστιέων, Παραβόλας και Παναιτωλικού, στο χώρο του ξενοδοχείου «Θέστιος», στο Βλοχό Θεστιέων.
Θέμα της σύσκεψης ήταν, να εξετασθούν οι δυνατότητες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για την δημιουργία νέου διευρυμένου δήμου.
Εκεί παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Θεστιέων κ. Δημήτριος Τραπεζιώτης, Παραβόλας κ. Βασίλειος Καπέρδας και Παναιτωλικού κ. Δημήτριος Γιαννοκώστας, δημοτικοί σύμβουλοι των εν λόγω δήμων δήμους και -ελάχιστοι, κι έχει τη δική του σημειολογική σημασία- δημότες.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν, ο δήμαρχος Θεστιέων, Δημήτριος Τραπεζιώτης είπε:
«Ενόψει αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης και αυτών των συνεδρίων κρίθηκε σκόπιμο, ότι θα είναι χρήσιμο και ωφέλιμο,…….να εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας Αυτοδιοικητικής Ενότητας, ……προκειμένου να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων….αξίζει να γίνει ένας νέος δήμος, στη βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας….. το θέμα της έδρας (Σ.Σ. του προτεινόμενου υπό σύσταση δήμου) να μείνει στην άκρη προς το παρόν»
Σου χρειάζεται «στόλισμα» Βασίλη, παλιέ μου φίλε.
Ο δήμαρχος Παραβόλας Βασίλειος Καπέδρας είπε:
«Ότι είναι να πούμε, να το πούμε σήμερα,……. Υπάρχουν δύο τάσεις (σ.σ. στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παραβόλας). Η μία συνένωση με τον ισχυρό δήμο Αγρινίου και η άλλη, να γίνει ένας δήμος ενιαίος, στη βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας», ενώ ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δεύτερης. Παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του δήμου Παραβόλας, (ως έδρας του νέου –υπό σύσταση- δήμου), λέγοντας πως υπάρχει νέο Δημοτικό κατάστημα 2.500 τμ. ενώ έκανε και «παραχωρήσεις» καθώς «δέχθηκε» ως όνομα (του νέου –υπό σύσταση- δήμου) το «Δήμος Θεστιέων, ακόμα-ακόμα και Δήμος Τριχωνίδας».
Ο δήμαρχος Παναιτωλικού κ. Δημήτριος Γιαννοκώστας είπε:
«Μας συμφέρει να κάνουμε τον νέο δήμο, δεν παίζει κανένα ρόλο η έδρα……Στο ίδιο σχήμα να μπει και ο δήμος Παρακαμπυλίων,……έκανα λάθος και το παραδέχομαι…..που υποστήριξα (παλιότερα) την ένταξη του Αγρινίου στην Τριχωνίδα (Αναπτυξιακή)».
Η θέση του Δημάρχου Θεστιέων Δημήτρη Τραπεζιώτη και των δημοτικών συμβούλων του, είναι ανακόλουθη. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεστιέων -δημοτικό διαμέρισμα του οποίου είναι το Παναιτώλιο, - είχαν πάρει απόφαση που ανέφερε, ότι «δεν θα δεχθεί (σ.σ. το δημοτικό συμβούλιο) αλλαγή στα σημερινά δημοτικά του όρια, ακόμη κι αν προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση».

*** Η θέση μου, για τις συνενώσεις των Δήμων ήταν ξεκάθαρη και την κατέθεσα από τον Αύγουστο του 2008, σε ανάρτηση με τίτλο,«Ο «Καποδίστριας 2, Αναγκαίος και Επιβεβλημένος» (Διαβάστε το νήμα).
*** Ενώ για την πιθανότητα να υπάρξει συνένωση του Δήμου Θεστιέων και –ειδικότερα του Δ.Δ. Παναιτωλίου- με άλλον πλην του Δήμου Αγρινίου, έγραφα τον Σεπτέμβριο 2008, με τίτλο:
«Δήμος Θεστιέων: Πιο καλή η μοναξιά ή ΕΝΤΑΞΗ στο ΑΓΡΙΝΙΟ;» (Διαβάστε το νήμα),
«Είναι Η ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ και -πιστεύουμε- του συνόλου των κατοίκων του Δ.Δ. Παναιτωλίου ότι το μέλλον της πρώην κοινότητος Παναιτωλίου, βρίσκεται στην ένταξή της στο Δήμο Αγρινίου. Δεν υπάρχει άλλη προοπτική. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν προσωπικά ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ τα υποστηρίζουν. Οι πολίτες της πρώην κοινότητος ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ οργανικά, οικονομικά και κοινωνικά είναι από χρόνια ενταγμένοι στον ιστό του ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Η -προ ετών- ένταξη του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ στο δήμο Θεστιέων, ήταν λάθος και βήμα στο παρελθόν.
Το λάθος αυτό πρέπει να διορθωθεί με κάθε τρόπο και ο Καποδίστριας 2, είναι μοναδική ευκαιρία. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται να είναι σίγουροι πως θα λογοδοτήσουν στους πολίτες του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ.
Όταν τα Καλύβια ανήκουν στο Δήμο Αγρινίου, όσοι δεν βλέπουν ότι το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ είναι πλέον κομμάτι της πόλεως του Αγρινίου, πρέπει απλώς να εξυπηρετούν δικές τους πολιτικές ή εκλογικές σκοπιμότητες, προσωπικά (μικρο-μεγαλο) συμφέροντα ή είναι γεωγραφικά και πολιτικά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ.
Ας διαλέξουν σε ποιά κατηγορία ανήκουν! Σε τελική ανάλυση ας διαλέξουν με ποιούς θα πάνε και ποιούς θ' αφήσουν»!
--------------------------

Πλέον ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι πραγματικότητα. Δεν μπορώ να γνωρίζω και –για να είμαι ειλικρινής- με αφήνει «αδιάφορο», αν η ένταξη των Παρακαμπυλίων ή του Αγγελοκάστρου στο Αγρίνιο, θα τους ωφελήσει ή θα τους βλάψει.
Αισθάνομαι όμως ότι, το Παναιτώλιο ως Δημοτικό Διαμέρισμα του νεοσύστατου –με την έννοια των νέων του ορίων- Δήμου Αγρινίου, έχει μόνο να ωφεληθεί. Ούτως ή άλλως από τότε που εμείς οι σημερινοί πενηντάρηδες ήμασταν παιδιά, το Παναιτώλιο ήταν κομμάτι του Αγρινίου.
Η ένταξή του, πριν μια δεκαετία στον τέως Δήμο Θεστιέων, αποτέλεσε, για το Παναιτώλιο, στροφή προς τα πίσω.
Το διάστημα που μεσολάβησε ήταν πεταμένος χρόνος, σε μια υπόθεση από την αρχή χαμένη. Μια υπόθεση που τους μόνους που ωφέλησε ήταν τους καιροσκόπους, τους ιδιοτελείς και τους (μωρο)φιλόδοξους. (Σήμερα, όλοι αυτοί τρέχουν να προλάβουν.)
Το Παναιτώλιο πάντα αποτελούσε το φυσικό προάστιο του Αγρινίου.
Ήμουν μικρό παιδί κι αυτό που για άλλους της ηλικίας μου, ήταν ολόκληρο ταξίδι για εμένα και τους συνομηλίκους μου, ήταν βόλτα με το ποδήλατο (το –παλιό- μάρκας Bismark, αρχικά του πατέρα μου και μετά του, μακάριου από το 1980, εξαδέρφου μου Βασίλη Κονιαβίτη).
Με το Μιχάλη Γαλαζούλα (το συγχωριανό μας, για πολλά χρόνια, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου), τον Χρήστο Πριόβολο (γνωστό Παναιτωλιώτη πολιτικό μηχανικό και Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας στο Δήμο Αγρινίου), τον Κωνσταντίνο Προβίδα (Παναιτωλιώτη δημοσιογράφο του τοπικού Ραδιοφώνου και της τηλεοράσεως «Αχελώος»), συζητούσαμε τη σύσταση επιτροπής κατοίκων του Παναιτωλίου, που θα αναλάμβανε την πρωτοβουλία της εντάξεως του χωριού μας στο Αγρίνιο. Την ίδια χρονική περίοδο ο Κωνσταντίνος Χειμώνας, αρθρογραφούσε σχετικά στον τοπικό τύπο.
Τότε, η προσπάθεια μας -πάνω από μια δεκαετία πριν το νόμο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»- δεν υλοποιήθηκε. Έστω και τώρα, μετά από τρεις σχεδόν χαμένες δεκαετίες, η ιστορία χαράζει το δύσβατο μονοπάτι της και το Παναιτώλιο βρίσκει το δρόμο του.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αστυνομία «μαύρο χάλι»!

«Κάτι δεν πάει καλά. Άλλαξε το DNA.»

Μονίμως τα τελευταία χρόνια –που λείπω από τον τόπο- είχα την απορία για το τι ακριβώς συμβαίνει με τους αστυνομικούς και την αστυνομία, καθώς και τη γενικότερη αδυναμία τους να κάνουν τον λαό μας να αισθανθεί ασφαλής.
Το καλοκαίρι που πέρασε, παρατηρώντας προσεκτικá, μπόρεσα να προσεγγίσω το ζήτημα και να καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα.
Όλα είναι απογοητευτικά για τις δυνατότητες της Αστυνομίας να ελέγξει την καθημερινή εγκληματική δραστηριότητα και την εν γένει παραβατική συμπεριφορά, ολοένα και μεγαλύτερων ομάδων πληθυσμού.
Το σημαντικότερο απ’ όλα. Αν προσέξετε τους Έλληνες ένστολους, θα διαπιστώσετε με θλίψη –ότι παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα από την ελληνική αριστερά- σε καμία περίπτωση- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ. Είναι απλώς, κάποια μαλθακά, φοβισμένα, παιδάκια που τους έδωσαν μια στολή. Τρέμουν τον ίσκιο τους, ΔΕΝ είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, είναι απλά κάποιες χιλιάδες ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, επιπλέον.
Εντελώς αστεία όμως, είναι η εικόνα της δημοτικής αστυνομίας.
Πρόκειται για μια άθλια ομάδα ατόμων. Αγύμναστοι τριαντάχρονοι, καλοβολεμένοι, εντελώς «χύμα», σουλατσάρουν σκύβοντας και σέρνοντας τα πόδια τους από βαρεμάρα, λιώνουν τα παπούτσια τους βαριεστημένα στους δρόμους της Αθήνας, ατημέλητοι, αξύριστοι, με το «σπινθηροβόλο βλέμμα» «κοιμισμένης αγελάδας».
Παρέα τους έχουν κάτι βαμμένα, ένστολα κοριτσάκια  -που δίνουν την εντύπωση ότι, ψάχνουν «κάτι άλλο». Τα μαλλιά τους χυμένα και τα τζόκευ να προεξέχουν αστεία,  διότι δε χωράνε στο κεφάλι. Υποτυπώδη αστυνομία χίπικου κοινοβίου.  Άστε που μερικοί σε παρέες χαριεντίζονταν –αρσενικοί και θηλυκοί- μεταξύ τους καταμεσής του δρόμου.
Λοιπόν όντως αυτοί δεν είναι αστυνομικοί, ούτε «δημοκράτες» αστυνομικοί. Είναι μια αστεία κομπανία σουλατσαδόρων.
Συζήτησα τα συμπεράσματα μου, με στενό συγγενή –παλιό αριστερό, με διώξεις, κυνηγητό και μπλεξίματα.
Συμφώνησε μαζί μου και υπερθεμάτισε:  
«… Κάτι δε πάει καλά, άλλαξε το DNA. Δημιουργήθηκε ένα είδος αστυνομικού που δεν μπορεί να λειτουργήσει, με κανέναν τρόπο. Παρακολούθα τους στις διαδηλώσεις, όπου αντί να τρέχουν τους διαδηλωτές, τρέχουν οι ίδιοι πάνω κάτω, φωνάζουν τρομαγμένοι, είναι γεμάτοι πανικό και γενικώς τρέμουν. Στην εποχή μου δεν ήταν έτσι. Στα νιάτα μου ήμουν αριστερός. Κατεβαίναμε σε συγκεντρώσεις, και τις διαδηλώσεις τις συνόδευαν λίγοι αστυνομικοί, που γνώριζαν ποιον να συλλάβουν και παραλύαμε οι υπόλοιποι. Τότε, μέσα σε δευτερόλεπτα σε «μάγκωναν». Τώρα τα κάνουν πάνω τους στις διαδηλώσεις. Μόνο στους φιλήσυχους πολίτες κάνουν τους μάγκες.»

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Παραβάτες του νόμου στο Παναιτώλιο

με παιχνιδομηχανή και σιδηρογροθιά.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδος στις επτά περίπου το βράδυ,  συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ/Α.Δ. Ακαρνανίας,  24χρονος Έλληνας διότι σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του μία σιδερογροθιά.Την ίδια ημέρα και μία περίπου ώρα αργότερα, συνελήφθη 32χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης καταστήματος,  διότι κατελήφθη να λειτουργεί, στην καφετέρια της οποίας έχει την εκμετάλλευση, ένα ηλεκτρονικό – ηλεκτρικό παιγνιομηχάνημα για την διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων.
Ο συλληφθέντες, μετά την προανάκριση και το σχηματισμό δικογραφίας -για παράβαση των σχετικών νόμων- οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αγρινίου.

Ο Ρουμελιώτης, τη γλύτωσε στο σκάνδαλο "Κοσκωτά"

και τώρα είναι εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ!!!

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα. Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Γεωργίου (Β΄) Παπανδρέου -τρίτος γόνος της βασιλικά «δημοκρατικής» οικογένειας- ότι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Τι; Τον ξεχάσατε κιόλας;
Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή και επιτροχάδην.

από τον Κοσκωτά στους .."Κοσκωτάδες".
*** Ρουμελιώτης Παναγιώτης: Στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου Β΄, ο οποίος διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1987 έως το 1989 και Υπουργός Εμπορίου το 1987, καθώς και Ευρωβουλευτής την πενταετία από το 1989 -1994.
Είναι -σύμφωνα με το βιογραφικό του- πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής. Επίσης είναι -αυτά όχι πρώην- Οικονομικός Επιστήμονας, πολυγραφότατος συγγραφέας, καθηγητής των Πανεπιστημίων «Πάντειου», «Πειραιά» και «Σορβόννης», και πρόεδρος στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Να θυμηθούμε λίγο τη σύγχρονη πολιτική μας Ιστορία;
Στις 27 Σεπτεμβρίου 1988 αποφασίζεται η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο  για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία -166 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 121 κατά, ενώ για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν 165 υπέρ και 121 κατά.
Μαζί του παραπέμφθηκαν οι υπουργοί,  Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας, Γεώργιος Πέτσος, Παναγιώτης Ρουμελιώτης και Δημήτρης Τσοβόλας. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο Αχμέτ Σαδίκ και ο δολοφονηθείς -μόλις την προηγούμενη ημέρα- Παύλος Μπακογιάννης, που η θέση του ήταν κενή.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης. Δεν δικάστηκε ποτέ, λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Ο σημερινός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ (και στην Ευρώπη ισχύει ότι και στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όπου «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει») τη γλύτωσε και δεν παραπέμφθηκε, χωρίς ίδιος να επιδιώξει την άρση της ασυλίας του.
Μάλιστα σε συζήτηση που διοργάνωσε ο Πολιτικός Όμιλος για την Δημοκρατία και την Πατρίδα και το Ίδρυμα Δελιβάνη με θέμα, «Πως θα βγούμε από την κρίση», υποστήριξε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά στην νεώτερη ιστορία της που η Ελλάδα πτωχεύει, δανείζεται από τους Ευρωπαίους και τίθεται υπό διεθνή επιτήρηση, λόγω των πολέμων που ενεπλάκη και των καταστροφών που υπέστη κατά το παρελθόν. Στις μέρες μας….ο καταναλωτισμός, μας οδήγησε σε αύξηση της υπερχρέωσης και πτώση της παραγωγικότητας και των εξαγωγών μας. Συν την αδυναμία ελέγχου, σωστού φοροεισπρακτικού μηχανισμού και της ατιμωρησίας, (Σ.Σ. κοιτάτε θράσος ο κύριος καθηγητής!!!) οδηγήθηκε η οικονομία μας στην κατάσταση την σημερινή.
Πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε κερδοφόρα προϊόντα, οι οποίες έχουν μηδενισθεί τα τελευταία χρόνια να τονωθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αυξηθεί η παραγωγική μας διαδικασία. …
..τέρμα τα δάνεια και να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα. Η Ελλάδα ποτέ δεν βρέθηκε σε τόσο δύσκολη θέση τα τελευταία 30 χρόνια. Η Ευρώπη έχει μεγάλη ευθύνη, για την έλλειψη πολιτικής βούλησης να δει κατάματα την κατάσταση και να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για να προστατευθεί και η ίδια»!
Τι ωραία που τα είπε..
Ξέχασε βέβαια να μας πει για την δική του -τεράστια- ευθύνη.
Ζητάει από τους Έλληνες τα ρέστα όταν εισπράττει πλουσιοπάροχους μισθούς τους οποίους πληρώνουν τα κορόιδα.
Τα ρίχνει και στην Ευρώπη, λες κι ήμουν εγώ Ευρωβουλευτής και ας της χρωστάει (εκείνος) το ότι δεν βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την μη άρση της ασυλίας του.
Στη μέση μιας δίνης όπου όλοι αναφέρονται στους Έλληνες με βαρείς χαρακτηρισμούς και οι επιεικέστεροι από αυτούς είναι «κλέφτες» και «απατεώνες», οι αδιάφθοροι του κινήματος, διόρισαν έναν άνθρωπο που ήταν πρώτη μούρη και βουτηγμένοςμέχρι τα μπούνια, στο «σκάνδαλο Κοσκωτά».

Χρηματοδότης «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ» ταινίας ο Θύμιος Σώκος

όχι από τα δικά του, από τα δικά μας χρήματα, μαζί με την ΕΡΤ και την «Albanian Press».

Γίνεται τεράστια προσπάθεια, τώρα που το Πα.Σο.Κ. επέλεξε να μην είναι ο (Ευ)Θύμιος Σώκος υποψήφιος περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα, να θεοποιήσουν τον συγκεκριμένο και το έργο του.
Το ότι ο πρώην Δήμαρχος και Νομάρχης Αιτ/νίας, έχει τεράστιο πέρασμα στα ΜΜΕ –πιθανόν και λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητος του αδελφού του, πολιτικός συντάκτης της εφημερίδος «Ελευθεροτυπία»- είναι γνωστό ακόμη και στα μικρά παιδιά, στην Αιτ/νία.
Αρχίζοντας πολιτική δράση ως σύμβουλος –κοντά σε σημαντικά στελέχη του Ανδρεϊκού Κινήματος, την εποχή της παντοδυναμίας του ιδρυτή του- ο (Ευ)Θύμιος διορίστηκε στη συνέχεια Νομάρχης, πριν τον εμφανίσουν ως Μεσσία υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου, απέναντι στην υποψηφιότητα του Θωμά Μπαλαούρα.
Οι φατριασμοί και οι αντιπαλότητες στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν επέτρεψαν –τότε- στον νηφάλιο και πάντα χαμογελαστό Θωμά, να τον κερδίσει –πιθανόν και από την πρώτη Κυριακή- και να σταματήσει εκεί «το πανηγύρι».
Η πλάκα είναι ότι, αυτοί που τα χρόνια που ακολούθησαν, άκουγαν για τον «πετυχημένο» -Δήμαρχο στην αρχή και Νομάρχη στη συνέχεια- και έβγαζαν φλύκταινες, ήταν ακριβώς αυτοί που πρωταγωνίστησαν στην «Πύρρειο» νίκη του (Ευ)Θύμιου Σώκου. Ήταν αυτοί που οδήγησαν το Δήμο Αγρινίου, δέσμιο στα χέρια του, μετατρέποντας εκλογικά τμήματα προπύργια του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε χώρους παρελάσεως για τον, μετέπειτα, άσπονδο εχθρό τους και τότε ευκαιριακό σύμμαχό τους.
(Τι θυμήθηκα τώρα! Θα τα πούμε σε έκταση και με λεπτομέρειες, άλλη φορά).

*** Η ιστορία διαδραματίζεται, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Νομαρχίας Αιτ/νίας, ανήμερα της Αναστάσεως. Ειδικότερα, όπως αναφέρει:
«Μεγάλο Σάββατο. Τα πυροτεχνήματα για τη γιορτή της Ανάστασης θα αποτελέσουν την αφορμή να αναζωπυρωθεί μια παλαιότερη, σκοτεινή έχθρα μεταξύ του Λουάν και του Θύμιου. Του ξένου και του ντόπιου, του άθεου και του Θρήσκου, της ξεροκεφαλιάς και του «γαμώτο». Η ιστορία μας καταλήγει σε ένα δράμα. Θύμα της ο Χάρης, παιδί μεταναστών. Αλβανός και Έλληνας μαζί. Χριστιανός και Μουσουλμάνος. Μπαίνει ανάμεσα τους να βοηθήσει, αλλά το βουνό είναι ψηλά και είναι ΜΠΡΟΣΤΑ».

Είναι απόσπασμα από την παρουσίαση της ταινίας «Το Βουνό Μπροστά», του σκηνοθέτη Βασίλη Ντούρου. Η ταινία, της οποίας τα γυρίσματα έγιναν στην Αιτ/νία, έχει ως χορηγούς τη οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Ελληνική –κρατική-Ραδιοτηλεόραση και την αλβανόφωνη εφημερίδα «Albanian Press». Το casting της ταινίας απαρτίζεται –κυρίως- από Αλβανικής καταγωγής και Αλβανούς ηθοποιούς.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτ/νίας χρηματοδότησε, από το υστέρημα και τον ιδρώτα των κόπων των πολιτών της, μια ρατσιστική, σε βάρος των Ελλήνων, ταινία:
► Τη χρονική στιγμή που η Ελληνική κοινωνία, καλείται να αποφασίσει για την εθνική της επιβίωση.
► Τη στιγμή που στην Ελληνική Κοινωνία, συνεχώς –και με ευθύνη των φορέων της εξουσίας- χαλαρώνουν οι συνεκτικοί δεσμοί των μελών της.
► Τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία καλείται να αποφασίσει, αν θέλει μαύρους τσολιάδες στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλβανούς αστυνόμους στους Ελληνικούς δρόμους και στις γειτονιές και μουσουλμάνους δασκάλους στα σχολεία των παιδιών της.
Το τι χρηματοδοτεί και τι όχι η «Albanian Press», μας είναι αδιάφορο.
Αλβανική εφημερίδα είναι, στα αλβανικά σκέπτονται και τη γράφουν οι συντάκτες της, σε Αλβανούς απευθύνεται, από Αλβανούς διαβάζεται, τα αλβανικά συμφέροντα εξυπηρετεί, στο τέλος της γραφής.

*** Όμως ο (Ευ)Θύμιος Σώκος, ο Νομάρχης Αιτ/νίας, έλυσε μήπως, τα προβλήματα του Νομού;
► Την ανεργία -που μαστίζει τον τοπικό πληθυσμό;
► Φρόντισε και πέτυχε την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και –πλέον, ήσυχος από έγνοιες και σκέψεις- εστίασε ως επίκεντρο των ενδιαφερόντων του, την αλβανική έβδομη «τέχνη»;
► Ποιός τον διαβεβαίωσε –πέρα από τους κολλητούς ή τους παρατρεχάμενους- ότι οι Αιτωλοακαρνάνες είναι σύμφωνοι, να χρηματοδοτεί με τα λεφτά τους –αλβανικές- παραγωγές γεμάτες με ρατσιστικές προσβολές σε βάρος των Ελλήνων και μια σειρά από ηλίθιες αναφορές και «(δια)νοήματα»;
► Γιατί δεν πρόσφερε τα λεφτά (μας) η – απρόσμενα γενναιόδωρη- Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ως υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές με οικονομικές δυσκολίες;

*** Προφανώς ο Νομάρχης βρήκε ευχάριστο το ρόλο του παραγωγού αλβανικών –για να είναι στο πνεύμα της εποχής- western’s.
Όπως επίσης προφανέστατα – κι αυτή είναι παλιά διαπίστωση- του αρέσει η δημοσιότητα και όποιο όφελος απορρέει από αυτήν και κοιτάζει να τη διασφαλίσει με κάθε τρόπο και μέσο.
Κατόπιν τούτων να το χαίρονται «Το βουνό μπροστά» ο Νομάρχης και η κουστωδία του.
Άντε και εις ανώτερα κ. (Ευ)θύμιε Σώκο. Ολόψυχα σας το ευχόμαστε: αϊντε μπρέ, «παραγωγός στο Bollywood», τώρα που οι Ινδοί και Πακιστανοί (συν)ιθαγενείς σου στο Νομό, αισθανθούν νοσταλγία για την πατρίδα τους και τους Έλληνες να τους «καταπιέζουν». Νέοι λεωφόροι δόξας σας ανοίγονται. Ελπίζουμε μόνο οι ψηφοφόροι να άνοιξαν –για τα καλά και οριστικά- τα στραβά τους.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη γκέλα o ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Παραμένει πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Με τραγική εμφάνιση ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναιτωλίου, αναδείχθηκε ισόπαλος, σκορ 2-2, με αντίπαλο τις αδύναμες Ελπίδες Αγρινίου, που απέσπασαν τη δεύτερη ισοπαλία τους σε τρείς αγώνες.
Πέταξε έτσι στα σκουπίδια, τους πρώτους φετινούς βαθμούς του, έφτασε στους επτά βαθμούς και δέχθηκε και τα δύο πρώτα τέρματα για την αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν είχε δεχθεί -μέχρι σήμερα- τέρμα σε δύο αγώνες πρωταθλήματος και έναν κυπέλλου.
Πρώτη νίκη και βαθμολογική ανάσα για την ομάδα του Καινούριου, ενώ κακή είναι η περίοδος, στο ξεκίνημα της, για τον Άρη Αιτωλικού και το Γ.Ο. Μεσολογγίου.
Αναλυτικά είχαμε:
  
Αποτελέσματα (3η Αγωνιστική) - Πρωτάθλημα 2010-11

α.α.ΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενος
Σκορ
1.
Ελπίδες Αγρινίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
2-2
2.
Αλυζιακός Μύτικα
Άρης Αιτωλικού
1-1
3.
Εθνικός Γουριάς
Ηρακλής Αστακού
2-4
4.
ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου
Προμηθέας Γαυρολίμνης
4-1
5.
Αμφίλοχος
Α.Ε. Ευηνοχωρίου
1-0
6.
Γ.Ο. Μεσολογγίου
Αμβρακικός Λουτρού
2-2
7.
Α.Ε. Τρικόρφου
Ατρόμητος Αντιρίου
1-2
8.
Αετός Σταμνάς
Α.Ο. Πλαγιάς
1-1

Βαθμολογία (3η Αγωνιστική)

α.α
Ομάδα
 Α.
 Ν.
  Ι.
 Η.
Τέρματα
Βαθμοί
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παν. 
3
2
1
0
 5-2
 7
-
Ατρόμητος Αντιρίου
3
2
1
0
6-3
7
-
Αλυζιακός Μύτικα
3
2
1
0
6-2
7
4.
Ηρακλης Αστακού
3
2
0
1
8-7
6
5.
Αμφίλοχος Αμφιλοχίας
3
2
0
1
6-3
6
-
Γ.Ο. Μεσολογγίου
3
1
2
0
5-3
5
-
Άρης Αιτωλικού
3
1
2
0
5-2
5
8
Π.Α.Ο. Δόξα Καινουρίου
3
1
1
1
6-5
4
-
Αετός Σταμνάς
3
1
1
1
6-6
4
-
Α.Ε Τρικόρφου
3
1
1
1
2-3
4
11
Α.Ε. Ευηνοχωρίου
3
1
0
2
7-7
3
-
Αμβρακικός Λουτρού
3
0
3
0
4-4
3
13.
Ελπίδες Αγρινίου
3
0
2
1
3-7
2
14.
Α.Ο. Πλαγιάς
3
0
1
2
1-4
1
15.
Εθνικός Γουριάς
3
0
0
3
4-9
0
-
Προμηθέας Γαυρολίμνης
3
0
0
3
2-10
0

* Τις επόμενες δύο -4η & 5η- αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος στο Παναιτώλιο, τον Α.Ο. Πλαγιάς -σε ένα αγώνα που ΠΡΕΠΕΙ, εύκολα ή δύσκολα, να επικρατήσει- και τον Ατρόμητο Αντιρίου.
Σε περίπτωση διπλού νικηφόρου αποτελέσματος, το βαθμολογικό προβάδισμα της ομάδος μας θα είναι τεράστιο και σημαντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Γερά και με προσοχή, να συνεχίσουμε ότι καλό ξεκινήσαμε την φετινή αγωνιστική σεζόν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παν.- ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου

Τοπικό ντέρμπι -για το κύπελλο Αιτ/νίας- στο Δήμο Θεστιέων.

Από τα καπρίτσια της κληρωτίδας γεννήθηκε τοπικό ντέρμπι στο Δήμο Θεστιέων. Στους αγώνες του κυπέλλου Αιτ/νίας, στον 2ο όμιλο, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναιτωλίου αντιμετωπίζει ως γηπεδούχος -φέτος, διότι πέρυσι η έδρα ήταν αντίστροφη- την ομάδα ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου. Πρόκειται για το τελευταίο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων με αυτή τη δημοτική σύσταση, καθώς ο "Καλλικράτης" εντάσσει το Δήμο Θεστιέων στον Μητροπολιτικό -στην ουσία- Δήμο Αγρινίου. 

Αναλυτικά:

2ος Όμιλος
α.α
Γηπεδούχος
Φιλοξενούμενος
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παναιτ. Π.Α.Ο. Δόξα Καινουρίου
2.
Μεδεών Κατούνας Ηρακλής Αστακού
3.
Αμβρακικός ΛουτρούΠΑΟ Αγρινίου
4.
Παναιτωλικός Αλυζιακός Μύτικα
5.
Α.Ε. Αγίου Δημητρίου Δάφνη Μεγάλης Χώρας
*
Στην άλλη φάση ανευαγώνος ο Αμφίλοχος
**
Στην άλλη φάση ανευαγώνος οι Ελπίδες Αγριν.


1ος Όμιλος
α.α
Γηπεδούχος
Φιλοξενούμενος
1.
Κεραυνός ΓαβαλούςΑετός Σταμνάς
2.
Αχελώος Νεοχωρίου Ατρόμητος Αντιρίου
3.
Γ.Ο. Μεσολογγίου Όμηρος Νεοχωρίου
4.
Ακράτητος ΔάφνηςΜεσολόγγι 2008
5.
Εθνικός Γουριάς Ακαδημια Ναυπάκτου
6.
Α.Ε. ΜεσολογγίουΑστέρας Κεφαλόβρυσου
*
Στην άλλη φάση ανευ  αγώνος ο Αρης Αιτωλικού
**
Στην άλλη φάση ανευαγώνος ο Αστέρας Μεσολ.


Εκκλησία και ΜΚΟ σε αγαστή σύμπνοια.

Ποιός είναι ο ρόλος του  Μεσσηνίας Χρυσόστομου;

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας καθημερινά δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι, δρά με οργανωμένο σχέδιο κι πως οι κατά καιρούς δηλώσεις του, υπέρ των λαθρομεταναστών, δεν είναι «χριστιανικά λόγια αγάπης που παρερμηνεύτηκαν» (!) όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του. Άσε που έχει και «οπαδούς», λες κι είναι αθλητικός σύλλογος.
Και εις ανώτερα Σεβασμιότατε....
Άλλωστε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καλαμάτας -Δευτέρα 8/2/2010- πρωτοσέλιδη είδηση αποτέλεσε η συμμετοχή του σε «συζήτηση», στο κτίριο της παλιάς βουλής, με τίτλο «Προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας»

Ολόκληρο το άρθρο:
«Σε συζήτηση για μετανάστες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας
Σε συζήτηση που θα γίνει σήμερα στις 7 το βράδυ στην Παλιά Βουλή με τίτλο «Προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας» θα πάρει μέρος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος (σσ: όλα τα καλά παιδιά) και θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάν. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χ. Κυριαζής, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δ. Μπράτης.»

Προφανώς δεν ήξεραν πως να ονομάσουν -ή μήπως να χαρακτηρίσουν- οι οργανωτές, την εκδήλωση (συνέδριο; προπαγανδιστικό σεμινάριο; στήριξη του λαθρονομοσχεδίου; κλπ.) και προκειμένου να μειώσουν τις όποιες αντιδράσεις, την ονόμασαν «συζήτηση», σε μια προσπάθεια υποβάθμισης.
Προς τι λοιπόν οι απορίες.. 
Ναι βρε αδελφέ, μια κουβεντούλα κάνανε, έτσι μεταξύ τύρου, αχλάδου και τσίπουρου.

*** Συντονιστής της «συζήτησης» ήταν ο Νίκος Αλιβιζάτος, (..σώώπα! μας εξέπληξαν!) ο γνωστός υπερασπιστής του Λιάκου, της Ρεπούση, της Δραγώνα. Χρειάζονται άλλες συστάσεις;
(Σεβασμιότατε Μεσσηνίας, κυλήσατε, προσοχή στις παρέες σας!)
*** Έλαβε μέρος και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Απολύτως φυσικά. Η εργασιακή κόλαση που δημιουργεί η λαθρομετανάστευση, είναι οικονομικός παράδεισος για τον ΣΕΒ.
*** Έλαβε μέρος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Βέβαια! Το θαυμάσιο είδος των μονοκοτυλήδονων «εκπροσώπων του νόμου» μυρίστηκαν χιλιάδες αιτήσεις απόκτησης ιθαγένειας, προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.
(Επί τη ευκαιρία να γράψω και την τοπική (αμερικάνικη) άποψη για το θέμα.
- Τί είναι 1000 δικηγόροι στον πάτο της θάλασσας;
- «Μια καλή αρχή».)
*** Όσο για την συμμετοχή του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έχουμε καλύτερη (Ελληνική και εκατονταετιών) άποψη. «Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι».

►►► Μερικά εύλογα ερωτήματα:
* Αλήθεια, εμείς, εσείς οι μα$#@ς πληρώσαμε γι' αυτήν την «συζήτηση»; Πάλι εμείς οι ..Έλληνες – βγάλαμε τα μάτια μας, με δικά μας έξοδα;
* Ποιός φορέας την διοργάνωσε;
* Και το πιο σπουδαίο: «ΕΓΩ», «ΕΣΥ» οι ΕΛΛΗΝΕΣ γενικά , γιατί δεν προσκληθήκαμε;

Στη «Δημοκρατία», το 2010, αλλοιώνουν τα πρακτικά της Βουλής.

Αφαιρέθηκε ότι είναι «μουσουλμάνος» Ομπάμα.

Επειδή μπορεί κάποιος να σκεφτεί, ότι τα βγάζω από το μυαλό μου και είναι αδύνατον να είπε -ΜΕΣΑ στη βουλή- τέτοια κοτσάνα ο Χρυσοχοΐδης, διαβάστε -στη συνέχεια- ολόκληρη την τοποθέτηση του, όπως ήταν αρχικά στα πρακτικά και όπως υπάρχει σήμερα, μετά τη σχετική κοπτική-ραπτική και τη λογοκρισία που υπέστησαν οι ομιλίες όλων των εμπλεκομένων στη συζήτηση.

Η συζήτηση είναι από τη συνεδρίαση της 8ης Φεβρουαρίου 2010, όπου δήλωνε απαντώντας στην αρχική τοποθέτηση του Λα.Ο.Σ.:
Χρυσοχοΐδης: «......................Θέλω, επίσης, να σας πω το εξής: Αν οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι εμείς έχουμε πεντακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα, προφανώς το ακούνε από εσάς. Διότι εμείς έχουμε κάπου πενήντα, εξήντα χιλιάδες μουσουλμάνους σε αυτή τη χώρα.....................................................................
Τρίτον, ως γνωστόν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μουσουλμάνο Πρόεδρο. Σε τι συνίσταται, λοιπόν, η δυσφήμιση της χώρας και η απαγόρευση να μη δώσουν βίζα;»
.............................................
Κοραντής: «Μουσουλμάνο; Για πείτε στον Ομπάμα ότι είναι μουσουλμάνος!»


Ασύμβατες έννοιες....

Σήμερα, αν προσπαθήσετε να τα διαβάσετε, δεν θα βρείτε την -επιεικώς άστοχη- αναφορά του υπουργού. 
Την άλλαξαν προς το... κοσμιότερο.
Χρυσοχοΐδης: «.................. Θέλω, επίσης, να σας πω το εξής: Αν οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι εμείς έχουμε πεντακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα, προφανώς το ακούνε από εσάς. Διότι εμείς έχουμε κάπου πενήντα, εξήντα χιλιάδες μουσουλμάνους σε αυτή τη χώρα................».
..............................................
Για Ομπάμα και Ισλάμ ούτε κουβέντα. «Φάγανε» επίσης και τα λόγια του Κοραντή.
Μάλιστα για να μπαλώσουν την κοτσάνα του Χρυσοχοΐδη έσβυσαν ολόκληρη παράγραφο:
Καρατζαφέρης: «...................Κύριε Υπουργέ, εάν με τόση επιπολαιότητα αντιμετωπίζετε τα πράγματα, καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είστε. «Ο Αμερικανός Πρόεδρος, είναι μουσουλμάνος».
Επιπολαιότητα που δεν συγχωρείται σε Υπουργό και μάλιστα σε Υπουργό που έχει κάνει πολλά ταξίδια στην Αμερική. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι και τόσο έγκλημα να είσαι φίλος των Αμερικανών και νομίζω αυτό μπορεί να ομολογηθεί και εκ του Προέδρου του Κινήματος..........................

..................Κάνετε σωστά τη δουλειά σας και μετά να αυθαδιάζετε μέσα στη Βουλή».

Κοτσάνες υπουργών του "δημοκρατικού" Πα.Σο.Κ.

Τι στην ευχή τους βρίσκει ο Jeffry και τους κάνει κρατικούς αξιωματούχους;

Ως υφυπουργός Προ.Πο. ο Σπύρος Βούγιας, δήλωνε στην τηλεόραση του ANΤ1, ότι «οι Έλληνες έχουν να κερδίσουν από τον πολιτισμό των Αφρικανών και Ασιατών, αφού το όραμα μας είναι να διαμένουν όλοι μαζί, Έλληνες και αλλοεθνείς, σε κοινές γειτονιές και τα οποία προβλήματα υπάρχουν σήμερα θα ξεπεραστούν».
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι είναι έξω από τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων να βλέπουν τους Πακιστανούς να χτυπιούνται με κοφτερές λάμες, απήντησε ότι «είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε τα ήθη και έθιμα τους, την μουσική τους και τις μυρωδιές τους».

Από μπαλκόνι σας κοιτώ..

Επίσης δήλωσε ότι «είναι απαράδεχτο να ζητάει η πλειοψηφία, δημοψήφισμα για τα δίκαια δικαιώματα της μειοψηφίας». Τέλος είπε ότι η «μετανάστευση Σομαλών μουσουλμάνων Ισλαμιστών στην Ελλάδα είναι θετική και δεν ενοχλεί, επειδή η Ελλάς δεν έχει κοινά σύνορα με την Σομαλία. Έτσι σε περίπτωση πολέμου με γειτονική χώρα δεν θα την υποστηρίξουν»!!!
Σε παρατήρηση καταστηματαρχών για την εγκληματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, λίγο πολύ τους είπε «δεν πειράζει, θα συνηθίσετε».
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς απ΄ το κοτσανολόγιο του υφυπουργού (τρομάρα μας).
Την άμεση παραδοχή του ότι σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα έχανε την πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την «Ιθαγένεια», όπως ανοήτως το ονόμασαν;
Την έκφραση του για τα «δίκαια δικαιώματα»; (εννοεί, αν είναι έτσι έχει δίκαιο, ότι υπάρχουν και άδικα, με την έννοια των αδίκως παραχωρηθέντων).
Τι ψάχνουμε όμως; Ο άνθρωπος μίλησε για τον…. Ιφικράτη! Εννοούσε, βέβαια, τον Ισοκράτη και την σχετική του αναφορά στους «μετέχοντες της Ελληνικής παιδείας»
Οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε αίσθημα ντροπής. Διαβεβαίωσε –τον Ελληνικό λαό και τους κοπαδηδόν ψηφοφόρους του- ότι «θα συνηθίσουμε στις... μυρωδιές» των εγχρώμων φίλων (του). Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης όπου κατοικεί, το μόνα έγχρωμα που υπάρχουν, είναι η τηλεόραση στο σαλόνι του, οι κηπουροί και οι οικιακές βοηθοί, η δική του και των αστών γειτόνων του.
Μήπως όμως «πηγαίνει πίσω», ο προϊστάμενός του ο –τότε- υπουργός Προ.Πο. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης;
Αυτός ζει κυριολεκτικά στον κόσμο του, όταν δηλώνει στη βουλή των Ελλήνων –την ανοιχτή πληγή του Έθνους- ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα –προφανώς εννοούσε οι μετανάστες- είναι 50-60.000 χιλιάδες. Ήταν τότε που δήλωνε ότι ο ... Ομπάμα είναι μουσουλμάνος.
Για να γίνεις αστυνομικός χρειάζεται βεβαίωση ειδικού γιατρού. Όλους αυτούς γιατί δεν τους ελέγχει κάποιος;  Είναι απαραίτητη η εξέταση, γιατί με τέτοιου είδους δηλώσεις -εκτός των άλλων- θα προκληθεί πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν φταίει ο λαός».

από την Εφημερίδα "Real News"


Το μέγιστο παραμύθι που παίζει στους αιώνες.
Μακράν και δίχως ανταγωνισμό. Γι’ αυτά που υποφέρει δεν φταίει ο λαός. Και παπαγαλίζουν τούτη την ντροπή σε βάρος του λαού..., όταν στην πραγματικότητα τον χαρακτηρίζουν αιώνιο μαλάκα,.. εκείνοι ακριβώς που τον εμπορεύονται πολιτικά.
Τουλάχιστον, αν τον εκμεταλλευόντουσαν επιχειρηματικά, οικονομικά, εξουσιαστικά, να πεις ότι οι υπηρέτες του λαού δεν είναι ούφο, είναι απατεώνες.
Η Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας κι όλοι ψάχνουν ποιος φταίει.
Οι πολιτικοί, βέβαια. Ποιος άλλος; Τα κόμματα.
Ποιος όμως, είναι ο μεγαλύτερος ένοχος;
Ποιος πούστης μάς έφερε μέχρι εδώ;
Ποιος ο περισσότερο αμαρτωλός για τα δεινά του κυρίαρχου λαού που δεν έχει καμμία ευθύνη;
Ο κυρίαρχος λαός. Αλλη συγκλονιστική παπαριά αυτή.
Ο κυρίαρχος, ο αποφασίζων, στην τελική είναι άσχετος με τη ζημιά. Και αδίκως καλείται να πληρώσει. Το γαυγίζουν φόρα παρτίδα ότι σε τίποτα δεν φταίει ο λαός, την παντοδυναμία του οποίου αποδέχονται και νοιώθουν υποχρέωση μέχρι και να απολογούνται σ' αυτόν. Και περισσότερο απ' όλους..., πρώτα αυτοί και μετά πάνε πάσο και οι άλλοι πολιτικοί..., καίνε κεριά και λιβάνια στον Θεό οι διακονούντες τα κόμματα του λαού. Αντε να πείς εσύ ότι φταίει ο λαός. Θα σε πάρουν στο κυνήγι.
Ακόμα και οι αρχικλέφτες, αυτοί που ξέσκισαν, συμφωνούν ότι δεν φταίει ο λαός..., όπως, άλλωστε, δεν φταίνε και οι ίδιοι. Οι μιζαδόροι.
Εγώ, πάντως, λέω ότι μόνον ο λαός φταίει. Και κανένας άλλος.
Αυτή είναι η θέση μου, κατηγορηματικά και κάθετα, απόλυτα.
Και όσο αργεί να λάμψει η αλήθεια, τόσο θα ταλαιπωρείται το δίποδο ως κοινωνικόν και πολιτικόν ον.

Η Ματσούκα είναι η 4η σύζυγος του Χρυσοχοΐδη.

 Άλλους τρεις γάμους έχει κάνει ο Μιχάλης..


Η σωστή ... Ματσούκα!

Διαβάζοντας ότι η Μαίρη Ματσούκα - η υπάλληλος της Cosmote, συνδικαλιστής, πρώην συνεργάτης του προέδρου της ΓΣΕΕ και ευρωβουλευτής του Πα.Σ.ο.Κ.- περιμένει από ώρα σε ώρα τη γέννηση του γιού της από το γάμο μες τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μου γεννήθηκε μια απορία.
Ψάχνω να βρω το χαρακτηρισμό που αντιστοιχεί στον κύριο, που στα 55 χρόνια του έχει παντρευθεί τέσσερεις (4) φορές, ενώ όλες οι πρώην του είναι εν ζωή.

Ακόμη και τις ημέρες που ο υπασπιστής του, γινόταν κομμάτια από παγιδευμένο δέμα-δώρο, και όλα τα ΜΜΕ αναφέρονταν στο γάμο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κανένας δημοσιογράφος δεν τόλμησε να αποκαλύψει πόσες φορές είναι παντρεμένος ο -γεννημένος το 1955- πρώην υπουργός Προ.Πο.!
Τέσσερις φορές έχει παντρευτεί, και τελευταία γυναίκα-«θύμα», είναι η 35χρονη πρώην ευρωβουλευτής, η Αιτωλοακρνάνισσα Μαίρη Ματσούκα, που έγκυος, ετοιμάζει να φέρει στον κόσμο το τέταρτο τέκνο του υπουργού. Ο Χρυσοχοΐδης έχει ακόμη τον Βασίλη, την Άννα και τον 5χρονο Μιχαήλ - Άγγελο, που απέκτησε από τους 3 προηγούμενους γάμους του.


Οι κλέφτες διορίζουν ακόμη και με ΔΝΤ.

Ως κυβέρνηση ο Παττακός απέλυε την κόρη του...


Ακόμη και οι πλέον ανόητοι καταλαβαίνουν πλέον, ότι ο Κοινοβουλευτισμός είναι στην Ελλάδα, το ιδανικό σύστημα διακυβερνήσεως. Αυτό που δίνει τη δυνατότητα στους πολιτικούς μας εκπροσώπους, να κλέβουν και να σπαταλούν το Δημόσιο Χρήμα, χωρίς να έχουν τη φυσική κατάληξη των κλεπτών. ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Στυλιανός Παττακός
Ο εκ των Απριλιανών, Νικόλαος Μακαρέζος, «αρνήθηκε άδεια ταξί στον ανεψιό του, για να μη φανεί ότι βολεύει τους συγγενείς του». Την ίδια ώρα, που η «Χούντα» έδινε σωρηδόν άδειες ταξί, σε λογής λογής αριστερούς.
Ο Στυλιανός Παττακός απέλυε την κόρη του από το Δημόσιο και απαγόρευε στον γαμβρό του -πολιτικό μηχανικό στο επάγγελμα- να διεκδικεί Δημόσια Έργα.
Για τα περιστατικά αυτά ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ σε συνέντευξή του το 2009 δήλωσε:
«Γνωρίζετε, έστω και έναν πολιτικό, να απέλυσε την μίαν εκ των δύο θυγατέρων του από το Δημόσιον, διορισμένη τρία έτη προ της 21 ης Απριλίου 1967, από την Δημοκρατική Κυβέρνηση, και την διέκοψε από το τρίτο έτος των σπουδών της από την Πάντειο Σχολή; Την άλλη θυγατέρα μου τη διέκοψα από την φοίτησή της εις την Ιταλική Σχολή.
Γνωρίζετε έναν, μόνον έναν, πείτε μου τον, να διέταξε τον επί θυγατρί γαμβρό του να κατάθεση το δίπλωμα του -Πολιτικού Μηχανικού- εις το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, δια να μη έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέρος εις Δημοσίους Διαγωνισμούς προς ανάληψη Έργων και Μελετών δια το Δημόσιον;»!!..
Μαλακωδώς έντιμοι στην χώρα των κλεφτών και των απατεώνων...
Με την ευκαιρία, μια λεπτομέρεια, απ’ αυτές που αξίζει να καταγράφει η Ιστορία, διότι δείχνει το μέγεθος των κυβερνώντων.
Στην μητέρα του στρατηγού, την μακαρίτισσα Μαρία, δεν της είπαν ποτέ, ότι ο υιός της ήταν φυλακή. Της έλεγαν ότι ήταν στην Αμερική και η ίδια δήλωνε πως δεν θα πεθάνει πριν τον δει...
Ως πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου, έδωσε –εν κρυπτώ- άδεια στον Στρατηγό Παττακό (στα τέλη της δεκαετίας του 1980...) να βγει για μερικές ώρες από τις Φυλακές Κορυδαλλού και να πάει να δει την 119χρονη μητέρα του στην Αγία Παρασκευή του Ρεθύμνου. Η γερόντισσα τον ανεγνώρισε, τον έσφιξε στην αγκαλιά της και την άλλη μέρα πέθανε κατευχαριστημένη!!..


Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Άφησε λεπτομερές αρχείο ο Ιωαννίδης.

Βρίσκεται στην κατοχή του προσωπικού του γιατρού.

Πολύωρες τηλεφωνικές συζητήσεις με τον Ανδρέα Σταθόπουλο, προσωπικό ιατρό και φίλο του νεκρού πλέον «αόρατου δικτάτορα», Δημητρίου Ιωαννίδη, είχε ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Χατζηγώγος.

Γράφει σχετικά ο δημοσιογράφος στην εφημερίδα ο «Στόχος»:
«Ιδού, λοιπόν, τι προέκυψε από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μου με τον ιατρό κ. Ανδρέα Σταθόπουλο.
1) Ο Δημήτριος Ιωαννίδης έχει αφήσει ένα μεγάλο Αρχείο που θα εκδοθεί σύντομα με πρόλογο και επιμέλεια του ιδιου του κ. Σταθόπουλου.
…………………ενημερώνω τους πάντες πως το αρχείο του Δημητρίου Ιωαννίδη έχει φύγει από τα χέρια του κ. Σταθοπούλου και ευρίσκεται καλά φυλαγμένο από τον εκδοτικό οίκο που θα το εκδώσει μέσα στο 2011. Όταν εκδοθεί το βιβλίο, θα γίνει πάταγος στην χώρα, πολλοί θα τρέχουν να κρυφθούν και θα είναι για πολλές ημέρες πρωτοσέλιδο. Αυτό μας άφησε να καταλάβουμε ο κ Σταθόπουλος και δεν χρειάζονται περισσότερα. Κυριακή κοντή γιορτή
2) Όντως ο Ιωαννίδης πέθανε από θερμοπληξία, εκείνο το πρωί της Δευτέρας 16 Αυγούστου 2010. Το σώμα του είχε θερμοκρασία 41ο βαθμούς Κελσίου, διότι έκανε τρομερή ζέστη και η κατάστασις μέσα στο κελλί ήταν αφόρητη Όπως μας έλεγε ο κ Σταθόπουλος, επανειλημμένως η αδελφή του Δέσποινα (χήρα Ζάκ Αλαζράκη) είχε παρακαλέσει την διεύθυνσι των Φυλακών Κορυδαλλού να εγκαταστήσει με δικά της έξοδα ένα airconticion στο κελλί του άλλοτε πανίσχυρου Δικτάτορα, ο οποίος εξυπηρετείτο όλα αυτά τα χρόνια με έναν απλό ανεμιστήρα.
 Φυσικά, η διεύθυνσις των Φυλακών απέρριπτε το αίτημα μέχρι τέλους, αφήνοντας να πεθάνει από θερμοπληξία ένας άρρωστος γέρων 87 ετών με 5 χρυσά αριστεία Ανδρείας. Οι αθεόφοβοι αδιαφόρησαν ακόμη και στις εκκλήσεις του πανίσχυρου Εβραίου γαμβρού του Ιωαννίδη, μακαρίτη Ζάκ Αλαζράκη, που επισκεπτόταν για χρόνια μαζί με την αδελφή του Δέσποινα, τον έγκλειστο επαναστάτη.
Αυτή είναι η Ελληνική Δημοκρατία. Και το ακόμη χειρότερο; Ο κ. Σταθόπουλος δεν ήταν σε θέσι να μας το επιβεβαιώσει, αλλά εμείς το διπλοτσεκάραμε και το γράφουμε.
Οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη που τα κελλιά τους βρίσκονται ακριβώς κάτω από το κελλί του Ιωαννίδη διαθέτουν air conticion, που τους χορηγήθηκε με έξοδα της υπηρεσίας, αμέσως μόλις το ζήτησαν!
Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της κατάντιας; Στο τελευταίο κομμουνιστικό κράτος της Ευρώπης που ονομάζεται Ελλάς, οι Αρχές περιποιούνται πολύ περισσότερο τους αριστερούς τρομοκράτες από έναν γηραιό Δεξιό δικτάτορα, που ανδραγάθησε επανειλημμένως στα πεδία των μαχών του Έθνους.
Σημειωτέον, όπως υπογράμμισε στην καταχειροκροτηθείσα ομιλία πάνω από το φέρετρο ο κ. Σταθόπουλος, ότι ο πατήρ του Δημητρίου Ιωαννίδη υπήρξε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, Ήρωας των Βαλκανικών Πολέμων, ο οποίος πέθανε το 1942 ως αιχμάλωτος των Ιταλών».

*** Αξίζει να αγωνίζεσαι γι’ αυτήν την Πατρίδα έτσι που την κατάντησαν οι απατεώνες;
Ο Ιωαννίδης ήταν ο μοναδικός Έλληνας αξιωματικός του προηγουμένου αιώνος -τον αιώνα που διανύουμε τα αριστεία θα απονέμονται για πράξεις κατά της Ελλάδος- που είχε πέντε (5) χρυσά αριστεία ανδρείας, τα οποία απέκτησε στις μάχες των ετών 1940-1949.
(Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, είχε μόνο ένα). Η συμμετοχή του στο συμμοριτοπόλεμο, εξηγεί και το μένος της αριστεράς εναντίον του.

«Χομεϊνί», θεωρούσαν τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη,

 τα ΔΟΛια "ΝΕΑ", και οι Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος & σία.

Εξέπνευσε το Σάββατο 28 Αυγούστου, στις 5 το πρωί, στο Νοσοκομείο της Φλώρινας μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Ιεράρχης της Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης,  σε ηλικία 104 ετών...
«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση. Θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους, ούτε στους μασόνους, ούτε στους οικουμενιστάς».
Αυτά είναι λόγια του νεκρού Ιεράρχη Αυγουστίνου, τον οποίο τα «ΝΕΑ» του -συνεργασθέντος με τους Γερμανούς στην κατοχή- ΔΟΛ, αποκάλεσαν «Χομεϊνί της Μακεδονίας».
Αυτό εννοούν οι ΔΟΛιοι ως σεβασμό στον νεκρό, και μάλιστα ανήμερα της κηδείας του.
☻ Ενοχλούσε τα«Νέα» ότι, ο Αυγουστίνος γκρέμιζε -με τάνκς που του χορηγούσε το Απριλιανό στρατιωτικό καθεστώς- τους ναούς «ψευτομακεδόνων» στη Δυτική Μακεδονία.
☻ Ενοχλούσε επίσης, ότι ο Καντιώτης ζητούσε -επίμονα- την αποφυλάκισι των Απριλιανών.
☻ Ενοχλούσε που «αποκαθήλωνε» -με κάθε ευκαιρία- τον άθεο Μαρξισμό.
☻ Ενοχλούσε που είχε απειλήσει με αφορισμό τον κομμουνιστή σκηνοθέτη Αγγελόπουλο -όταν το 1992 ανέβηκε στην Φλώρινα για να γυρίσει την κάργα ανθελληνική ταινία του το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού».
☻ Ενοχλούσε ο Καντιώτης, επειδή είχε αποκαλύψει πως ο «Εθνάρχης Καραμανλής ήταν Μασόνος.
☻ Ενοχλούσε διότι, το 1988 είχε αποκαλέσει «παλλακίδα και ανδροχωρίστρα», την Δήμητρα Λιάνη -τότε ερωμένη- του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι εκπρόσωποι της Μητροπόλεως Φλωρίνης, απαντώντας στην πρωτοφανή επίθεση των «Νέων»:
► Υπενθύμισαν πως, ο μακαριστός Αυγουστίνος, αποκάλεσε «αρκούδα» το 1971 (!), τη σύζυγο του –τότε- Αντιβασιλιά, την Παγώνα Ζωϊτάκη, επειδή φορούσε γούνα στη διάρκεια της θείας λειτουργίας. (Όποιος έχει τον κ…, ας τα βάλει σήμερα –εν καιρώ δημοκρατίας- με τη σύζυγο π.χ. του Πάγκαλου, για να κάνουμε τη σύγκριση).
► Υπενθύμισαν ότι, απείλησε τον –παντοδύναμο- Παττακό με ζουρλομανδύα, όταν έκαμε βόλτα μέχρι την Φλώρινα, για να ελέγξει αν είναι στα καλά του ο Καντιώτης, ή αν πρέπει να κλειστεί στο Δρομοκαττειο, όπως έλεγαν τότε ορισμένοι Δεσποτάδες.

*** Ποιος λέτε ότι δεν έστειλε συλλυπητήρια για την κοίμηση του Καντιώτη; Σωστά! Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  Ο Πατριάρχης μισούσε τον νεκρό Ιεράρχη και έχει αφορίσει το θεολόγο του «Σταυρού» κ. Νίκο Σωτηρόπουλο, δεξί χέρι του Αυγουστίνου.
Αστεία ήταν επίσης και η ανακοίνωση που έβγαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος (Λιάπης). Κάλεσε τους χριστιανούς να μιμηθούν (τον Καντιώτη) μόνο στα καλά του, υπαινισσόμενος ότι ο πρώτα Έλληνας και μετά Χριστιανός Καντιώτης, είχε και πολλά κακά. (Για δες ποιος μιλάει). Μιλάνε αυτοί που ούτε δίαιτα για να πέσουν στα κιλά δεν μπορούν να κάνουν. Μιλάνε οι καλοπερασάκηδες Ιεράρχες, αυτοί που με δυσκολία εκκλησιάζονται ακόμη και τις Κυριακές.
Όλοι αυτοί λοιπόν, ας αφήσουν την ανούσια και ανόητη κριτική.

Τώρα «ξύπνησε» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων!

«Παραδόπιστος ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Πετρίδης»!

Ο επί χρόνια εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, σπουδασμένος στην -άλλοτε κραταιά- Σοβιετική Ένωση, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Πετρίδης, είναι αυτός που μετέτρεψε -και ακόμη παραμένει- τον Άγιο Παντελεήμονα σε λημέρι των λαθρομεταναστών.
Αυτόν ακριβώς, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ Αμβρόσιος πήρε ως Βοηθό Επίσκοπο. Όμως ο π. Προκόπιος παραιτήθηκε πριν κλείσει εξάμηνο από την χειροτονία του.

*** Έγραψε προσφάτως -αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και ΔΙΑΒΑΣΤΕ το σχετικό νήμα- για τον Προκόπιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων:
«Στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Προκόπιο ευθύς αμέσως μετά την εγκατάσταση του αναθέσαμε πολλά καθήκοντα τα οποία όμως ουδέποτε ανέλαβε. Δεν είχε σκοπό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, να καθήσει κοντά μας, και όπως λέγουν μερικοί, ούτε και να εργασθή, εάν θα παρέμενε κοντά μας. Τον τίτλο επιζητούσε και το χρήμα. Τον τίτλο τον εξασφάλισε από την δική μας προσπάθεια το χρήμα θα το εξασφαλίσει στη νέα του θέση.
Εδώ, βλέπετε, για τριάντα και πλέον χρόνια στην αγιασμένη πόλη της Παναγίας μας, σκεπτόμαστε το χρέος, όχι το χρήμα ούτε και τη δόξα, το χρέος της ιεράς διακονίας μας! Γι’ αυτό υπερβαίνουμε ό,τι αναφέρεται είτε στη δόξα είτε στο χρήμα. Τριάντα και Πλέον χρόνια, πτωχεύει ο Ποιμενάρχης, για να πλουτίζουν οι πιστοί!
Αυτό, με τη βοήθεια του κυρίου μας, ήταν η υπόσχεση και η επαγγελία μας προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας και αυτή η υπόσχεση παραμένει εισέτι αναλλοίωτη! Από την επιτέλεση της ιεράς αποστολής μας δεν ελάβομεν ούτε μίαν δραχμήν. Έρχομαι πτωχός και θα αποθάνω πτωχός.
Μοναδικό μου έσοδο είναι ο μισθός, τον οποίο μου παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Τίποτε παραπέρα Ο Θεοφιλέστατος κ. Προκόπιος ήθελε και το «παραπέρα»!
--------------------------------------------------------

Είχαμε εκφράσει έντονες διαφωνίες και χρησιμοποιήσαμε πολύ σκληρή γλώσσα, από την ημέρα της εκλογής του και τα διαβάσατε. (Σχετικό Νήμα)
Μας στείλατε πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα συμφωνίας, αλλά και έντονων διαφωνιών για τα σκληρά λόγια που χρησιμοποιήσαμε κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, αλλά και εναντίον του λαθρομετανοπροστάτη αρχιμανδρίτη Προκόπιου.
Ο καιρός που πέρασε από τότε, φανέρωσε την πραγματική εικόνα του αρχιμανδρίτη Προκόπιου και ο Άγιος Καλαβρύτων, το μόνο που κατάφερε ήταν να προσθέσει ένα σοβαρό λάθος στην αρχιερατική του διαδρομή. (Σχετικό Νήμα).
Ο βίος του αρχιμανδρίτη Προκόπιου, ως βοηθού Επισκόπου, αλλά και η δημόσια ομολογία του Αγίου Καλαβρύτων για το λανθασμένο της επιλογής του, αποκαθιστούν, πλέον, την ιστορία στην πραγματική της διάσταση και εκ παραλλήλου, λύνουν τις όποιες παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν με καλούς και αγαπητούς φίλους αναγνώστες και επισκέπτες μας.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκησε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, 2-0 τον Αμφίλοχο.

Αδύναμη να αντισταθεί η ομάδα της Αμφιλοχίας.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Παναιτώλιο, επικρατώντας με το καθαρό 2-0 επί του φιλόδοξου Αμφίλοχου. Με το σημερινό αποτέλεσμα, η ομάδα μας έκανε το απόλυτο στις δύο πρώτες αγωνιστικές, και φιγουράρει στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα.
Αναμενόμενα ήταν τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων, με το ντέρμπυ στο Αντίριο να μένει στην ισοπαλία, ενώ νέα ήττα -δεύτερη στη σειρά- για τον Εθνικό Γουριάς, όπως δεύτερη συνεχόμενη ήταν η ισοπαλία για τον Ηρακλή Αστακού και τον Αμβρακικό Λουτρού.
Αναλυτικά:

Αποτελέσματα (2η Αγωνιστική) - Πρωτάθλημα 2010-11

α.α.ΓηπεδούχοςΦιλοξενούμενος
Σκορ
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παν.
Αμφίλοχος
2-0
2.
Προμηθέας Γαυρ.
Άρης Αιτωλικού
0-3
3.
Ηρακλής Αστακού
Αλυζιακός Μύτικα
0-2
4.
Α.Ο. Πλαγιάς
Α.Ε. Τρικόρφου
0-1
5.
Αετός Σταμνάς
Ελπίδες Αγρινίου
4-0
6.
Ατρόμητος Αντ.
Γ.Ο. Μεσολογγίου
1-1
7.
Αμβρακικός Λουτρού
ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου
1-1
8.
Α.Ε. Ευηνοχωρίου
Εθνικός Γουριάς
4-2

Βαθμολογία (2η Αγωνιστική)

α.α.
Ομάδα
Ν.
  Ι.
Η.
Τέρματα
 Βαθμ.
1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Παν.
2
0
0
3-0
6
-
Αλυζιακός Μύτικα
2
0
0
5-1
6
-
Άρης Αιτωλικού
1
1
0
4-1
4
-
Ατρόμητος Αντιρίου
1
1
0
4-2
4
-
Γ.Ο. Μεσολογγίου
1
1
0
3-1
4
-
Α.Ε. Τρικόρφου
1
1
0
1-1
4
7.
Αμφίλοχος
1
0
1
5-3
3
-
Α.Ε. Ευηνοχωρίου
1
0
1
7-6
3
-
Αετός Σταμνάς
1
0
1
5-5
3
10.
Ηρακλής Αστακού
0
2
0
4-5
2
-
Αμβρακικός Λουτρού
0
2
0
2-2
2
12.
ΠΑΟ Δόξα Καινουρίου
0
1
1
2-4
1
-
Ελπίδες Αγρινίου
0
1
1
1-5
1
14.
Α.Ο. Πλαγιάς
0
0
2
0-3
0
-
Εθνικός Γουριάς
0
0
2
2-5
0
-
Προμηθέας Γαυρολίμνης
0
0
2
1-6
0

*** Την επόμενη αγωνιστική -3η- του πρωταθλήματος, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αντιμετωπίζει ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, την ομάδα "ΕΛΠΙΔΕΣ" Αγρινίου και εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να προσθέσει μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του, διευρύνοντας το βαθμολογικό του σερί.
 
ΕπιστροφήTop