Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

«Χομεϊνί», θεωρούσαν τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη,

 τα ΔΟΛια "ΝΕΑ", και οι Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος & σία.

Εξέπνευσε το Σάββατο 28 Αυγούστου, στις 5 το πρωί, στο Νοσοκομείο της Φλώρινας μετά από πολυήμερη νοσηλεία, ο Ιεράρχης της Φλώρινας Αυγουστίνος Καντιώτης,  σε ηλικία 104 ετών...
«Εγώ θα φύγω. Πού θα πάω; Όπου και αν πάω, αν δώ ότι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ κινδυνεύει θα κάνω επανάσταση. Θα χτυπήσω συναγερμό. Δεν θα αφήσω την Εκκλησία του Χριστού ούτε στους αθέους, ούτε στους μασόνους, ούτε στους οικουμενιστάς».
Αυτά είναι λόγια του νεκρού Ιεράρχη Αυγουστίνου, τον οποίο τα «ΝΕΑ» του -συνεργασθέντος με τους Γερμανούς στην κατοχή- ΔΟΛ, αποκάλεσαν «Χομεϊνί της Μακεδονίας».
Αυτό εννοούν οι ΔΟΛιοι ως σεβασμό στον νεκρό, και μάλιστα ανήμερα της κηδείας του.
☻ Ενοχλούσε τα«Νέα» ότι, ο Αυγουστίνος γκρέμιζε -με τάνκς που του χορηγούσε το Απριλιανό στρατιωτικό καθεστώς- τους ναούς «ψευτομακεδόνων» στη Δυτική Μακεδονία.
☻ Ενοχλούσε επίσης, ότι ο Καντιώτης ζητούσε -επίμονα- την αποφυλάκισι των Απριλιανών.
☻ Ενοχλούσε που «αποκαθήλωνε» -με κάθε ευκαιρία- τον άθεο Μαρξισμό.
☻ Ενοχλούσε που είχε απειλήσει με αφορισμό τον κομμουνιστή σκηνοθέτη Αγγελόπουλο -όταν το 1992 ανέβηκε στην Φλώρινα για να γυρίσει την κάργα ανθελληνική ταινία του το «Μετέωρο βήμα του Πελαργού».
☻ Ενοχλούσε ο Καντιώτης, επειδή είχε αποκαλύψει πως ο «Εθνάρχης Καραμανλής ήταν Μασόνος.
☻ Ενοχλούσε διότι, το 1988 είχε αποκαλέσει «παλλακίδα και ανδροχωρίστρα», την Δήμητρα Λιάνη -τότε ερωμένη- του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οι εκπρόσωποι της Μητροπόλεως Φλωρίνης, απαντώντας στην πρωτοφανή επίθεση των «Νέων»:
► Υπενθύμισαν πως, ο μακαριστός Αυγουστίνος, αποκάλεσε «αρκούδα» το 1971 (!), τη σύζυγο του –τότε- Αντιβασιλιά, την Παγώνα Ζωϊτάκη, επειδή φορούσε γούνα στη διάρκεια της θείας λειτουργίας. (Όποιος έχει τον κ…, ας τα βάλει σήμερα –εν καιρώ δημοκρατίας- με τη σύζυγο π.χ. του Πάγκαλου, για να κάνουμε τη σύγκριση).
► Υπενθύμισαν ότι, απείλησε τον –παντοδύναμο- Παττακό με ζουρλομανδύα, όταν έκαμε βόλτα μέχρι την Φλώρινα, για να ελέγξει αν είναι στα καλά του ο Καντιώτης, ή αν πρέπει να κλειστεί στο Δρομοκαττειο, όπως έλεγαν τότε ορισμένοι Δεσποτάδες.

*** Ποιος λέτε ότι δεν έστειλε συλλυπητήρια για την κοίμηση του Καντιώτη; Σωστά! Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.  Ο Πατριάρχης μισούσε τον νεκρό Ιεράρχη και έχει αφορίσει το θεολόγο του «Σταυρού» κ. Νίκο Σωτηρόπουλο, δεξί χέρι του Αυγουστίνου.
Αστεία ήταν επίσης και η ανακοίνωση που έβγαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος (Λιάπης). Κάλεσε τους χριστιανούς να μιμηθούν (τον Καντιώτη) μόνο στα καλά του, υπαινισσόμενος ότι ο πρώτα Έλληνας και μετά Χριστιανός Καντιώτης, είχε και πολλά κακά. (Για δες ποιος μιλάει). Μιλάνε αυτοί που ούτε δίαιτα για να πέσουν στα κιλά δεν μπορούν να κάνουν. Μιλάνε οι καλοπερασάκηδες Ιεράρχες, αυτοί που με δυσκολία εκκλησιάζονται ακόμη και τις Κυριακές.
Όλοι αυτοί λοιπόν, ας αφήσουν την ανούσια και ανόητη κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop