Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τώρα «ξύπνησε» ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων!

«Παραδόπιστος ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Πετρίδης»!

Ο επί χρόνια εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, σπουδασμένος στην -άλλοτε κραταιά- Σοβιετική Ένωση, αρχιμανδρίτης Προκόπιος Πετρίδης, είναι αυτός που μετέτρεψε -και ακόμη παραμένει- τον Άγιο Παντελεήμονα σε λημέρι των λαθρομεταναστών.
Αυτόν ακριβώς, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ Αμβρόσιος πήρε ως Βοηθό Επίσκοπο. Όμως ο π. Προκόπιος παραιτήθηκε πριν κλείσει εξάμηνο από την χειροτονία του.

*** Έγραψε προσφάτως -αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας και ΔΙΑΒΑΣΤΕ το σχετικό νήμα- για τον Προκόπιο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων:
«Στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Προκόπιο ευθύς αμέσως μετά την εγκατάσταση του αναθέσαμε πολλά καθήκοντα τα οποία όμως ουδέποτε ανέλαβε. Δεν είχε σκοπό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, να καθήσει κοντά μας, και όπως λέγουν μερικοί, ούτε και να εργασθή, εάν θα παρέμενε κοντά μας. Τον τίτλο επιζητούσε και το χρήμα. Τον τίτλο τον εξασφάλισε από την δική μας προσπάθεια το χρήμα θα το εξασφαλίσει στη νέα του θέση.
Εδώ, βλέπετε, για τριάντα και πλέον χρόνια στην αγιασμένη πόλη της Παναγίας μας, σκεπτόμαστε το χρέος, όχι το χρήμα ούτε και τη δόξα, το χρέος της ιεράς διακονίας μας! Γι’ αυτό υπερβαίνουμε ό,τι αναφέρεται είτε στη δόξα είτε στο χρήμα. Τριάντα και Πλέον χρόνια, πτωχεύει ο Ποιμενάρχης, για να πλουτίζουν οι πιστοί!
Αυτό, με τη βοήθεια του κυρίου μας, ήταν η υπόσχεση και η επαγγελία μας προς το Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της Μητροπόλεώς μας και αυτή η υπόσχεση παραμένει εισέτι αναλλοίωτη! Από την επιτέλεση της ιεράς αποστολής μας δεν ελάβομεν ούτε μίαν δραχμήν. Έρχομαι πτωχός και θα αποθάνω πτωχός.
Μοναδικό μου έσοδο είναι ο μισθός, τον οποίο μου παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο. Τίποτε παραπέρα Ο Θεοφιλέστατος κ. Προκόπιος ήθελε και το «παραπέρα»!
--------------------------------------------------------

Είχαμε εκφράσει έντονες διαφωνίες και χρησιμοποιήσαμε πολύ σκληρή γλώσσα, από την ημέρα της εκλογής του και τα διαβάσατε. (Σχετικό Νήμα)
Μας στείλατε πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα συμφωνίας, αλλά και έντονων διαφωνιών για τα σκληρά λόγια που χρησιμοποιήσαμε κατά του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, αλλά και εναντίον του λαθρομετανοπροστάτη αρχιμανδρίτη Προκόπιου.
Ο καιρός που πέρασε από τότε, φανέρωσε την πραγματική εικόνα του αρχιμανδρίτη Προκόπιου και ο Άγιος Καλαβρύτων, το μόνο που κατάφερε ήταν να προσθέσει ένα σοβαρό λάθος στην αρχιερατική του διαδρομή. (Σχετικό Νήμα).
Ο βίος του αρχιμανδρίτη Προκόπιου, ως βοηθού Επισκόπου, αλλά και η δημόσια ομολογία του Αγίου Καλαβρύτων για το λανθασμένο της επιλογής του, αποκαθιστούν, πλέον, την ιστορία στην πραγματική της διάσταση και εκ παραλλήλου, λύνουν τις όποιες παρεξηγήσεις δημιουργήθηκαν με καλούς και αγαπητούς φίλους αναγνώστες και επισκέπτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop