Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Άγιοι οι Μακκαβαίοι, αμαρτωλός ο Αθανάσιος Διάκος;

Πότε θα αγιοποιηθεί ένας Εθνομάρτυρας;

Στους Μακκαβαίους  αναφέρθηκε ο αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο αρχιμανδρίτης Ανανίας είναι βαθύτατα Έλληνας και Ορθόδοξος κληρικός, και δεν έχει σχέση με τους σύγχρονους ακροαριστερούς θεολόγους και Δεσποτάδες.
Στην εκπομπή του ο αρχιμανδρίτης Ανανίας αναφέρθηκε στους «Επτά Παίδες Μακκαβαίους», που τη μνήμη τους γιορτάζει (γιατί άραγε;), η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία την 1η Αυγούστου, από κοινού με την μητέρα τους Σολομωνή και τον Ιουδαίο διδάσκαλο τους Ελεάζαρ.
Η οικογένεια των Μακκαβαίων «αγίων» και ο Ιουδαίος δάσκαλός τους το 168 π.Χ. αρνήθηκαν να υπακούσουν στον ΕΛΛΗΝΑ βασιλιά ΑΝΤΙΟΧΟ τον (ονομαζόμενο) ΕΠΙΦΑΝΗ και να φάνε χοιρινό κρέας.
Αυτούς λοιπόν τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, έκανε αγίους και τους γιορτάζει η Ελλαδική Εκκλησία!!! Απλώς διότι αντιστάθηκαν στους Έλληνες.
Όπως γράφει ο Θοδωρής Χατζηγώγος, «οι Πρώτοι Χριστιανοί (που ήσαν όλοι τους Εβραίοι) τιμούσαν ιδιαιτέρως τους Μακκαβαίους Παίδες γιατί τους θεωρούσαν ό,τι εμείς τον Αθανάσιο Διάκο, η μεταγενέστερη Εκκλησία κράτησε αυτή την συνήθεια και μάλιστα από το 1830 οι Μακκαβαίοι Παίδες θεωρούνται επισήμως ως άγιοι Προστάτες των Ελλήνων Πολυτέκνων».
Είπε λοιπόν ο αρχιμανδρίτης Κουστένης:
«Οι Μακκαβαίοι αυτοί είναι Μάρτυρες προ Χριστού, Τους βοήθησε ο Άσαρκος Λόγος. Το 168 π.Χ., κατείχαν την Παλαιστίνη οι Έλληνες, ο Αντίοχος ο 4ος, ο Επιφανής όπως τον έλεγαν οι Ιουδαίοι. Ο οποίος είχε μανία κι ήθελε να τους αλλάξει όλους και να τους κάνει ειδωλολάτρες. Έφτασε στην Ιερουσαλήμ, φόνευσε αμέτρητους Ιουδαίους και τους επέβαλε να φάνε χοιρινό κρέας που απαγορεύεται γα λόγους παιδαγωγικούς από την Παλαιά Διαθήκη. Και βρέθηκε μπροστά σε μία αγία –θα λέγαμε- οικογένεια. Αυτοί έκαναν γενναία αντίσταση, γι’ αυτό είναι και Μάρτυρες της Πατρώας Πίστεως, αλλά και Μάρτυρες για το Έθνος τους. Οι πρώτοι Εθνομάρτυρες ήταν Εβραίοι που είπαν ΟΧΙ στον Αντίοχο».
-------------------------

Άντε λοιπόν. Κάντε μάρτυρες όλους τους Εθνικιστές Εβραίους. Κι αυτούς που βομβαρδίζουν την Παλαιστίνη.
Εμείς θα περιμένουμε να δούμε την ανακήρυξη ως αγίου, ενός ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ.
*** Ας κάνουν Άγιο τον Εθνομάρτυρα Λεωνίδα που έπεσε στις Θερμοπύλες.
*** Ας κάνουν Άγιο, τον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο, τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ησαία (των Σαλώνων).
*** Σε κάθε περίπτωση, ΕΝΑΝ απ’ όσους αντιστάθηκαν, επαναστάτησαν και μαρτύρησαν για του «Χριστού, την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop