Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εκκλησία και ΜΚΟ σε αγαστή σύμπνοια.

Ποιός είναι ο ρόλος του  Μεσσηνίας Χρυσόστομου;

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας καθημερινά δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι, δρά με οργανωμένο σχέδιο κι πως οι κατά καιρούς δηλώσεις του, υπέρ των λαθρομεταναστών, δεν είναι «χριστιανικά λόγια αγάπης που παρερμηνεύτηκαν» (!) όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του. Άσε που έχει και «οπαδούς», λες κι είναι αθλητικός σύλλογος.
Και εις ανώτερα Σεβασμιότατε....
Άλλωστε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καλαμάτας -Δευτέρα 8/2/2010- πρωτοσέλιδη είδηση αποτέλεσε η συμμετοχή του σε «συζήτηση», στο κτίριο της παλιάς βουλής, με τίτλο «Προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας»

Ολόκληρο το άρθρο:
«Σε συζήτηση για μετανάστες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας
Σε συζήτηση που θα γίνει σήμερα στις 7 το βράδυ στην Παλιά Βουλή με τίτλο «Προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας» θα πάρει μέρος ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος (σσ: όλα τα καλά παιδιά) και θα πάρουν μέρος μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάν. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χ. Κυριαζής, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δ. Μπράτης.»

Προφανώς δεν ήξεραν πως να ονομάσουν -ή μήπως να χαρακτηρίσουν- οι οργανωτές, την εκδήλωση (συνέδριο; προπαγανδιστικό σεμινάριο; στήριξη του λαθρονομοσχεδίου; κλπ.) και προκειμένου να μειώσουν τις όποιες αντιδράσεις, την ονόμασαν «συζήτηση», σε μια προσπάθεια υποβάθμισης.
Προς τι λοιπόν οι απορίες.. 
Ναι βρε αδελφέ, μια κουβεντούλα κάνανε, έτσι μεταξύ τύρου, αχλάδου και τσίπουρου.

*** Συντονιστής της «συζήτησης» ήταν ο Νίκος Αλιβιζάτος, (..σώώπα! μας εξέπληξαν!) ο γνωστός υπερασπιστής του Λιάκου, της Ρεπούση, της Δραγώνα. Χρειάζονται άλλες συστάσεις;
(Σεβασμιότατε Μεσσηνίας, κυλήσατε, προσοχή στις παρέες σας!)
*** Έλαβε μέρος και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Απολύτως φυσικά. Η εργασιακή κόλαση που δημιουργεί η λαθρομετανάστευση, είναι οικονομικός παράδεισος για τον ΣΕΒ.
*** Έλαβε μέρος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Βέβαια! Το θαυμάσιο είδος των μονοκοτυλήδονων «εκπροσώπων του νόμου» μυρίστηκαν χιλιάδες αιτήσεις απόκτησης ιθαγένειας, προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.
(Επί τη ευκαιρία να γράψω και την τοπική (αμερικάνικη) άποψη για το θέμα.
- Τί είναι 1000 δικηγόροι στον πάτο της θάλασσας;
- «Μια καλή αρχή».)
*** Όσο για την συμμετοχή του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, έχουμε καλύτερη (Ελληνική και εκατονταετιών) άποψη. «Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι».

►►► Μερικά εύλογα ερωτήματα:
* Αλήθεια, εμείς, εσείς οι μα$#@ς πληρώσαμε γι' αυτήν την «συζήτηση»; Πάλι εμείς οι ..Έλληνες – βγάλαμε τα μάτια μας, με δικά μας έξοδα;
* Ποιός φορέας την διοργάνωσε;
* Και το πιο σπουδαίο: «ΕΓΩ», «ΕΣΥ» οι ΕΛΛΗΝΕΣ γενικά , γιατί δεν προσκληθήκαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ότι δεν είναι ποινικά κολάσιμο, αναρτάται...(με μικρή χρονική καθυστέρηση).

 
ΕπιστροφήTop